С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 1 503
  • 69
  •   2
Отговори
# 30
Дайте да направим сценарий.
Свеки казва: -Слънчице, за теб живея!
Пандора: -Не съм ти слънчице, а снаха и няма начин да живееш за мен, имаш си свой живот!

Просто не я виждам полезната реплика на Пандора в отговор на излиянията, която да доведе до подобряване на отношенията.

# 31
  • София
А кое ще доведе до подобряване на отношенията?

# 32
Няма такова нещо, което да доведе до подобряване на отношенията. Конфронтацията - не, мълчаливото съгласяване - и то не. Просто не става с някои хора. И тогава въпросът е със скъсани отношения или все пак с едно минимално общуване, но без да са си разритали шапките.

# 33
Дайте да направим сценарий.
Свеки казва: -Слънчице, за теб живея!
Пандора: -Не съм ти слънчице, а снаха и няма начин да живееш за мен, имаш си свой живот!

Просто не я виждам полезната реплика на Пандора в отговор на излиянията, която да доведе до подобряване на отношенията.
„Ако живееш за мен, значи имам голяма отговорност – по-добре живей за себе си, ще ми е по-спокойно.“ 😂😂

# 34
  • София
Е, ако стане с минимално общуване, добре. Имам съмнения за това след като свекървата разбере за бременността, но ще се види.

# 35
Е, ако стане с минимално общуване, добре. Имам съмнения за това след като свекървата разбере за бременността, но ще се види.

Мога да се обзаложа, че щом разбере за бременността, ‘слънчицето’ веднага ще се превърне в инкубатор, а смисълът на живота ѝ ще стане внучето, което тайно си мечтае да осинови, докато инкубатора – да елиминира.

# 36
Защо продължавате да я навивате? И без това се самонавива достатъчно.
Вижте примера на Азара. (май беше). Уж щеше да е много зле положението, пък са се разбрали засега.

# 37
  • София
Аз защото:
1. Това е мнението ми;
2. Не вярвам, че вълкът мени нрава си.

# 38
  • Варна
Оф, дайте някой друг случай, аман вече от този.

# 39
  • София
Мисля, на предишната страница имаше нов. Който има желание, може да коментира него.

# 40
Аз защото:
1. Това е мнението ми;
2. Не вярвам, че вълкът мени нрава си.

Аз, защото това не е поведение на психически здрав човек – това са някакви опити да се ‘закачи’ емоционално за нея и да контролира, после да я упреква. Казва ‘аз те обичам’, а ти защо се държиш така? Малко нарцисизъм има тука. И да го играе жертва пред сина и.

# 41
  • София
Имах такава колежка преди години. Толкова неща в поведението й ми напомниха за тази свекърва, че... Тогава бях млада и не умеех да режа качествено, съответно ми беше много трудно да се откопча от нея. Да, беше добронамерена, но...

# 42
  • Другата България
Оф, дайте някой друг случай, аман вече от този.
Който дори не е случай. Blush

# 43
Здравейте, накрая реших и аз да се включа тук и да споделя.
Не знам дали е за оплакване или дразнене, всъщност на много от Вас може и да им се стори по-малкото зло (и то вероятно е така), но например майката на моят приятел (не сме женени, не знам дали мога да я наричам свекърва? живеем на семейни начела  с него и съм бременна) ми е звъннала да ме попита как съм точно 1 път, а аз съм бременна в 6-ти месец.
Буквално нямат абсолютно никакъв интерес нито към мен, нито към това как е бебето, звънят само на синът им от време на време за някакви техни битовизми и ако имат нужда от нещо от него.
Аз честно казано не желая нищо от тях, не съм имала и кой знае какви очаквания за отношение, но синът им се чувства доста неприятно от този факт и ми сподели, че е много разочарован и изненадан от незаинтересоваността на родителите си.

По добре е така, повярвай ни.

Болдваното , обаче не ми харесва и аз те съветвам да пресичаш в зародиш опити на мъжа ти  да всява интриги. Ако е разочарован и изненадан от родителите си, да го каже на тях. Теб в случая излишно и съзнателно те огорчава. Имай предвид, че ако подемеш такъв разговор и азпочнеш ти да изразяваш недоволство от тях, той ще започне да ги оневинява и оправдава. Затова такива приказки не са споделяне, а  рецепта за беля. Кажи му  -  те са твои родители, ако искат да попитат, ще попитат теб.
Напълно е възможно и хората да са просто деликатни, какво да досаждаш на бременна жена как си, как си. Много жени пък не обичат.

# 44
Здравейте, накрая реших и аз да се включа тук и да споделя.
Не знам дали е за оплакване или дразнене, всъщност на много от Вас може и да им се стори по-малкото зло (и то вероятно е така), но например майката на моят приятел (не сме женени, не знам дали мога да я наричам свекърва? живеем на семейни начела  с него и съм бременна) ми е звъннала да ме попита как съм точно 1 път, а аз съм бременна в 6-ти месец.
Буквално нямат абсолютно никакъв интерес нито към мен, нито към това как е бебето, звънят само на синът им от време на време за някакви техни битовизми и ако имат нужда от нещо от него.
Аз честно казано не желая нищо от тях, не съм имала и кой знае какви очаквания за отношение, но синът им се чувства доста неприятно от този факт и ми сподели, че е много разочарован и изненадан от незаинтересоваността на родителите си.
Не мисля, че можеш да ги накараш да се интересуват. След като и синът им е учуден, значи по принцип не са бездушни.
Да не би пък да се опасяват нещо от уроки, ако много говорят по темата?
Предполагам, че когато внучето стане факт, ще се заинтересуват и тогава вече ще можете да се изненадате от прекаления интерес.

Общи условия

Активация на акаунт