Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 49

• 15 399
  • 687
  •   1
Отговори
# 660
Недоумявам защо тролското присъствие продължава да се толерира във форума.

За да не е офтопик: прокурор Нейка Тенева (чуто преди малко в новините). Нейчовци познавам, но не бях срещала женския вариант.

# 661
Имам си позната Нейка, която е 40+ и не ми е странно

# 662
Моята позната с името Нейка е бивша учителка. Вече е на 70+ години.

# 663
И аз имам Нейка - на 70 г. Може би на дядо си Нейчо. За по-далечно минало ми е по-разбираемо, но за днешни дни има имена, които не са ми ОК за деца. Може би пък затова има и толкова странни комбинации, които също са повече от странни, да не кажа смешни. И продължавам да се питам защо свекъри и тъстове, с остарели имена да продължават да се тръшкат детенце да носи тяхното име. Има изключения, където това се налага по-обективни причини - стари родове и традици, социално известни хора. Имам позната, свекъра Васил, майка й Василка. Как мъжът й я убеди да кръстят малкия Васил, до ден днешен не знам. А свекъра беше доста известна личност, всичките му приятели очакваха името да бъде това. В такъв случай го приемам като жест на уважение не само към публичната личност, но и младите се възползваха добре от името му.

# 664
  • Пловдив
Цитат
Как мъжът й я убеди да кръстят малкия Васил, до ден днешен не знам.
Едва я е навил сигурно при тия имена не само на свекъра, ами и на собствената и майка. Wink

Васил архаично име ли трябва да е? Flushed

# 665
Дамин
Иваело
Регина

# 666
Че какво му е на Васил??

# 667
Точно това имах предвид - българско име по разпространение, свекър и тъща са със същите имена, но да се даде това име на детенце беше огромен проблем, до последно не беше сигурно. Даже беше смешно-драматично. Разбира се, свекърът изобщо не знаеше за тези драми, добре че се намеси свекървата да говори със сина си и да му обясни, че това ще бъде безкрайно обидно за човека.

Извинявам се за офтопика, но по повод даването на някои много странни имена и комбинации от имена, си спомних за този случай, беше преди 17 г.

# 668
  • София
Аз пак не  мога да схвана- какво е странното на Васил?

# 669
  • Пловдив
Явно бъдешата мама го е намирала за остаряло, нехубаво, селско или нещо в тоя дух.

# 670
Супер име си е Васил. В ученическите ми години беше любимото ми мъжко име и си бях решила, че ако имам син, ще е Васко. Е, впоследствие смених още 3-4 имена като любими, а преди да се родят синовете ми, в съзнанието ми, незнайно как се появиха съвсем различни.

# 671
  • Някъде там
Гладиола, новородено.

Васил някои го намират за остаряло, но си е съвсем обикновено и често се среща и сега при малки деца.

# 672
Позабравено е, а на мен лично не ми е благозвучно. Има достатъчно богат избор на съвременни и разнообразни имена.
Ако родителите харесват класически имена и сами си го изберат, без намеса, няма проблем. Но в повечето случаи се предполага, че е натрапено.

# 673
Точно това имах предвид - българско име по разпространение, свекър и тъща са със същите имена, но да се даде това име на детенце беше огромен проблем, до последно не беше сигурно. Даже беше смешно-драматично. Разбира се, свекърът изобщо не знаеше за тези драми, добре че се намеси свекървата да говори със сина си и да му обясни, че това ще бъде безкрайно обидно за човека.

Извинявам се за офтопика, но по повод даването на някои много странни имена и комбинации от имена, си спомних за този случай, беше преди 17 г.

Аз пак не разбрах проблемът. Васил си е нормално и хубаво име, но ако майката не го иска, ами не е длъжна да го ползва

# 674
Че е поредния Васил,  аз така го разбрах. Никакво въображение и опит за оригиналност.

Общи условия

Активация на акаунт