Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 93

• 1 523
  • 32
  •   2
Отговори
# 30
Аз реших да не подавам. Пиши все пак какво са ти казали.

Коментари от ФБ:

Цитат
Cашка Таскова
Приемат декларациите на място, но и те не знаят какво ще ги правят. Тепърва щяло да се решава от СО. В декл.№ 5 (за жилищен имот на физически лица) са казали само брой живущи да се попълни, а за количество отпадък да се остави празно. От къде тръгва копирането на текст, в който се споменават глоби не е ясно. Аз оставам с впечатление, че искането на тези декларации е за нуждите на работна група, която да измисли механизъм за прилагане на новите правила в ЗМДТ. А дали ще се справят за 2026 или ще поискат отлагане ... ще видим.

Цитат
Роза Божова
Относно цитираните декларации (по специално Декларация № 5 за жилищни имоти), във връзка с определяне на такса смет, разговарях със Столична община и искам да успокоя аудиторията. Не е задължително и необходимо подаването на тези декларации, за които има краен срок 30.09.2025 г. От общината ми отговориха, че тепърва ще се изготвя методика за изчисляване на количеството генерирани битови отпадъци на глава от населението в столицата. След като бъде изготвена ще бъде разяснено кога и как ще се подават декларации. Това се очаква в необозримо бъдеще. 😀

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 13:03 от Черна станция

# 31
И в най-новото НС,където никой не живее според документите,таксата ще е най-ниска,нали? Говоря за второ и нагоре жилище. Собствениците са рег. в първото, в другите живеят наематели или нерегистрирани членове на семейството. Доста ще е готино в новите квартали как пак ще редят общината и кого ли не за планините от боклук,а всъщност сами ще са си виновни,че не са регистрирали брой живущи коректно.
Не го виждам и няколко милиона човека да ги накарат да подават декларации за живущи, то колко администрация ще трябва?

# 32
От сайта на Столична община:
Няма задължение за подаване на нови декларации за такса „Битови отпадъци"

През последните дни се разпространява невярна информация, че всички граждани и фирми в София трябва до 30 септември 2025 г. да подадат нови декларации за такса „Битови отпадъци“ (ТБО), в противен случай ще бъдат глобени. Това не отговаря на истината.

https://www.sofia.bg/w/6743515

Общи условия

Активация на акаунт