Мъж нагрубява жена си

• 2 233
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Е, то няма много опции. Той едва ли ще се промени. И да обещае, и да се старае, човек, който е свикнал да обижда, пак ще го прави.
Или да се разделят, или да си пуска обидите край ушите и да не му се връзва, щом в останалото време всичко е наред. Познавам семейства, в които се обиждат даже много по-лошо, някои се и псуват, но въпреки това си се обичат и са заедно. Хора всякакви на този свят.
И аз познавам такива двойки, които дори са заедно от по-дълго време, най-често са в брак, с деца, но на повечето от тях децата им да пораснали и са се отделили. Само седя и им се чудя отстрани, но както казваш хора всякакви.

# 46
  • София
Каква е целта на темата?

# 47
Преди малко се чух отново с братовчедката, понеже вчера беше в такова състояние, че не успя да ми каже много неща. Днес като се е поуспокоила го е питала: "До кога ще ми говориш по този начин?", той е отвърнал: "Аз така си говоря, обикновено не го мисля". Оказа се че и на други хора подхвърля подобни реплики, не е само към нея. Например колеги, роднини.., може би не на всички. Когато говори с някой по телефона, например негов приятел, се е случвало отново да се чуе репликата: "ти тъп ли си..."! (Въпреки че мъжете често си говорят по някакъв идиотски начин, така че не се учудвам, но за мен лично това е проява на ниска интелигиентност). Последните месеци това е зачестило, бил си сменил работата, почива само веднъж седмично, работата му била супер натоварена, но по-платена. И покрай това бил станал много изнервен.
Идеята на темата беше породена от въпроса й към мен, дали си струва да стои в тази връзка, при положение, че всичко останало на този етап си е наред във връзката. Още от началото е имало такива обиди, но както казах, последните месеци е зачестило това грубо поведение. Работата му включва доста тежък физически труд плюс работа под психическо напрежение. Аз и казах че тя сама трябва да прецени, и добавих, че лично аз не бих стояла в такава връзка. Тя всъщност на няколко пъти му е казвала, че ще се изнесе, ако продължава така. Проблемът е че в момента няма къде да отиде, освен да събере пари и сама да се изнесе под наем. А като се има впредвид високите наеми...

# 48
  • София
След като и към други се държи така, вероятно ще се държи така и с детето си, ако някога има такова.

Не, не си струва. Нито да си причиниш такъв мъж, нито да причиниш такъв баща на детето си.

# 49
Може да пробва да му каже, че няма да търпи това и че иска да се разделят. Или това ще го стресне, или няма....и ако не, значи толкова и държи на нея.

# 50
  • София
Е, ама нали уж не се държал така преди, а сега пък се оказва, че се държи така постоянно.
Защо не помогнеш на жената, щом сте толкова близки и тя не иска да остава с него? Какви пари за наем ще събира тепърва? Тя не работи ли? Колко пък е висок един наем на жилище за сама жена, че да не може да плати капаро от една заплата и да се свие малко 1 месец? Или ще събира за наемите за месеци наред, докато намери нов мъж и иде при него?
И ти защо продължаваш да ровиш в семейния им живот? Че и после да снасяш тук информация.
Ти ли си "братовчедката" или обичаш да гледаш сеир?

# 51
Е, ама нали уж не се държал така преди, а сега пък се оказва, че се държи така постоянно.
Защо не помогнеш на жената, щом сте толкова близки и тя не иска да остава с него? Какви пари за наем ще събира тепърва? Тя не работи ли? Колко пък е висок един наем на жилище за сама жена, че да не може да плати капаро от една заплата и да се свие малко 1 месец? Или ще събира за наемите за месеци наред, докато намери нов мъж и иде при него?
И ти защо продължаваш да ровиш в семейния им живот? Че и после да снасяш тук информация.
Ти ли си "братовчедката" или обичаш да гледаш сеир?
Напротив, още първоначално казах, че той се е държал така през цялото време, просто напоследък е зачестило. Моля, прочети внимателно първия пост и следващите ми коментари! Другото е че вчера тя не успя да ми каже всичко, днес вече добави някои неща. Като й споменах че много жени в подобно на нейното положение пишат теми във форума, тя сама настоя за тема, но не желаеше да си направи регистрация, затова я пуснах вместо нея. В крайна сметка наистина няма особен смисъл от такива теми, въпреки че форума е пълен с тях. Така или иначе съвета винаги е един и същ - "бягай от него". А и няма какво друго да се очаква. Аз я предупредих, че няма да получи нещо по-различно като съвет. Пък вече да си преценява, голяма жена е.
Благодаря за отговорите!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 13:49 от Borqna Sto 771419

# 52
  • Най-красивата страна
Мъжът знае,че тя няма къде да отиде и затова я мачка.
Тя е идеалната жертва,защото е зависима.
Аз бих я посъветвала да работи върху себе си.
Ако има професия да си намери добра работа и да си скатава пари.
Ако няма,да изкара някакъв курс -има много възможности.
На сама жена една стая под наем и стига като за начало.

Това,че той работел тежък физически труд изобщо не е оправдание за грубото му държание.Както и това ,че и с други хора се държи по същия начин.

# 53
Е той също е тъп, тя още ли не му го е казала?
И то тъпак с беден речник. Ако беше по-ерудиран, щеше да използва по-сложни психологически похвати да я мачка.
А, така е лесно, обидата е директна, няма как да сбъркаш.
Търпяла няколко години, сега зачестило. Няма нищо за чудене. Да му казва там, че си търси по-надарен (за да е в тон с него) и да наема някой таван, ако трябва.

# 54
Хайде сега работата му била причината. Моля ви се.
Всички работим, не си клатим краката.
Но не се държим така.
Полза от тези теми има.
Вече ако има акъл, ще се стоплят съветите, ако го няма, ще си седи и ще си търпи.
При много жени такива теми са за да изпуснат парата и си седят с идиота.
Такива не ги жаля, това е избор.

Бънди го каза назад. Малко думи, но казва много.
Удебелявам и уголемявам. Четете бавно и с разбиране

Има един лаф - ако искаш да разбереш колко е акъла на една жена, виж с кого се е хванала.

Това казва много. Който може ще схване, който не може,ще се оправдава и ще подмине.

# 55
  • София
Тя, едва ли ще се изнесе, дано само не окепазят една невиннна душица! Понякога да не можеш да забременееш е благословия! Ама, както за всяко нещо, когато си вътре в ситуацията не можеш да го видиш. Идеалният сценарий е той да я зареже и така тя да се освободи от него! Обаче лошото е, че тя вече ще е смачкана психически и зависи колко дълго още продължи, да не изпусне последния влак, жените имаме биологичен часовник. Защото появи ли се детето, тя е обречена!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 14:28 от Светулчица

# 56
  • София
Ох, вечният проблем - "няма къде да отиде"!
Ето затова, аз лично си осигурих "сигурното място" и когато някой мъж ме обиди и нарани, се прибирам в розовата пещера да си ближа лапичките.
И после следва отново мило отношение, защото знае, че аз спокойно мога да си остана завинаги в розовата пещера или да си потърся някой по-добре възпитан.

Между другото, БМ употребяваше точно същия израз 'ти тъпа ли си?" и на всичкото отгоре твърдеше, че това не било обида, а въпрос. Баш си е гадна обида.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 14:30 от Rockstar

# 57
Безцеремонно, просташко и обидно поведение. Типично - никой не е на ,,нивото му". От примерите които виждам всеки ден, това отношение и епитети са към всички - жени, деца, приятели и врагове. Така че когато някой се изразява така за други пред вас, така ще говори и на другите за вас. След това се извинява, и така до следващия път.
Ако ще да е най-блондинестата блондинка не трябва да и говори с такива думи. И ще става по-зле. Незнам, да се измъква някак докато не са се усложнили нещата ( или да търпи, макар че това не го препоръчвам, но има и доста такива жени ).

# 58
Ако един мъж се държи така, то значи, че не обича жена си, камо ли да я уважава.
Такова съжителство е безмислено.
С такъв човек не се живее.
Вече братовчедката е хубаво да помисли над това.
Ако може.

# 59
Точно за темата на невъзможните хора ми напомня. Емоционално насилие като по учебник - да те наричат тъпа и после да те целуват сутрин е като подхвърляне на трохи, за да се надяваш на нещо добро в бъдеще.

Изсипвайки ти за проблема, тя иска да отпуши клапата. Малко вероятно е да направи нещо. Възможно е да е научена да търпи защото така правят жените в нейното семейство или пък той  да идва от дом, в който обидите да са нещо нормално.
При всички положения е по-добре да бяга с 200. Няма ли уважение в една връзка, нещата не са добре. Както другите по-горе казаха - само ще става по-зле.

И другия път като я нарече тъпа, да му припомни, че тя е негов избор също!
Класическа токсична връзка.

Общи условия

Активация на акаунт