С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 15 552
  • 403
  •   12
Отговори
# 375
Не е нужно всеки да има жена/мъж.
Важното е да се усещат навреме желаещите да се обвържат с маминчо. А не после да се чудят какво им се е стоварило.
Крайно време е да се говори, обяснява и дават примери на младите, за да не съжаляват, че са направили грешката да се обвържат със служещ на родители си индивид.

Всички имаме родители и не сме ги забравили когато сме станали семейни.
Другото е патология облечена в оправдания.

# 376
Дори да нямаш половинка, трябва да се отделиш от родителтие си. Иначе това съжителство ти ограбва самотоятелността, обрича те да не можеш да взимаш самостоятелни решения за дома и ремонтите, за живота си, за всичко. Ти ставаш един вечен придатък  на екипа родители. Те ако имат грам акъл, трябва да дадат пътя на порасналото си дете.

# 377
Нещата биха могли да се съчетават, не е нужно да забравиш, че имаш родители, за да имаш добро семейство.
Съчетават се, но младите трябва да изкарват 1,5-2 пъти повече пари - да има не само за младите, но и да допълват бюджета на свекърите. Разбира се и време за най-различна помощ.

Пиша от опит. И свекърва ми, и майка й цял живот са били главно домакини. Когато почина свекър ми, останаха две вдовици с минимални пенсии в голямо жилище. С ММ запазихме самосотятелност, защото можехме да си я позволим финансово - да поддържаме 2 жилища, да плащаме сметки, лекарства и т.н. В това отношение взех мъжа си с багаж 2 свекърви. Бях наясно, че чисто статистически това ще се случи и въпросът беше не дали, а кога. Не се оплаквам. Друго искам да кажа. Животът е непредвидим. Ако например и двамата останахме с 2 средни заплати (или единият е дълго безработен) и не можехме да издържаме и тях, а само себе си, какво става. Ако ги зарежем да гладуват и студуват (буквално), ще бъдем лоши, защото мислим само за нас. Ако се преместехме при тях, за има за всички по малко, в очите на другите щяхме да сме използвачи, мързеливци и безправни натрапници. Наиситна щяхме да сме безправни в чужда къща, но реално да си плащаме, за да ни унижават.

Ужасът да не се наложи да правя този избор, ме направи работохоличка.
Лирическият герой разсъждава като мързеливец. Работливият човек не се крие под подобни глупости, а намира начин да изкарва достатъчно, за да му остава и за мама. И намира време за новото семейство и да помага на родителите си.

# 378
  • София
На 35 годишен човек родителите не са на по 80-90 години, че да имат нужда от отглеждане, плийз. Неговото е "мама да ми слугува", облечено в прилични оправдания. Хич не ме трогна.
Точно. И после чакат някоя да поеме щафетата в прислужването и да се бори с мама за "Господарката на парцала".
Аналогично на изнеслите се прекалено рано, които само търсят при кой мъж да се намърдат, за да минат от грижите на мама и тате под грижите на мъжО.

Патологиите са си до човек.

# 379
Нищо общо няма вечния живот с родители с това да идеш да живееш с мъжа си.

# 380
  • София
Скрит текст:
На 35 годишен човек родителите не са на по 80-90 години, че да имат нужда от отглеждане, плийз. Неговото е "мама да ми слугува", облечено в прилични оправдания. Хич не ме трогна.
Точно. И после чакат някоя да поеме щафетата в прислужването и да се бори с мама за "Господарката на парцала".
Аналогично на изнеслите се прекалено рано, които само търсят при кой мъж да се намърдат, за да минат от грижите на мама и тате под грижите на мъжО.

Скрит текст:
Има и такива, но тези, които търсят мъж да ги отглежда, обикновено не се изнасят, а стоят до последно при мама. Малко са тези, които се изнасят самостоятелно, живеят и се "отглеждат" сами и после изведъж се "вдетиняват" и чакат мъж да ги гледа.

# 381
  • Melmak
Така е, съгласна съм с Миленака. И мамините синчета, и мамините Богданки не се изнасят на 20, за да отидат при някакъв мъж.

# 382
  • В полите на Пирин планина
Според мен всичко е до човек. И аз живеех при майка ми или с майка ми, както искате го интерпретирайте, след като учих в София 5 години и се върнах в родния си град. И ММ живееше с майка си. Но никой от нас двамата не е бил зависим или дундуркан от мама.
Майка ми едва успяваше да издържа сестра ми да учи, така, че доста голяма част от разходите бяха за моя сметка, но съм намирала това за съвсем нормално, защото живеехме заедно.
По-скоро на майките ни беше трудно да приемат факта, че вече сме отделно семейство. Simple Smile
Свекърва ми, ако не живееше при нас, щеше определено да мизерства, защото взема малко над минималната пенсия и то благодарение на добавката, която дават за починал съпруг. Сега за нищо не се грижи, освен за собствените си нужди.

# 383

И мен. Simple Smile
Хем съм около възрастта на тези родители, синът ми е малко по-малък от лирическия герой.
Даже, съдейки по стила на прочувственото излияние, то е рожба на ИИ. Напълни се ФБ с подобни, за съжаление. И все още има хора (надявам се, реални, а не също рожба на ИИ), които кълват.

Когато почина свекър ми, останаха две вдовици с минимални пенсии в голямо жилище. С ММ запазихме самосотятелност, защото можехме да си я позволим финансово - да поддържаме 2 жилища, да плащаме сметки, лекарства и т.н. В това отношение взех мъжа си с багаж 2 свекърви. Бях наясно, че чисто статистически това ще се случи и въпросът беше не дали, а кога. Не се оплаквам. Друго искам да кажа. Животът е непредвидим. Ако например и двамата останахме с 2 средни заплати (или единият е дълго безработен) и не можехме да издържаме и тях, а само себе си, какво става. Ако ги зарежем да гладуват и студуват (буквално), ще бъдем лоши, защото мислим само за нас. Ако се преместехме при тях, за има за всички по малко, в очите на другите щяхме да сме използвачи, мързеливци и безправни натрапници. Наиситна щяхме да сме безправни в чужда къща, но реално да си плащаме, за да ни унижават.

Ако, ако... В случая двете пенсионерки са имали голямо жилище, с чиято продажба биха решили много от финансовите си проблеми.
Е, да, наследството...

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 18:58 от Как' Сийка

# 384
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Има и такива, но тези, които търсят мъж да ги отглежда, обикновено не се изнасят, а стоят до последно при мама. Малко са тези, които се изнасят самостоятелно, живеят и се "отглеждат" сами и после изведъж се "вдетиняват" и чакат мъж да ги гледа.
Аз пък познавам много такива. Изнесли се на 19-20, уж за да са самостоятелни, но е реално защото родителите им не го понасят или обратното и няма и година, натресат се на някого в дома. Прехвърлят се от един на друг демек и реално не са живели сами, което според мен е задължително за млад човек - да попътува, да открие себе си, ако щеш и т.н. Само че едните са мамини, а другите много независими. За мен и двете групи са и обичам да го напомням Hands Thumbsdown

# 385
  • Melmak
Какво значи да се натресеш?
Как се случва?
Все едно обсебваш дома на някого и той не може да те изгони. Айде стига…

# 386
  • София
От единия клон на другия значи.
Като от едната готвачка на другата.
Само че първите бият тъпана на самохвалството, без да виждат, че са същите, а вторите си намират оправдания.

И от двете групи има хора, които не са с родителите си, за да бъдат дундуркани, както и не търсят мъжка опека веднага след като се чупят от родния си дом.

Та казвам, животът е шарен и е до човек, ситуации има всякакви.

# 387
  • София
А защо непременно да са дондуркани? Не може ли просто да се съберат с партньор, гадже да живеят и да откриват света заедно? Предполагам, че по лична причина имаш зъб на някоя от Богданкиния типаж и свеждаш всички житейски случаи към този. Не е задължително човек да е живял сам N на брой години, за да докаже нещо си на някого.

# 388
  • София
Грешно предполагаш, давам другата алтернатива на примерите. И тя е валидна.
Написала съм същото в поста над твоя. Алтернативи всякакви.

Просто тия теми все така започват. Някой пусне нещо и ох ах, егати льольото, Аз ако бях, Аз като бях. Та пресякох в зародиш.

Така, както не всички мъже се местят от мама на жена си за готвене и черпака, така и другото. Животът е шарен.

# 389
Към Гугъл - Уишмастърка пита  дали ти си бягала с количка , ако  да, те поздравява и  за количката, иначе пак те поздравява , но без количка-поздрав.
 Цитирам
Скрит текст:
ако не е била тя на маратона, кажи ѝ, че това лято в истанбул специално в нейна чест двойно плюсках кокореч демек чревца

Общи условия

Активация на акаунт