Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 5 200
  • 136
  •   5
Отговори
# 120
И сега всички онези индианци, лека им пръст, могат да се насладят на печелившите си активи.
Ако не са ги изпили, а са ги вложили - да.
Манхатън е купен 1626 г. тоест преди 400 години. Срещу стоки на стойност $24 тогавашни долара.
Ако са ги вложили при 5% номинална доходност, $24*1.05^400=7.176 милиарда. Все е нещо, макар да е по-малко, отколкото струва Манхатън сега, но все пак те са го продали като гора, а сега е град, което е изисквало много вложени пари и труд.

А ако са успели да ги инвестират на 8%, като в примера на Дани, то щяха сега да имат... $561 трилиона, което показва колко абсурдно е да се предполага голям % доходност за дълго време. Дани го направи само за 30 години, не за 400, но дори и за 30 едва ли има актив, който постоянно и сигурно да носи по 8%.

# 121
  • София
За таксите и аз съм чувал, а от отзивите в Booking и Гугъл може да се извлече част от търсената информация /за СПА-то, за басейн, за пътеки/. Но пък мисля предлагаха управление за настаняване, ако и това е цел.

# 122
имаше и някакъв научен консенсус в Англия, не помня кога, ама май през 18-19 век, дето всички доказани учЕни дружно решили, че всичко, дето имало да се открива било открито и от тук нататък нищо нямало да се случва.

Та, като гледаш назад в историята се виждат ясно, това е "виденова зима", онова "влизане в ЕС".
А в бъдещето нищо няма да се случва вече.
То ще се случва, но вероятно няма да е само нов ЕС, ново вдигане на заплати доходи и т.н. А може да има да се случи и нова финансова криза, банкова, нов Жан Виденов и т.н.

# 123
Така е, но някои от нас са оптимисти.
И, че ще се случват повече хубави работи. Все повече.
Надявам се и част от българите да се завърнат.
Надявам се да продължим с дясната политика, която ни дава огромно предимство (за образовани и работещи) пред останалите развити държави.

# 124
Таксите поддръжка как са? Понеже гледахме на морето ваканционен комплекс с 20+ евро годишна поддръжка на квадрат,ест. квадратите са завишени за тази цел. И то ми излиза по-евтино да ходя да почивам в комплекса на свободен наем. В общи линии това е хитър начин да си осигурят приходи за години напред, без да се налага да влагат в ремонти на жилищата и съпътстващи разходи. Т.е. печелят от желанието на хората да притежават. Гого го каза с 1 изречение. Мария, вие не продавахте ли доста дълго време имот,успяхте ли накрая?

О, не, никога не съм продавала. Аз купих имот, който отдадох под наем и ми отне време да си намеря наематели, но съм много доволна от тях. Може би това имате предвид?

Точно че в Буукинг сякаш не виждам СПА, може би има СПА в някой съседен хотел, който може да се ползва срещу заплащане. Да, ще отседнем там да видим.
Някои, които казват, че за тези цени имало и с по-добра локация, могат да ме упътят къде? говорим за под 1000 евро на квадрат, което си е рядкост ...
Иначе критиката за таксите и за неподдържането, това също ме тревожи...Гледам и имоти в комплекс по морето, но там знам как се амортизира през годините и все по-зле се поддържа...

# 125
Еха ако индианците искарат 561 трилиона долара от Манхатън, ще могат да си купят целия USA.

There's no literal price for selling the entire United States, as countries aren't assets for sale, but if you were to hypothetically calculate a "sale price," it would be based on the nation's total value of assets, which includes public and private real estate, capital assets, and natural resources, with estimates suggesting a value around $300 trillion or more, depending on the methodology

# 126
Мъск ще намаже, защото ще си вземе целия Марс без пари.
А после може да продава парцелчета и паркоместа за ракетите.

# 127
Еха ако индианците искарат 561 трилиона долара от Манхатън, ще могат да си купят целия USA.
Не ти се вярва, ама сложи в елката $24*1.08^400 и ще видиш колко трилиона са.
Дани залага следващите 30 години да изкарвал по 8%, понеже миналите 30 имотите поскъпнали с толкоз. Е, щом за 30 години може, защо за 400 да не може?
Сега ако речеш, то за 400 няма как да не дойде и криза, война, земетресение, метеорит - а за 30 няма да дойде, така ли?

# 128
Ако знаеха динозаврите какво биха спечелили, ама пусти метеорит...

# 129
Оооо, темата стигнала до *....и ако баба беше мъж...*

# 130
Ми то винаги е "ако". Почна го колегата по-горе като взе да смята сега като купи два апартамента за колко време ще избие парите от наеми, за колко ще ги удвои, и т.н.
Ще ги удвои, ама ако това и ако онова. Пък ако не - няма

# 131
Не е така. Не съм казвал, че сега ще купя и ще ги удвоявам за х години.
Казах, за тези, дето съм купил преди 8г.
Сегашните нямам идея за колко ще се изплащат.
Като минат още 10г ще ви кажа.

Също и не съм твърдял, че 8% ще се вдигат 30 или 400 години.
Не съм твърдял и обратното.

# 132

И малко инфо за Пловдив въпреки прогнозите за срива на демографията, пазара на труда и всеобщия апокалипсис.

Скрит текст:
Два завода на „Либхер“ в Тракия икономическа зона се разширяват и търсят кадри

Производствените им бази ще бъдат ситуирани в огромна нова сграда

Конструктори, електромеханици, монтажници, механици, машинни оператори, ИТ специалисти, инженери и техници за изграждане на бетоновъзли, специалисти по продажби, стратегически снабдители, редактори на техническа документация. За изброените позиции „Либхер-Транспортейшън Системс Марица“ и „Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица“ търсят кадри, които да се присъединят към разрастващите се екипи в производствените бази на двете фирми в Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Компаниите са част от световния концерн „Либхер“, който обхваща над 150 компании в повече от 50 страни на всички континенти.

Заводите на „Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица“ и „Либхер-Транспортейшън Системс Марица“ ще бъдат ситуирани до края на 2027-а година под един покрив в изцяло нова сграда в подзона Марица на Тракия икономическа зона – в близост до село Бенковски.

До края на 2026 година предстои да бъдат внедрени и нови производствени капацитети за нуждите на авиационната индустрия. Очаква се повишение на монтажните дейности за въздушен контрол и системи за въздушно управление. Към днешна дата в „Либхер-Транспортейшън Системс Марица“ работят около 300 човека, като се очаква в близката година броят им да нарасне до 400.

Сътрудниците в „Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица“ в момента са около 110, прогнозите сочат в следващите 3 години да се увеличат 3 пъти - до 350.
В следващите 2 години „Либхер-Конкрийт Технолоджи“ ще прехвърли от германския си завод и производството на бетоновъзли. Заводът ще стане изцяло самостоятелен, като за целта ще се прехвърлят и всички позиции в развойната дейност, продажбите, стратегическото и оперативно снабдяване, производственото планиране, монтажа на бетоновъзлите при клиентите, сервизната дейност и други.

В същото време безработните в Германия са вече 3 милиона ...

# 133
  • София
Докладваха ми, че и в USA от днес се вдигнала рязко безработицата... Иде...!

# 134
  • Бургас
Ами чудесно.
Чакаме германските безработни в Пловдив.
Не знам как е в Щатите и там, но положението с кадрите е отчайващо. Едно, че няма, второ - тези, дето ги има са тотал щета.
Кметът на Бургас се оплака вчера, че за 1650 лв. заплата циганките вече не щяли да метат, 30 свободни работни места имали в чистотата.
Тези, които метат край нас, са с фризури, нокти и мигли.
И отговорници мъже виждам, с перфектно оформени брадюги Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт