С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Свекървата на Ралислава , въобще не е за тази тема.

А, относно свекървата, дето идвала в СОБСТВЕНАТА СИ къща без предупреждение, мисля си че в крайна сметка е била доволна от закупуването на апартамент от "децата", че да може да си ползва спокойно собствеността, когато пожелае

Децата са били по-доволни. Тя нека си ползва собствеността, като един имот и е по важен от контакта със сина и внучето иии оная там дето го е родила. 😉

# 601
Тя и моята първа свекърва какви бисери ръсеше и колко се връзвах, не е истина просто колко съм се дразнила. Например, аз бях студентка като са оженихме с нейния син. Завършвам и се дипломирам с бебе, да не губя време. И решихме / най-вече синът и настоя/ да ставам адвокат, щял да ме подкрепя, колкото и трудно да е. И обявяваме, че ще се вписвам в адвокатурата и ще ставам адвокат. И тя: " То не е само да станеш, а трябва и да го можеш".
А после ходех да защитавам свекъра за всичките му глупости, много горещо ме помоли да му адвокатствам, че го и оправдах Joy
После се разведохме, тя пак ми звъня да ми се моли да го защитавам, че адвокатът им объркал работите на поредното дело.
Та така.
Не мога да скрия, че много ме хапеше и подценяваше, пък после и станах по-мила и от дъщеря и, и от сина и. Животът поставя нещата на истинските им места. Аз не съм се конфронтирала, но живеехме на 180 километра, гостувахме рядко, та се търпеше. Бяхме завели веднъж приятели от София за Коледа, колеха прасе. На приятелката ми и беше направило впечатление, че докато приспивем бебето , всички сядат на масата, за мен няма предвиден стол и като дойда, няма къде да седна и никой не ме кани, а на масата десет човека. Че си носех стол и се свивах там някъде. Всичко минава.

Тайс, какво значи , че синът ми е малък?
  Какво общо има с високоговорителя?

Доколкото съм те чела, е на около 20 години. И моят прави тези общи разговори едва с последната, преди не е било така. Та има време, не че ти го пожелавам. Явно моят с настоящата така е решил да е.

# 602
  • София
Бабите казват "рисувам" вместо "гримирам"
Да, знам, вашите - не. Говоря какво съм чувала

# 603
Тайс, малък- голям, няма значение. Да, на години е по -малък от твоя, но това не е определящо. Както разговорите с гаджето , когато е с нас , са си негова работа,така и обратното. Реципрочно и за нея , когато говори с родителите си
 Не си представям дъщеря ми да пуска на високоговорител разговорите ми с нея.Или с баща си.А те си говорят доста.
    Снахите пак не ми отговориха защо мъжете им пускат на спийкър майките си.
  Ако не искате, може да кажете да не го прави и толкоз.

# 604
По принцип е проява на уважение да информираш някого, че е на високоговорител.

А за дамите, които се пенят цял ден в темата - продължавайте да се вторачвате в дреболии. Само че освен себе си, тровите и семействата (мъжете) си. И то за абсолютни глупости.

# 605
  • София

А за дамите, които се пенят цял ден в темата - продължавайте да се вторачвате в дреболии. Само че освен себе си, тровите и семействата (мъжете) си. И то за абсолютни глупости.
Абсолютно! И на коректност.

С втория абзац също съм съгласна.

# 606

Абсолютно съгласна съм . Предполагам какви ще са отговорите, но давате ли си сметка за какви неща поставяте съпрузите си в ситуации на абсурден избор?
   Синът ми беше на гости у родата на гаджето скоро. Прибраха се и се отбиха до нас Аз също попитах как са го приели, пред двамата. После питах как са си изкарали. Никой не се разсърди .

# 607
Като чета последните "проблеми" чак ми става смешно. Наистина не трябва да се издребнява толкова... такива неща мен не биха ме издразнкли въобще.

Общо взето като разказвам на други за мойта свекърва и всички се успокояват и казват, че техните са си даже много добре ..

Та примерно мойта след сватбата вечерта, когато чакахме навън аз, тя и кумата и пазехме нещата от ресторанта докато се натоварят по колите, започна да й разказва на кумата за партньорката нс ММ по спортни танци дето били тренирали заедно и която също беше гост на сватбата "Ех, тоя моя как пък не я хареса, тя много го харесваше, ма той как не я хареса..много добро момиче" или сме на семейна вечеря с свекърите и сестра му и семейстовот на нейния мъж и тя започва да разказва, как някаква чужденка много го харесвала и му била казала да се ожени за нея... ей така от нищото  или пък друг случай как дъщерята на нейната зъболекарка била много свестна и също много го харесвала, ма той що пък не я харесал,
 Или пък баща ми като почина, тя не беше кязала на свекъра и се правеха все едно нищо не е станало, не му била казала "за да не се притеснява" или пък честитя й рождения ден по вайбър заедно с мъжа ми и тя се прави, че не ме е чула мен ... и още много други... Подарявам й книга за рождения ден и тя вместо благодаря казва "Аа що сте ми я взимали тази книга, няма да я чета" .. беше дошла детето ми като беше на 3 месеца да ми показва как се прави картофено пюре пред мен Grinning, "да съм му давала, че не можело така без истинска храна толкова време" и сол даже сложи.
Така, че ваще наистина са бели кахъри.

# 608
То това не е свекърва, а чисто свекървище

# 609
Като чета последните "проблеми" чак ми става смешно. Наистина не трябва да се издребнява толкова... такива неща мен не биха ме издразнкли въобще.

Общо взето като разказвам на други за мойта свекърва и всички се успокояват и казват, че техните са си даже много добре ..

Та примерно мойта след сватбата вечерта, когато чакахме навън аз, тя и кумата и пазехме нещата от ресторанта докато се натоварят по колите, започна да й разказва на кумата за партньорката нс ММ по спортни танци дето били тренирали заедно и която също беше гост на сватбата "Ех, тоя моя как пък не я хареса, тя много го харесваше, ма той как не я хареса..много добро момиче" или сме на семейна вечеря с свекърите и сестра му и семейстовот на нейния мъж и тя започва да разказва, как някаква чужденка много го харесвала и му била казала да се ожени за нея... ей така от нищото  или пък друг случай как дъщерята на нейната зъболекарка била много свестна и също много го харесвала, ма той що пък не я харесал,
 Или пък баща ми като почина, тя не беше кязала на свекъра и се правеха все едно нищо не е станало, не му била казала "за да не се притеснява" или пък честитя й рождения ден по вайбър заедно с мъжа ми и тя се прави, че не ме е чула мен ... и още много други... Подарявам й книга за рождения ден и тя вместо благодаря казва "Аа що сте ми я взимали тази книга, няма да я чета" .. беше дошла детето ми като беше на 3 месеца да ми показва как се прави картофено пюре пред мен Grinning, "да съм му давала, че не можело така без истинска храна толкова време" и сол даже сложи.
Така, че ваще наистина са бели кахъри.
Тази и минута няма да я изтърпя

# 610
Ето това е да дразни нарочно и изключително безочливо. Даже не може да кажеш "ми тя си е такава" и да подминеш с усмивка.

# 611
  • Melmak

Както и бих имала по- високи очаквания от приятелки да не ми тикат мед като подарък,
Скрит текст:
отколкото към свекървата да върви на пръсти и да не си повтаря "бабините деветини". Защото то е точно това и няма нищо общо с адресата на изказването.

Изобщо, прави ми впечатление, че масово се пренасочват разни усещания към друг човек и че се придава специална тежест на поведение, което не е лично. Това, както и други неща, които чета, са си форма на нарцисизъм. Само мога да съжалявам психическото здраве на децата на такива хора, не се живее лесно с подобно поведение. И го казвам като сравнително докачлив човек. Щом на мен ми бие на очи, представям си колко токсично изглежда за по- регулирани хора.
[/spoiler]

Да, бе, сега ще почна да се обяснявам на приятелката ми, чието семейство произвежда мед, как смее да ми подарява такъв подарък? Като цяло го намирам за много лош вкус някой да ти подарява нещо, а ти да имаш по-високи очаквания. И да го демонстрираш пред него.
Обаче свекърва ми, която твърди как като дете ме обича и как от ден едно аз съм част от семейството, тя не вдява какъв проблем имам и защо всеки път се отказват баници, питки и торти като сме на гости.

# 612
  • София
Ако Приятелка - наистина такава - ми подари нещо което би следвало да знае, че е ужасно вредно за мен и то с думи да го консумирам - то да и аз повече бих се обидила. Твоята свекърва, че преиграва доколкото съм те чела, така е, но приятелка - не позната, не колежка - приятелка - да не знае или да не се съобрази с такъв проблем е всичко друго, но не и приятелка.
А свекървата - вероятно или хич не си и прави труда да запомня неща за теб или е от поколението - аааа, това са глупости, ние едно време... И в двата варианта - както и се виждате рядко - спести си нервите - игнорирай. Но, за приятелката - не смятам че това е приятелство точно, или поне не близко.

# 613
  • София
Приятелките ти са на твоите години и са запознати със състоянието ти навярно. Поколението на родителите ни дори не знае какво е инсулинова резистентност, защото се изследваше само КЗ на гладно.

На мен отстрани ми изглежда, че търсиш за какво да се захванеш само защото е свекървата. Включвам и изказването за "няма да раждам в тая циганска болница".

# 614
Приятелката може да няма представа, че не може да яде мед. Хората, правещи мед, не приемат, че медът може да навреди на някого. Той е манна небесна, с прополис и пчелно млечице лекуват от болен зъб до артрит.
Баба ми е с диабет и яде мед. После си бие инсулин. Хич й не е.

Общи условия

Активация на акаунт