🩵🩷Мами с термин Октомври 2025 - Тема 3🤰👼🏻

• 6 888
  • 201
  •   3
Отговори
# 165
Позволявам си да се включа тук нищо че родих през Септември. Според българската акушерска традиция трябва да е настрани за да изтече ако стане нещо, в което има логика. В болницата ми я караха с одеалце навито на руло и поставено зад гърба й, за да не се обръща.
Сзо и съвременните практики казват че по гръб трахеята идва над хранопровода т. Е ако повърне заради гравитацията би трябвало да се стече обратно в хранопровода ане в гърлото. В което също има логика.
Моят опит с беба-пробвах я вкъщи с Одеало зад гърба и настрани. Но въобще не й хареса, подпираше се на него и стоеше с вирната във въздуха ръка, защото искаше да ляга по гръб. След известно време се примирих и сега спи по гръб, само гледам да й въртя лицето настрани когато мога.
Препоръките и съветите са прекрасно нещо, но понякога бебето само решава 😃

# 166
Позволявам си да се включа тук нищо че родих през Септември. Според българската акушерска традиция трябва да е настрани за да изтече ако стане нещо, в което има логика. В болницата ми я караха с одеалце навито на руло и поставено зад гърба й, за да не се обръща.
Сзо и съвременните практики казват че по гръб трахеята идва над хранопровода т. Е ако повърне заради гравитацията би трябвало да се стече обратно в хранопровода ане в гърлото. В което също има логика.
Моят опит с беба-пробвах я вкъщи с Одеало зад гърба и настрани. Но въобще не й хареса, подпираше се на него и стоеше с вирната във въздуха ръка, защото искаше да ляга по гръб. След известно време се примирих и сега спи по гръб, само гледам да й въртя лицето настрани когато мога.
Препоръките и съветите са прекрасно нещо, но понякога бебето само решава 😃
.  Рефлукс възглавницата не е ли за това, да спи по гръб без притеснения.

# 167
И аз спя основно надясно, обаче ходя до тоалетната през 15 мин и това е изключително дразнещо, защото едвам се унеса и трябва да стана. А пък за крошеата в носа - аз си му ги раздавам и без да хърка Grinning
Иначе в четвъртък съм на преглед, надявам се всичко да е наред, честно казано не очаквам големи изненади и както до скоро си мислех, че бебето ще подрани с поне две седмици, вече си мисля, че ще си дочака термина (все пак гоним и правилната зодия, то не е една беля Smile)
И ние много искахме скорпионско бебе, ама календара не позволи, надяваме се поне асцендента да наместим 😅 Ние сме си малко такива особени и нумерологията гледахме, и деня от седмицата и имената... изобщо пълната му психопатия, както ни определят близките ни.
Относно как да спи бебчето, изчетох последния месец няколко книги и чувах съветите на младите майки как бебето трябва да спи само по гръб. Точно преди 4 дни се зачудих ама няма ли да му се сплеска главата така 🤷🏻‍♀️ (видях и снимки на такива бебета, и после сравних и снимки на бебетата на приятелки, които ми даваха този съвет. Не знам дали е от спането, но всички бяха с плоски главички отзад. Нямам идея дали после това ще се промени, вероятно да.) Реших да потърся мнение от по-опитни, та стигнах до майка ми и баба ми. Те бяха в пълен ступор в мига, в който заявих, че бебето трябва да спи по гръб. Те също "проповядват" спането настрани, като разбира се трябва да се било завъртало на различни страни, както и да имало и време по гръб, но не да преобладава само по гръб и никога да не е без надзор когато е по гръбче. Понеже тотално ме объркаха двете крайности, реших да си взема една възглавница дето подпира бебето да спи настрани, а пък вече в движение ще усетя как ще се слагаме.
Честно казано съм склонна да се доверя повече на баба ми, още повече, че малко се стреснах от снимките на "новото поколение". Обаче когато дойде бебока ще видим как ще го усетя, подготвих се и за двата варианта.

# 168
В лекция на Токуда за бъдещи родители бяха казали, че бебето спи по гръб с главичка настрани (заради повръщането) като гледаме при всеки следващ сън да редуваме на коя страна е поставена главичката. Ако бебето има силна страна (примерно забележим, че главата си я завърта все наляво) - може да вземем ортопедична възглавница и да поставяме ушенцето в дупката й, така бебето не може да си завърти главата в обратната посока. Относно рефлукса и повръщането - освен завъртането на главата, препоръката им е матрачето да е вдигнато на 30 градуса при спане.
Любимата (силна) страна на главата идва в следствие на това как бебетата са прекарали последното време в утробата и как са били разположени. Може да се забележи и при масаж и игра, като може да се оправи чрез допълнително стимулиране/ поставяне на играчки на другата страна и чрез специален масаж.

# 169
И аз се надявам на скорпион, ама за тази работа ще трябва да пренося поне 5 дни. Хем искам, хем не искам

# 170
Спането по гръб и позицията на главата са две съвсем различни неща. Да, най-безопасно за едно бебе е да спи по гръб, НО с главата завъртяна настрани. Важно е всеки път главата да се завърта на различна страна, за да се избегне деформация. В кошарата на едно бебе е най-добре да няма абсолютно нищо - никакви одеяла, възглавници, играчки и т.н., така че съвета бебето да се подпира с разни помощни средства носи риск.

# 171
Много благодаря за разясненията, момичета! ❤️ Никой досега не ми беше обяснил, че главата е много ключово как трябва да бъде позиционирана. Като една бъдеща майка за първи път се радвам на всякакви съвети, особено когато са поднесени с разбиране и така информативно. Сега ще мога много по-спокойно да преценя как му е най-удобно и безопасно за малчото като дойде.

# 172
Аз си позволявам да се включа, че също съветът на консултанти е да се спи по гръб с глава завъртяна на една страна и се редуват. Също за жалост нашите родители не са най-достоверния източник за гледане на бебе- едно време са ни къпали със сол, мазали със свинска мас, завивали със 100 завивки, давали са ни вода вечер, вместо мляко и мен даже от 4ти месец са ми давали кисело мляко с малко захар… Да, гледали са деца, живи сме, но за 30 години доста са се променили изследванията и препоръките. Аз днес имам рефлукс, гастрит и т.н и смятам, че е заради този вид хранене. Разбира се те искат да помогнат със съвет, но все пал имайте едно на ум. ☺

# 173
Дами, малко съм притеснена. Снощи когато отидохме до болницата ми измериха кръвното. Беше 130/90 приех го за сравнително нормално, предположих, че от болката е скочило толкова. Днес даже не съм яла толкова сол, колкото предните дни. Само едни меденке дето направих и ядох и изведнъж скочи на 133/89, имах главоболие и лвгнах. Спах 2 часа и се събудих с 140/90 вече запопват паниките. Утре започвам още по редовно мерене и повече вода и много по малко сол. Не искам проблеми точно накрая. Cry

# 174
Дами, малко съм притеснена. Снощи когато отидохме до болницата ми измериха кръвното. Беше 130/90 приех го за сравнително нормално, предположих, че от болката е скочило толкова. Днес даже не съм яла толкова сол, колкото предните дни. Само едни меденке дето направих и ядох и изведнъж скочи на 133/89, имах главоболие и лвгнах. Спах 2 часа и се събудих с 140/90 вече запопват паниките. Утре започвам още по редовно мерене и повече вода и много по малко сол. Не искам проблеми точно накрая. Cry
Да ви пуснат тонове. Не искам да Ви плаша, мен ме приеха с такова кръвно, но се оказа нисък кръвопоток от плацентата към бебето и аз компенсирах с кръвното си, за да поддържам бебето и кръвопотока.
Успех и дано при Вас не е нищо такова!

# 175
Мисля, че е нормално но все пак се обърни към А Г. Кога ти е термина?

# 176
Обръщам се към вас с едно притеснение. Днес се оказа, че мъжът ми е болен - хрема, гърло и температура. От неделя е с хрема, но тъй като има алергия от прах и си помисли, че най-вероятно това е проблема, но снощи си измери температурата и се оказа, че има. През тези дни не се е отделял да спи в другата стая, а спахме заедно и съответно по цял ден сме заедно. Терминът ми беше на 6.10. и ако не съм родила до 13.10 ще ме приемат вече в болница. Страх ме е да не съм се заразила, за сега се чувствам добре, но отнема време за да се покажат симптоми все пак. Какво да правя? Страх ме е да не родя болна и да не заразя и бебето съответно.

# 177
Обръщам се към вас с едно притеснение. Днес се оказа, че мъжът ми е болен - хрема, гърло и температура. От неделя е с хрема, но тъй като има алергия от прах и си помисли, че най-вероятно това е проблема, но снощи си измери температурата и се оказа, че има. През тези дни не се е отделял да спи в другата стая, а спахме заедно и съответно по цял ден сме заедно. Терминът ми беше на 6.10. и ако не съм родила до 13.10 ще ме приемат вече в болница. Страх ме е да не съм се заразила, за сега се чувствам добре, но отнема време за да се покажат симптоми все пак. Какво да правя? Страх ме е да не родя болна и да не заразя и бебето съответно.
Пии нещо за имунната система, но се консултираи с личен лекар поне. И малко дистанция.

# 178
Мисля, че е нормално но все пак се обърни към А Г. Кога ти е термина?
Такова кръвно налягане не е нормално. Аз също бих отишла на преглед при първа възможност и задължително тонове.

# 179
Имате ли промяна във гърдите някои, кадват че трябва да са по големи и твърди заради кърмата, но моите са си същите. И със първата бременност бях така.

Общи условия

Активация на акаунт