Как да ги спрем

• 5 580
  • 73
  •   1
Отговори
# 30
  • Somewhere far away
Мен пък ме изуми това, че смятате че щом баща ви е инвалид - това значи лоша карма и моментално означава  да не го кръщавате на него. Що за глупост...

# 31
Ако това те изумява избягвай темите за зодии.

# 32
  • Somewhere far away
Ако това те изумява избягвай темите за зодии.
Бягам като дявол от тамян от подобни теми.

# 33
В тази връзка има една страхотна френска пиеса ‘Името’.

https://theatre.art.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE_3653_2_20

Може авторката да почерпи вдъхновение за отговор от нея.

# 34
Ами реално вие нямате какво да им кажете, на тия вашите досадни роднини, тъй като още не сте избрали име. И да искате не можете да им кажете. За какво се ядосваш тогава, като единственият ти възможен отговор е "Още не знаем".

# 35
Да де, но така ги стимулират да питат още и още, а тя им се дразни.
Докато "Ще кажем, като се роди" не предполага повече питане.

# 36
А "оставете ни да дишаме малко без вас" пък съвсем.

# 37
  • Далечният изток
То много зависи питащите дали са свекърите или родителите на авторката. На майка си примерно може да каже Спри да питаш, ама на свекървата... Close

# 38
Боже, утре ще запаля свещ за нашите родители. Цял живот стъпват на пръсти около нас да не вземем да решим, че с нещо ни се месят, то си личи колко внимаваха от самото начало.

# 39
  • Somewhere far away
С нагли хора няма да се оправиш с кулутра и търпение- с такива хора трябва и ти да си нагъл и груб. Тъжно, но факт.

# 40
Дайте да го измислим това име и да се свършва тая мъка! 😁

# 41
  • София
То много зависи питащите дали са свекърите или родителите на авторката. На майка си примерно може да каже Спри да питаш, ама на свекървата... Close
И на нея може.

# 42
Аз имам чувството, че авторката се дразни, че не могат да измислят име.  Ако се спрат на някое, вероятно ще си го отстояват. А и роднините са казали, че е най-добре да не е на никого. Възможно е всяка страна да се притеснява да не би да е на другите. Едно неутрално име, ако се спрете на нещо, вероятно ш успокои обстановката и най-вече вас самите.

# 43
На майка си примерно може да каже Спри да питаш, ама на свекървата... Close
Ако свекървата пита, то може да ѝ се отговори.

Не бих казала името само и само да млъкнат, ако съм решила да го пазя в тайна докато родя. Без значение от причината - не съм суеверна, не съм страхлива, но го бяхме взели като решение. И сега с второто не питат, защото знаят, че просто няма смисъл. Обаче ние сме си го постлали отдавна Simple Smile

Относно кой колко се радва - за мен еуфорията не е оправдание да висиш на нечия глава. Нашето първо детенце (че и второто, което е на път) беше дълго чакано и доста изстрадано. Именно заради това всички бяха абсолютно ок с всичко - все тая мъжко, женско, все тая как се казва, важното е, че съм бременна. Е, не че бабите не са си споделяли старовремските виждания и не бяха в шок от някои наши решения, но се съобразиха на 99%.

# 44
Авторката да каже какъв тип име търсят, какво не искат и да дадем идеи. Може пък нещо да им допадне.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 00:19 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт