Не знам дали е за оплакване или дразнене, всъщност на много от Вас може и да им се стори по-малкото зло (и то вероятно е така), но например майката на моят приятел (не сме женени, не знам дали мога да я наричам свекърва? живеем на семейни начела с него и съм бременна) ми е звъннала да ме попита как съм точно 1 път, а аз съм бременна в 6-ти месец.
Буквално нямат абсолютно никакъв интерес нито към мен, нито към това как е бебето, звънят само на синът им от време на време за някакви техни битовизми и ако имат нужда от нещо от него.
Аз честно казано не желая нищо от тях, не съм имала и кой знае какви очаквания за отношение, но синът им се чувства доста неприятно от този факт и ми сподели, че е много разочарован и изненадан от незаинтересоваността на родителите си.
По добре е така, повярвай ни.
Болдваното , обаче не ми харесва и аз те съветвам да пресичаш в зародиш опити на мъжа тих да всява интриги. Ако е разочарован от родителите си, да го каже на тях. Теб в случая излишно и съзнателно те огорчава.
И аз мисля, че е по-добре така, аз изобщо не очаквам нищо от тях, сега той може и да е очаквал нещо, като отношение, все пак са му родители.
Иначе не мисля, че беше опит за всяване на интриги, беше в разговор - просто го извадих от контекст.
Защото бяхме отишли на преглед и ни казаха, какъв пол ще е бебето, на следващият ден той беше ходил до тях и когато се прибра аз го питах - "Ти каза ли на Вашите, зарадваха ли се?" и той ми отговори "Нищо не съм им казвал, те нито питат, нито се интересуват, така че не виждам смисъл" и тогава ми каза, че му е било гадно. Аз се опитах да не наливам повече масло в огъня, да разпитвам и т.н. и смених темата да си говорим наши неща.
До някаква степен го разбирам, защото ако моята майка реагираше като тях и на мен щеше да ми е неприятно.
Не знам дали е за оплакване или дразнене, всъщност на много от Вас може и да им се стори по-малкото зло (и то вероятно е така), но например майката на моят приятел (не сме женени, не знам дали мога да я наричам свекърва? живеем на семейни начела с него и съм бременна) ми е звъннала да ме попита как съм точно 1 път, а аз съм бременна в 6-ти месец.
Буквално нямат абсолютно никакъв интерес нито към мен, нито към това как е бебето, звънят само на синът им от време на време за някакви техни битовизми и ако имат нужда от нещо от него.
Аз честно казано не желая нищо от тях, не съм имала и кой знае какви очаквания за отношение, но синът им се чувства доста неприятно от този факт и ми сподели, че е много разочарован и изненадан от незаинтересоваността на родителите си.
Да не би пък да се опасяват нещо от уроки, ако много говорят по темата?
Предполагам, че когато внучето стане факт, ще се заинтересуват и тогава можете да се изненадате от прекаления интерес.
Аз и не искам да ги карам, честно казано. Може да са уроки, нямам представа. Те като цяло са си дистанцирани хора, малко студени ми изглеждат. На моменти ми е трудно да ги преценя, въпреки че сме заедно от 5г. с моят приятел.