Мъж нагрубява жена си

• 2 283
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
Обясних ви че е говорила с него по този въпрос. Не веднъж му е казвала, че не й е приятно. И според вас това ще го спре ли?
Както са казали по-нагоре, явно той има и някои положителни качества, които за нея са важни и за това си затваря очите. Съгласна съм че той самият е комплексиран, най-вероятно някъде назад са се отнасяли по същия начин с него и сега си го изкарва на нея. Виждала съм го няколко пъти, но не мога да си направя толкова бърза преценка, иначе изглежда съвсем нормален човек. А то явно се случва, когато са си сами вкъщи, между хората надали е така.
По нейните думи са доста различни като характери, начин на мислене, темперамент... и от там много трудно се получават нещата. Аз си знам, че с преобладаващи различия между партньорите трудно се живее, в повечето случаи. Въпреки че има връзки, които се получават, независимо от различията, но пак зависи от характерите на хората.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 10:52 от Borqna Sto 771419

# 31
  • София
Съжалявам, че ще го кажа, но да - тя е тъпа.
Тъпота е някой да се държи с теб така и ти да си с него 3 седмици. Пардон, 3 месеца! Ооо, то било 3 години!
Ами...

# 32
  • София
Обясних ви че е говорила с него по този въпрос. Не веднъж му е казвала, че не й е приятно. И според вас това ще го спре ли?
Скрит текст:
Както са казали по-нагоре, явно той има и някои положителни качества, които за нея са важни и за това си затваря очите. Съгласна съм че той самият е комплексиран, най-вероятно някъде назад са се отнасяли по същия начин с него и сега си го изкарва на нея. Виждала съм го няколко пъти, но не мога да си направя толкова бърза преценка, иначе изглежда съвсем нормален човек. А то явно се случва, когато са си сами вкъщи, между хората надали е така.
По нейните думи са доста различни като характери, начин на мислене, темперамент... и от там много трудно се получават нещата. Аз си знам, че с преобладаващи различия между партньорите трудно се живее, в повечето случаи. Въпреки че има връзки, които се получават, независимо от различията, но пак зависи от характерите на хората.
Ако случайно го спре, ще бъде временно.

Нямат и дете още. Тя избира дали да търпи или да прекрати.
Кой каквото си направи. Съгласна съм напълно със Светулчица.

# 33
Ако някой иска да си прецака живота никой не може да го спре.
Нямат нищо общо като интереси и темперамент, но тя стои при него.
Защо?
Да не остане сама ли?

# 34
И защо е твоя работа да преценяваш вместо братовчедката?
Тя не искала да пуска тема, но пък добрата самарянка ще "помогне" с чепкане на чужд проблем. Как мненията на чужди хора ще помогнат на братовчедката не ми е ясно. А ти как смяташ, че помагаш така като се разисква чужд проблем?
Или на неин гръб да правиш тарапана е положението.
//
Вариантите са различни:
– тя наистина е тъпа, но той я търпи заради секса;
– той е от мъжлетата-дървени философчета, които си мислят, че са вся и всьо на този свят и те са по-по-най – всички останали не разбират, по-долу са от тях, по-тъпи са и така нататък
– той е женомразец и смята, че тя е просто "жена" и е тъпа по природа, но той така смята за всички жени

Който и да е от тези варианти – братлето не е пич, не струва. Дори и да е тъпа наистина, не е нужно да я обижда или унижава, а като не го кефи – гащите, чадъра и чао.

# 35

Значи проблема е че не го казва както трябва.
Плюс освен че като уж го е казвала е трябвало да се раздели с него за да разбере той откъде изгрява слънцето.
И да, това ще го спре.
Няма да  и е в живота човек, който я унижава и обижда.

# 36
  • София

Няма да го спре това.
Щом не го спира, а тя още стои, значи наистина е тъпа!

И аз обаче се чудя защо това е работа на братовчедката, че толкова държАТ и двете да рови по темата.

# 37
То все едно мъжа ти да те бие, ти да го молиш да спре, че не ти е приятно, ма той не слуша.
Ма как ще слуша,нали е насилник.
Сериозно ли ги задаваш тоя въпрос авторке?
Ама вие верно сте глупавички.
Как се спира насилие?
Значи три години те обижда някой, ти само ляляш като мокро котенце на моменти как не ти е приятно.
Вместо още преди време да му се каже - айде изчезвай и си намери някоя умна, да я видим пък тя как ще търпи такъв индивид  като тебе.

# 38
То все едно мъжа ти да те бие, ти да го молиш да спре, че не ти е приятно, ма той не слуша.
Ма как ще слуша,нали е насилник.
Сериозно ли ги задаваш тоя въпрос авторке?
Ама вие верно сте глупавички.
Как се спира насилие?
Значи три години те обижда някой, ти само ляляш като мокро котенце на моменти как не ти е приятно.
Вместо още преди време да му се каже - айде изчезвай и си намери някоя умна, да я видим пък тя как ще търпи такъв индивид  като тебе.
Елора, въпросът беше РИТОРИЧЕН. Естествено че няма да го спре. Но понеже всички казват да говори с него и да не му позволява да я обижда... Е, как ще стане това!? Няма как, разбира се. Той каквото иска да каже, ще го каже.

# 39
  • Обран бостан ;)
Аз лично не я имам за тъп човек, даже напротив. Не казвам че е гений, но тъпа не е.

Има един лаф - ако искаш да разбереш колко е акъла на една жена, виж с кого се е хванала.

Та, в този ред на мисли ..... Sunglasses

https://bg-mam.ma/p/1725888/50250767

# 40
Така е възпитан, може би в неговото семейство така се общува и той повтаря модела, или пък обратното - може да има властна майка и свит баща и да се опитва да избяга от модела на неговите родители (в моя случай беше така). Вариантите са много, но за две неща съм сигурна: този човек има комплекси и няма да се промени.

# 41
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че това е психическо насилие.
Неговата цел е да и смачка самочувствието.Ще и внушава  ,че е тъпа,не се държи адекватно,че тя за нищо не става , добре че е той....И така,докато тя му повярва.
Той ще командва,ще я критикува за всичко,ще започне да я ограничава,ще я отдели от близки и приятели и тогава ще започне физическото насилие.

Тя сама трябва да се осъзнае,да се опълчи и да избяга навреме.
Хубаво е ,че жената споделя.
Изслушвай я,но внимавай,защото много жени остават с насилника ,а доброжелателите като теб накрая излизат лошите и виновните.

# 42

Има един лаф - ако искаш да разбереш колко е акъла на една жена, виж с кого се е хванала.

Много е вярно.
Ако една жена е умна, ще седи ли с такъв.
Умната жена с елементарно достойнство, ще направи забележка 1-2 пъти.
На третия път ще го сиктердоса. Някои и на втория път.
А не три години. Три години хора!!!!!!

# 43
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Е тя и да изслушва, ако самата жертва не реши да промени нещо...
Как да стане?
Много са трудни тези неща, и аз имам близка, вече от поне 20 години живее с такъв  човек, и дете гледат.
Тя се "разбива" от работа, има по високи доходи от него, но преди години му уредиха държавна работа на този, и вече той е "Господ".
Друг толкова самодоволен и самовлюбен човек не познавам.
По едно време и любовници имаше, и от двете страни,  и още са заедно!

# 44
  • Melmak
Не е нормално, този дори да не е насилник, явно е ниско ниво човек. Има такива хора, които не си мерят приказките и казват нещо, после “еее, абе много се косиш”. Не, че е оправдание, най-често са недорасли, не точно насилници.

Това не значи, че трябва да го търпи. Обаче не разбирам твоята роля на арбитър каква е. Ако се осъзнае да го напуска. Няма деца, няма брак. Може да си хване шапката и утре даже да не му казва, че се изнася. А ако тя ти поиска помощ - да си намери квартира, да сподели или нещо друго, помогни. Ама така.. не помагаш много.

Общи условия

Активация на акаунт