Мъж нагрубява жена си

• 2 162
  • 60
  •   2
Отговори
# 15
Тя 3 години е стояла и търпяла и сега решила да се оплаче, че да изпусне парата. Ако тя смяташе такова поведение за недопустимо нямаше да откара 3 години, ами още в началото щеше да развали катуна.
За мен това би било причина за раздяла още, когато се е случило за първи път. Нямам в средата си хора, които говорят по такъв начин и абсолютно не бих допуснала подобен човек в близкото си обкръжение.

# 16
  • Далечният изток
Няма нужда да се регистрира и да споделя. Само ѝ дай да чете темата за невъзможните хора. Мен тя ме "излекува". Да чете и тази тема разбира се, тя си е за нея.
Мнението на Zimk02 да си го запише някъде с червени букви! Същото мисля.

# 17
На квартира са, и двамата работят. Тя е говорила още първите месеци с него за това. Просто сега на мен ми споделя, понеже вече явно й се е натрупало повече. Ние сме почти като сестри близки, няма много хора на които да сподели, броят се на пръсти. И аз не мога с всеки да споделям всичко.

Точно този тип момичета/жени стават жертва на некоректни взаимоотношения с партньор. Дори не съзнават, че не е нормално, като няма и с кого да споделят, а смелост им липсва да общуват с различни хора, да разберат как живеят другите.

Зависи ти как виждаш нещата. Ако сте като сестри, дай й сериозен съвет и едно рамо да се опомни, че животът е единствен и не е да се живее с грубияни.
Братовчедка ти, ако остане с този, няма да има лесен живот. Понеже някои жени остават в такива връзки много години, зависи на какъв етап е сега в момента - възможно е да й се иска да се махне от него, но да не знае какво ще последва.
Възможно е също и обратното - да има нужда да излее душата си и после пак по старому.

Само заглавието ти дава ясен отговор на въпроса - що за мъж е един човек, който нагрубява жена си, и то от 3 години..
А как ги наричат?.. Силният пол?
Ако в това му е силата, да му бие дузпата òвреме.

# 18
Това е емоционално насилие. Като по учебник. Като се почне от това как той е мил и спокоен на моменти (никой насилник не е 100% лош, иначе няма да остават с него жените) - цикълът на насилието е това. Също и как някакви незначителни неща водят до тези изблици. Както и как някой път се извинява, друг път не или пък извинението е не баш извинение, а нова обида. С времето и тези извинения ще намалеят и даже може да изчезнат.

Психическото и емоционалното насилие винаги е част от физическото насилие. Напълно възможно е дори вече да е имало някакво физическо или сексуално насилие, но тя да не е готова да сподели или дори да не осъзнава, че той например да върви към нея заплашително и да хвърля и да чупи предмети е насилие. Може и да няма физическо насилие (все още, а може и да не се стигне до там), но този психически тормоз ще става все по-зле с времето. С разговори абсолютно нищо няма да се промени. Даже тя ако му казва колко криво и е станало, той може да запомни кое точно най я е жегнало и да го ползва повече в бъдеще.

Никой не заслужава да живее с обиди. Това не е живот. Ама да се прекрати такава връзка е много трудно, а и ако е имало физическо насилие - опасно. Трябва и много подкрепа, че не е тя виновна, че с нищо не е заслужила подобно поведение и че винаги може да разчита на помощ, ако реши да си тръгне.

Подкрепям на 100%.
Точно по учебник е поведението му.

# 19
Има мъже за които жените винаги ще са втора категория хора и според мен това е сигнал, че този е от тях. Излизала съм с такъв - иначе мил, моногамен, помага вкъщи, навън сред хората също добре се държи, но от време на време ей такива неща ми казваше, също така никога не взимаше акъл от мен, дори за неща за които съм много веща. Като сменях работа за повече пари, не вярваше че ще ми дадат толкова, в един момент като почнаха да ни се доближават заплатите стана много нервен и все повече ми повтаряше, че не ставам. Също имаше много сексистки изказвания, не само към мен а и към приятелки (не пред тях, разбира се). Разделихме се в един момент, то ставаше все по-зле. Не мисля, че и при авторката ще става по-добре.

# 20
  • София
Каква е причината "тя" да стои и да търпи подобно отношение?
Жена, която не се уважава достатъчно, допускайки мъжът до нея да не я уважава, сама му дава повод да я приема за такава, за каквато я смята.

# 21
Причината е, че насилието става постепенно и отначало извиненията са много искрени уж и той е много мил и така докато един ден не се окаже, че той има огромна власт над ума и. Домашното насилие е като култовете - промиване на мозъка си е, с добавена силна емоционална привързаност и любов. Много по-трудно е да си тръгне една жена от връзка с насилие отколкото от такава без. Много е лесно да кажем, че жертвата "допуска" да не я уважават, но тя ако се опита да се застъпи за себе си, или нищо не се подобрява, или нещата стават по-зле. Тя е пробвала да говори с него, не е като да си е траела. Но полза - никаква. Естествено, най-добре ще е да се отърве от него, но в никакъв случай не е нейна вината, че той не я уважава. А може и тя ако реши да го оставя, той да не я пусне лесно

# 22
  • София
Не е нейна вината, че не я уважава, но е нейна вината, че му намира извинения и търпи. Почне ли се веднъж, обикновено има ескалация и в един момент ще почне и да я псува, да крещи, да удря и натам ще стане лавина.

# 23
Тук липсва елементарно уважение от страна на партньора. С времето може да започне да си позволява и по-груби думи, по-сериозни обиди. Ако това не се спре навреме, връзката ще си тръгне по-надолу. Моят съвет е: или да почне да му показва, че няма да търпи такова отношение, или по-добре да приключва с връзката, докато не е станало късно

# 24
Той постоянно и повтаря, че тя е виновна за всичко. 100% го прави. Тя вероятно вече се чувства виновна за това как се държи той с нея. Няма нужда още народ да и повтаря как тя била виновна.

# 25
Предполагам, че човека има други добри качества и тя си затваря очите за тези прояви. Но в един момент наистина писва и удря по самочувствието такова отношение, дори да не е постоянно.

# 26
Ако тя е търпяла с години, няма шанс да се промени.

Ако се случи ВЕДНЪЖ и се даде да разбере, че е тотално неприемливо, е възможно да се усети, че такива неща той е чувал в семейството си, но не са нормални. Тя не е казала нищо - огромна грешка.

# 27
  • София
Да търпи или да не търпи емоционално насилие?
Много труден въпрос.

Не мога да повярвам, че това е сериозна тема.

# 28
Човека е комплексиран идиот.
Явно само така се чувства мъж.
И малко ми е психопатско поведението му. Това е насилие което прави. Емоционално.
Братовчедка ти също не много наред.
Не може три години да се търпи това. Такива неща се пресичат веднага.
Първо предупреждение се обяснява, че не може да си позволи да говори така.
Второто предупреждение е да се изхвърли от живота.
Явно на нея и харесва да я ритат като куче.

Но има известна тъпота в това да търпиш такова поведение.
И липса са всякакво самочуствие и себеуважение.

Ако тя е търпяла с години, няма шанс да се промени.

Ако се случи ВЕДНЪЖ и се даде да разбере, че е тотално неприемливо, е възможно да се усети, че такива неща той е чувал в семейството си, но не са нормални. Тя не е казала нищо - огромна грешка.

Чак пък огромна грешка.
Макар и след три години може да седне и да му каже 3 изречения и да приключат.

# 29
Е, то няма много опции. Той едва ли ще се промени. И да обещае, и да се старае, човек, който е свикнал да обижда, пак ще го прави.
Или да се разделят, или да си пуска обидите край ушите и да не му се връзва, щом в останалото време всичко е наред. Познавам семейства, в които се обиждат даже много по-лошо, някои се и псуват, но въпреки това си се обичат и са заедно. Хора всякакви на този свят.

Общи условия

Активация на акаунт