С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 15 732
  • 406
  •   10
Отговори
# 390
Аз четох излиянията на този уж истински човек във фейсбук и коментарите бяха осново от типа "браво, момче, че не си изоставил родителите си, жената ще се нагоди"Trollface

# 391
  • София
Хахах, баланс си трябва. Нито е редно да ги зарежеш на минималната пенсия, нито е редно да им ставаш придатък до кончината им или ... СИ.

# 392
Това са  литературни съчинения, модерни напоследък.
Всеки избира живота си, не е нужно да изтъква причини.
    Същото е  и виждането ,че някой не е женен,  живее с родители,     заминал в чужбина или завърнал се от там. "Обществото знае най добре."
  Ами не знае. Всеки има право да реши как да е  щастлив, което е най-важното.
 Коментарите - обяснимо, след като  много хора все още живеят в "етажи", близо, заедно  и не всеки случай  е нещо лошо. Има нормални  ,дето не се засичат, не си пречат,  не си "слугуват". Отделно може да си   и "заедно", като си решаваш проблемите , издържаш се, грижиш се за себе си и  не си налагаш разбиранията на друг.

# 393
  • София
И аз го четох, но никъде не видях възрастта на родителите на човека.
Ако са на 60 - всичко това е смешно, те би трябвало все още да работят. Ако са на 70+ - малко по-разбираемо, вече ако на на близо 80 - нормално и разбираемо, няма да ги остави сами и болни.

Само че тук има едно нещо и то е - между лекарството и отровата разликата е в дозата.
Ако говорим за обгрижване на 60-годишни хора - да, човекът явно е готованец, свикнал на обгрижване.
Но ако говорим за наистина болни хора около и над 80... тогава вероятно се налага.

За мен няма ултимативна истина за тия неща, всеки сам решава и преценява.

# 394
Явно още битуват нрави, че вземаш жена да гледа теб и родителите ти.
Като доброто старо време.
Дано намаляват заблудените момичета и се грижат за собствените си нужди.

# 395
  • София
Едва ли родителите са около 80-годишни, това би означавало, че той е около 55-годишен. На тази възраст тепърва да търси жена, ми се вижда по-малко вероятно. По-вероятно е всички да са по-млади.

# 396
Доколкото помня текста е на 35. Съчинението по картинка имам предвид.

# 397
  • София
Така е по-логично.
Стар ерген в начална фаза.

# 398
  • В полите на Пирин планина
Тия около 60 годишни родители най-вероятно още работят и може изобщо да не знаят, че са "обгрижвани" от отдадения си син... 😁

# 399
Тези хорица може и да мечтаят някоя да го изкара от къщата им. Всякакви случаи има, не винаги родителите са във възторг синът им да векува в детската си стая.

# 400
Тези хорица може и да мечтаят някоя да го изкара от къщата им. Всякакви случаи има, не винаги родителите са във възторг синът им да векува в детската си стая.
Вярно  е.
 Някой  успокоява съвест заради постъпките си с причини.
 Като не иска да се жени си е негово решение, ама иска сгодна женица.
 Аз не искам заедно с никой.В момента се налага,  ама  е сам. Две жени в една кухня  е ужас. И за двете.

# 401
Понеже се коментираше родителите на колко години би трябвало да бъдат. В казуса, за който се включих в темата, синът беше на 46 г., а баща му - на 87. Майката е била с 5 години по-млада от бащата. И понеже са се пенсионирали рано заради първата категория, синът е бил на 13 г., когато родителите му се пенсионират и майката си остава вкъщи без да работи.

# 402
  • София
И какво, той си е дал живота да ги гледа ли?
Не съм чела казуса, от тия дни ли е?

# 403
И какво, той си е дал живота да ги гледа ли?
Не съм чела казуса, от тия дни ли е?
Не, казусът не е от тези дни и честно казано, не ми се връща към тази история. Коментарът ми беше пример на колко години могат да са родители и деца.

# 404
Здравейте, нова съм в групата, искам и аз да се оплача:D и да видя дали и вие сте имали нещо подобни като история.

Мойта свекърва явно така е възпитала синът си, че той на 35+ всичко и докладва и тя всичко знаеше преди мен. Кмахме период в който бяхме пред раздяла, той обеща че ще се постарае и така уж бяха по добре нещата, оженихме се и ни се роди дете, от тогава ада стана огромен. Тя ми пишеше всеки ден как да гледам детето, критикуваш ме с какво да го храня, как съм можела да взимам пюрета на хипп, били вредни, аз направих домашни и ги стерилизирахх, тя ми казва как така, ти да не си комбинат... и някакви постоянни критики, и всички тези неща ги говореше и на мъжа ми, той повтаряше същото като нея.. Накрая тайно го бяха захранили с млечни, без да ме питат мен.. обвиняваха ме защо не съм кърмила, а аз имах огромен проблем и едва не ми оперираха едната гърда, загубих единия си родител точно тогава. Следнкато й казах в прав текст да не св меси в нашето семейство, мъжът ми запопма да ми пиказва как не стм я харесвала, как мразя семейството му... че не си плащам сметките за наем... Вследствие на което си събрах багажа, взех си детето и вече сме пред развод.

Има ли някоя от вас да е била в такава ситуация и мъжа дали д
се е осъзнал, при нас вече 8 месеца само по зле става. Уж е по-добър в един момент , след това като с майка си се чуе, пак е на друго мнение.

Общи условия

Активация на акаунт