Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 441

• 9 199
  • 219
  •   11
Отговори
# 210

Изгледах пропуснатото от снощи и ще кажа, че можеха да доснимат още 5 минути /за такива като мен обичащи всичко да е ясно в една история/.

Обаче Осман Булут наистина е нещо различно. 

# 211
  • Пловдив

https://x.com/AkyurekEtkinlik/status/1976921049955705082

Enfes Bir Akşam(Прекрасна вечер/Стари пари) с участието на Енгин Акюрек и Аслъ Енвер е класиран на 1-во място в списъка с 10-те най-добри телевизионни сериала в Турция. ✨❤️‍🔥

Изгледах сериала, епизодите са доста кратки, но е страхотен. Все още търсим възможност за превод - да може да се свалят епизодите.Ще намерим...

# 212

Много са елегантни 😍 Енгин абсолютен манекен в тоя сериал 😍

# 213
  • Пловдив

https://x.com/AkyurekEtkinlik/status/1976996500329971836

Enfes Bir Akşam, чиято премиера беше вчера по netflix, е в списъците с Топ 10 телевизионни сериали в много страни, включително Турция, Швейцария, Франция, Италия, Германия, Испания, Холандия, Гърция, Унгария, Португалия, Саудитска Арабия, Египет и Ливан.

# 214
Едно конче от 2ри епизод на Земите 🙂

Добре са подбрали братята, има няква прилика в перчема и брадите 😉

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 17:41 от araselia

# 215
  • Пловдив

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/pfbid0yy2wP9yuSgdT … yEJyjqc9q4RFw2Cbl

ПРЕКРАСНА ВЕЧЕР:  Това е продукция, която разчупва калъпа на турските сериали, които гледаме по Netflix. Тази публикация съдържа спойлери; ако не сте я гледали, предлагам да я запазите за по-късно.

Това е моето мнение. Не съм филмов критик, аз съм просто киноман, който обича актьора Енгин Акюрек и цени и се наслаждава на ролите му.
Ингрид Лавандие.

Забележка:
Гледах го целия снощи, за първи път, и ще трябва да го гледам още много пъти, за да се насладя на оригинална, различна история, с качеството на международното кино и визуалния фестивал, който предлага.

Конфронтацията между старите и новите пари.
Стари пари. Това се отнася до привилегированата социална класа, която всички познаваме, характеризираща се с принадлежност към висшето общество, наличие на корени и фамилно име, аристократи от близкото минало, семейства, които са имали всичко; те обаче не са успели да запазят икономическото си положение в днешно време. И нови пари. Новобогаташите идват от бедност, познават трудностите и изпитанията на трудния живот и с труд, упоритост, амбиция и често с грубост и подлост са успели да натрупат значителни богатства.

Какво имаме тогава? От една страна, семейства с фамилни имена, родословие, със стари къщи и реликви. В този случай, собствениците на Яли (къщите на брега на Босфора), стари фабрики и фалирали предприятия. От друга страна, имаме новата социална класа с много пари, която може да купи всичко, която може да завладее къщите и реликви на някогашните богаташи, която иска да слезе от домовете си в хълмовете на Истанбул до Босфора и която е „бизнес акули, способни да купят всичко“.

Това е основата на историята и има обща нишка, понякога незабележима, но аз се придържах към нея, за да следя хода на историята.

Акценти от сериала:
1. Това е история, която се задълбочава в луксозното, „европеизирано“ общество на Истанбул и ни изправя пред борба за власт, амбиция, завист, несигурност и любов.
2. Отдалечава се от клишетата на турските сериали. Не видяхме гробища, болници, затвори, полицейски участъци, мафии или истерични семейства, обвързани от твърди морални кодекси. Това е различно ниво.
3. Семейство Булут е много сплотено; въпреки личните си травми, те се разбират добре, обичат се и не се предават.
4. Семейство Байдемир е нефункционално, като бащата на семейството е богат и неудачник, който все още може да смята дъщеря си за разменна монета. Животът на богатите е добре описан и развит.
5. Толкова много лукс! Както мълчаливият (това е начин на живот, дискретно показан), така и шумният лукс, който се парадира, показва и на практика се крещи за него.
6. Личните истории на всеки герой са добре разказани и имат край, в съответствие с развитието им, с изключение на тази на Осман и Нихал.
7. Музиката е от високо ниво, много интернационална и подходяща за историята.
8. Историята на Нихал и Осман е сблъсъкът на две социални класи, два различни манталитета, където интелигентността и проницателността отказват да се предадат, но любовта печели.
9. Хареса ми краят; не винаги печелиш. Много хора говорят за втори сезон, а аз казвам: „Дано!“ Ако няма такъв, ще се придържам към този край, който се вписва в основната идея на историята.
10. Нихал и Осман. Поздравления за представянето на Асли Енвер и Енгин Акюрек. Те ни дадоха два страхотни героя, които вече са включени в нашите топ турски продукции.La manzana de Adán.

Енгин Акюрек прави брилянтно изпълнение, запознавайки ни с Осман Булут - рационален, спокоен, пресметлив, отговорен и страстен мъж, който носи в себе си ненаситно чудовище, но знае как да преговаря и също така да обича.
Каква демонстрация на елегантност и чувственост! Какъв гардероб! Той е истински принц, той е „г-н Секси“. Той е герой, способен да ви подари прекрасна нощ и да ви накара да се събудите на двадесет (20) години, защото докато го гледате, колагенът започва да тече по лицето ви, ендорфините - по тялото ви, а тръпките ви карат да танцувате. Той е герой, който ви учи, че сърцето никога не остарява и страстта е винаги в вас. Благодаря ти, Осман, за прекрасната нощ, която ми подари.
НАСЛАДЕТЕ СЕ.

На снимката пише: Днешният връх в Турция

# 216
# 217
Чудесен анализ!
И ново интервю…
Тук направо ми пасва мисис Бенет, която е пред колапс след като лелеяните й цял живот желания се сбъдват … “ Направо ще припадна!”

# 218
  • Пловдив

Интервюто с Енгин, публикувано днес за Episode: https://episodemag.com/engin-akyurek-old-money-exclusive-interview/

Енгин Акюрек: „Съчувствам на всеки герой, когото играя. Ако не можеш, това означава, че нещо не е наред.“ – Ексклузивно интервю за „Old Money“

Енгин Акюрек, който твърди, че съчувства на всички герои, които играе, този път превъплъщава Осман, герой, различен от всеки, който е играл преди. В центъра на „Стари пари“ е Осман, който разширява собствените си граници и чувства, че има право на повече от живота. Преди премиерата на сериала седнахме с Енгин Акюрек, за да обсъдим света на Осман и историята на дългоочаквания сериал.
Осман чувства, че има право на повече от живота, е герой, който се е изградил сам и е спечелил всичко, което има, борейки се със зъби и нокти. В сериала дори е наричан „чудовище“. Но с течение на времето опознаваме един скромен, емоционален човек под привидно мрачния и арогантен характер. Как бихте описали Осман?

Енгин Акюрек: Осман всъщност е травмиран герой. Видимите му страни са щит, който използва, за да се дистанцира от миналото си и да избяга от травмите си. Той е избрал да бъде силен и да следва цел, за да продължи напред. Под повърхността се крие чувствителен мъж, но той не осъзнава, че иска да се примири с това, от което бяга. Може би любовта ще му помогне да се примири с миналото и детството си... С видимите и невидимите си страни Осман създава впечатление за някой, когото разпознаваме, някой, когото познаваме, но бих могъл да го опиша като постмодерен герой, който има и страна, която казва нещо ново.

И така, как бихте интерпретирали връзката на Осман и Нихал? Точно когато си мислим, че най-накрая са заедно, нещата винаги се разпадат отново. Те са във война както помежду си, така и с начина си на живот. Въпреки това, те са невероятно привлечени един от друг. Мислите ли, че двама такива герои биха могли да бъдат заедно в реалния живот или по-скоро биха могли да останат заедно?

Енгин Акюрек: Не знам дали могат да останат заедно. Разказването на истории всъщност не се занимава с този аспект. Филмът свършва и той се превръща в тема, на която публиката ще реагира и ще я осъществи в рамките на своята емоционална отговорност. Тези два много различни персонажа играят свои собствени карти, свои собствени игри, в един и същ свят. Има сила, която ги привлича заедно, и с нарастването на интензивността на конфликта, тази страст между тях се засилва. Ако успеят да преодолеят предразсъдъците си, те всъщност имат интелигентността и чувството за живот, за да говорят на един и същи език. Може би този конфликт е добър за тях.

Сериалът, както подсказва името му, е „Стари пари “. Силен елемент от историята, разбира се, е изграден върху този конфликт между „стари и нови пари“. Концепцията за стари пари навлезе в живота ни преди няколко години; първоначално се появи с модата, но сега се е превърнала във форма на себеизразяване в почти всеки аспект от живота; да се държиш като някой, който не си, е модерно за повечето хора. Какво е вашето мнение за подхода на сериала към тази тема?

Енгин Акюрек: Работата, която започна и завърши с процеса на писане на сценарий, не разглежда въпроса за старите пари като фундаментален проблем. Тя не се стреми към него. Имаме история и историята се развива в тази вселена. Мисля, че тематично представихме тази тема, без да бъдем дидактични. Това е много съвременен проблем и може би ще стане предмет на нови конфликти през следващите години, концептуално си заемайки мястото.

Енгин, доколкото знам, това е първият път, когато те виждаме заедно с Аслъ Енвер. Мисля, че имахте страхотна хармония на екрана. Какво беше да работите заедно? Имаш ли някакви запомнящи се моменти от снимките?

Енгин Акюрек: Бях много щастлив да работя с Аслъ. Освен че споделяме взаимоотношения като актьори, беше много ценно и да я опозная като личност. Аслъ е актриса, която е изцяло посветена на актьорството и знае какво трябва да разкаже историята. Така че, като актьор се озоваваш в по-комфортно работно пространство... Мисля, че успяхме да уловим добър актьорски стил. Спомням си, че на Аслъ постоянно ѝ беше студено в червената си рокля. Тази ситуация възникна, когато сцените, планирани за лятото, бяха отложени за зимата. Като мъже актьори имахме по-голям късмет, защото имахме якета.

Това е сериал, продуциран за Netflix от TİMS&B, една от водещите продуцентски компании в индустрията; разбира се, има и факторите Мерич Аджеми и Улуч Байрактар. Бихте ли ни разказали малко за процеса на вашето участие в проекта? Какво почувствахте, когато прочетохте сценария за първи път?

Енгин Акюрек: Хареса ми непринудената сила и стилът на повествование. Мисля, че нашият сценарист се справи много умело с това. Освен че е съвременен сюжет, бях много развълнуван да играя герой, който никога преди не бях играл. Много фактори играят роля, когато участваш в проект; знанието, че Улуч Байрактар ​​ще изгради добре този свят, и подкрепата на силен продуцентски екип също бяха от решаващо значение. Работата с талантливи хора създава уникално пространство на свобода.

Осман всъщност е травмиран герой. Видимите му черти са щит, който използва, за да се дистанцира от миналото си и да избяга от травмите си. Той избира да бъде силен и да следва цел, за да продължи напред. Под повърхността се крие чувствителен мъж, но той не осъзнава, че иска да се примири с това, от което бяга. Може би любовта ще му помогне да се примири с миналото и детството си...

Преминавайки към вашия герой, публиката ще види харизматичен, интелигентен, романтичен и удовлетворяващ персонаж. Къде съчувствате на Осман?

Енгин Акюрек: Съчувствам на всички герои, които играя. Ако не можеш, това означава, че нещо не е наред. Отвъд очевидното, бих казал, че това е неговото вътрешно дете, което се опитва да се свърже с него за помирение. Противоречивият характер на Осман също го връща обратно към мястото, от което се опитва да избяга. Всяка потисната емоция в крайна сметка ще се появи отново, умножена по размер. В случая с Осман, Нихал сякаш спука този балон от емоции в него.

Имате голяма фен база не само в Турция, но и по целия свят. Много зрители от цял ​​свят очакват с нетърпение сериала. Това интервю ще бъде публикувано както на турски, така и на английски език. Какво бихте искали да кажете на зрителите извън Турция за сериала?

Енгин Акюрек: Мога да кажа, че ще гледат една наистина универсална любовна история, на която ще се насладят и ще се чудят, развиваща се на фона на Босфора. Вярвам, че зрителите, които не са били в Истанбул, ще искат да опознаят Истанбул и Босфора. Истанбул е един от главните герои в тази история!

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 20:15 от mariana51

# 219
Благодаря за превода на интервюто

Сериала в Топ10 на 62страни и глобално в топ 3💫👏👏👏

Общи условия

Активация на акаунт