С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
А каква е идеята да говориш с майка си на високоговорител - да не си мисли снахата, че се говори нещо против нея ли?

Явно не само си го мисли, ами и е факт. 💁

# 586
Пък аз използвам времето, когато моят мъж си говори по Скайп със свекърите един път седмично в неделя, да се изкъпя, гледам филм на спокойствие, книжки и т.н. Въобще не държа да ги слушам. Те пък искат да си общуваме от време на време.

# 587
Кое точно е факт? Че е попитала как са го посрещнали на непознато място ли? Твоето дете дали няма и ти да го питаш след години? Или след 18 няма да общуваш с него за да е доволна някоя мома?

# 588
Кое точно е факт? Че е попитала как са го посрещнали на непознато място ли? Твоето дете дали няма и ти да го питаш след години? Или след 18 няма да общуваш с него за да е доволна някоя мома?

А не можеше ли да попита как изкарахте, вместо как те посрещнаха? И защо според теб  синът ѝ побърза да ѝ каже, че е на високоговорител точно след този въпрос, ако нямаше защо да се притеснява какво ще каже след това?

# 589
А какво лошо виждаш в това как те посрещнаха? Какво влагаш ти? И какво според теб влага свекърва ти?
Аз и за ново работно място  бих попитала същото.

# 590
А каква е идеята да говориш с майка си на високоговорител - да не си мисли снахата, че се говори нещо против нея ли?
При нас по-скоро е от практични съображения. Да не се препредава после информация. Ние не си звъним да се питаме какво е ял или мислил, а за нещо или здравословно, или уговорка за съвместни дейности. Или за някаква организация.

# 591
Ще ти кажа само, че аз никога не съм се притеснявала какво ще кажат нашите, нито някога съм ги предупреждавала, че са на високоговорител.
Така че ми е повече от ясно какво е влагала и в този случай – същото, което вложи и на сватбата ни. Стоеше на една маса с родителите ми и демонстративно се държеше така, сякаш не съществуват. Игнорираше ги напълно, без да е имала какъвто и да е конфликт с тях. Направи впечатление на всички.
Дори пред църквата, когато нейна приятелка я поздрави с „Честито!“ и я заговори, а мама стоеше до нея – тя не си направи труда да каже дори едно просто „това е сватята“.
Ето такова е отношението ѝ – и към мен, и към родителите ми.

# 592
Аааааа, добре.
   Та снахите, защо съпрузите ви пускат на спийкър майките?
   Моят никога не го е правил. Ако има нещо, което преценеше, че трябва да знам, казваше. Какво си говореше с майка си си е негова работа.
   Когато говорим със сина ми не пуска високоговорител.

# 593
Аааааа, добре.
   Та снахите, защо съпрузите ви пускат на спийкър майките?
   Моят никога не го е правил. Ако има нещо, което преценеше, че трябва да знам, казваше. Какво си говореше с майка си си е негова работа.
   Когато говорим със сина ми не пуска високоговорител.

Изобщо не държа да я пуска на високоговорител. Преди, когато звънеше на видео, за да види детето, аз просто излизах от стаята.

# 594
Марулета,
Твоят е още малък Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен това с последната ми се случва, и то не винаги, но когато тя е при него, дори без високоговорител, винаги разбирам, включва я някак в разговора.
Но той вече е на 30 +. При нас, ако има нещо лично, се виждаме. По телефон какви толкова неща да си дрънкаме, че и тайно. И пак не ми е приятно, де. Имам обяснение,  но не ми е приятно.

# 595
Марулета, изтрити са мнения между моите. Вероятно и мен ще забършат. Отговарях на Ранислава и Нина.
Но нямам навика да цитирам и ей го, увиснали са .
Кой пък сега докладва.

Моите са изтрити. Не държим да пускат на говорител. Бях написала, че майка му, му говори умалително , като на дете и той се срамува и за това намаля до край. И Тайс попита дали, ако пуска на говорител и тя знае, че слушам, ще му говори така . Бях написала и че разбирам, че това, което казвам за нея не звучи фрапантно, защото вие четете само 1 история, а реално аз за да стигна до този извод е имало още 100 преди това . Правила ми е “комплименти” от типа на “ я колко хубаво си се нарисувала днес”.

# 596
Свекървата на Ралислава , въобще не е за тази тема.

А, относно свекървата, дето идвала в СОБСТВЕНАТА СИ къща без предупреждение, мисля си че в крайна сметка е била доволна от закупуването на апартамент от "децата", че да може да си ползва спокойно собствеността, когато пожелае

# 597
Нарисувала! Ралислава, ще рече човек, че си клоун в цирка и се рисуваш. Тази жена за грим и гримиране не е ли чувала? Баба ми е на 94 години и знае кое какво е, а тази със сигурност е доста по-млада, че даже може и самата тя още да се рисува...ъъъъ така, де, гримира.

Именно, тя си се поддържа. И тя се “рисува” понякога . Облича се добре и т.н. Не е като да ѝ е нещо чудно. Целенасочено е.
Бобото,  защо моята свекърва да не е за тази тема ?

# 598
Нарисувала може да е шеговито, не издребнявайте. То  да не смее човек дума да каже.

# 599
Тайс, какво значи , че синът ми е малък?
  Какво общо има с високоговорителя?

Общи условия

Активация на акаунт