Родителите му идват всеки ден до нас, вече не ми е приятно

• 6 174
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • Deutschland
Те такива обсебени от родителите, изобщо не бива да се женят/омъжват. Няма смисъл да създават нещастни семейства.

# 91
А да бе, и кой ще им пере гащите и ще им готви като се споминат родителите?

# 92
Може тя да няма другаде къде да живее? Все пак всеки иска да има дом. Т.е. горе главата и разкарай дъртите у тях си.

# 93
Може тя да няма другаде къде да живее? Все пак всеки иска да има дом. Т.е. горе главата и разкарай дъртите у тях си.
Писа, че има апартамент обещан в друг град.

# 94
Писа, че има апартамент обещан в друг град.
обещан означава едно нищо ?

# 95
Това, че имотът е преписан, не означава, че не могат да стъпват там. Нито съжителството, нито бракът дават право да определяш кой къде може да бъде. Единствено в собствено жилище може да се поставят такива ограничения.
Как така нямало къде да отиде, след като са заедно от две години и вече година живеят заедно. Все пак преди това не е живяла на улицата. Ако наистина не иска никой да й се бърка, може да опита нещо радикално като ипотечен кредит и собствено жилище.

# 96
Ние не знаем къде е живяла преди , но факт е че се омъжва за по-възрастен с описаните качества и тежести ...

# 97
Той е с 11г. по-възрастен, бивш стар ерген, свикнал на майчините манджи и на татковата помощ за почти всичко.
Странно описание за обичан човек, избран за житейски партньор Rolling Eyes
Повечето хора биха казали "не е бил женен, не е имал дълги връзки, не се е обвързвал"...
"Стар ерген" не е просто разяснение на семейно положение; изразът описва един определен типаж, с присъщите му характеропатии, и определено носи негативна конотация.
По любов ли се взехте, авторке, каква е историята на брака ви? Ти на колко години си?

И други разни неща има...но засега толкова.
Какви други неща?

# 98
  • София
Едно алтернативно предложение от мен - аз бих накарала съпруга да се чувства малко тегаво.

Пълно с джинбри, хаос на двора - прибирам се, върша си нещо мое и като си дойде милото, измяуквам, че ми е лошо, че съм се хванала да сготвя нещо вкусно за вечеря и той да оправи хаоса. И така всеки ден. Като почне след работа всеки ден да оправя двор, може и да попреосмисли кой кога да идва в двора.
Така де, лошо го учиш - прибираш се и оправяш всичко. Трудно е за издържане, ама... да накарате свекъра да си чисти, според мен е загубена кауза.

# 99
  • Melmak
Те имотите и с право на ползване, пак могат да се продават. Просто остава правото на ползване. 😁 С ипотека не става, но с налични пари, да. Едни познати така купиха къща, на единия етаж имаше такова учредено право на ползване на една баба. Живяха малко там и успяха пак да продадат къщата, с правото на бабата.

# 100
Намерете соломоновско решение, такова, че всички да са доволни. Например, с двора да се занимава само и изключително старият Герак - джибри, ракия, разхвърляне, почистване, подреждане, също и кучето - изцяло да е негова грижа (хранене, извеждане, възпитание, ветеринар и т. н.)

А ти с младия Герак сте в къщата. Хващаш го да участвате взаимно във всичко - работа, печелене на пари, пазаруване, готвене, чистене..

В крайна сметка не си ти виновна, че си "гражданка", а синът на стария Герак, че е взел такава, като е останал с единия крак при баща си, а с другия при теб.

Така няма да има сърдити. Ако трябва, ще си направите изходна врата на къщата от друга страна, така че да не минавате през двора изобщо.
Ако е възможно, ако не, питай в темата на недвижимите имоти - dany1 намира  решение за нестандартни ситуации с имоти 🙂

ПС. В крайна сметка къщата ви е подарена с двора, оставете му двора и си живейте живота в къщата.

# 101
Дядото в къщата не може да влезе, даже и да иска. А те и басейн са си направили на двора. Явно им е приятно да си имат и двор. Наистина, кой ще се откаже да си седне под асмата и да вечеря в приятна лятна вечер... заради боклучарника, създаден и поддържан от "бившия собственик".

# 102
Дядото в къщата не може да влезе, даже и да иска. А те и басейн са си направили на двора. Явно им е приятно да си имат и двор. Наистина, кой ще се откаже да си седне под асмата и да вечеря в приятна лятна вечер... заради боклучарника, създаден и поддържан от "бившия собственик".

Не знам колко е "бивш собственик" - ако е с условие  срещу гледане, си е още такъв.
А и да не е, връзката със сина му е неразбиваема.

Аз бих се отказала. Ако не ми е кеф сред боклука, асмата даже няма да ме впечатли.. 😄

# 103
Нее, юридически собственик е синът, с условие.
А добрата снаха нали чисти, така че асмата си остава опция. Simple Smile

# 104
Нее, юридически собственик е синът, с условие.
А добрата снаха нали чисти, така че асмата си остава опция. Simple Smile

Да де, но условието командва парада 😄
Снахата да каже за чистенето..

А може и да не била в час на приказката "Сливи за смет"

Общи условия

Активация на акаунт