С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 3 555
  • 155
  •   3
Отговори
# 105
  • София

Аз обаче вече я бях изключила, въпреки неговото непрестанно мрънкане за „подобряване на отношенията“.

Ограничила съм и достъпа ѝ до дома ми, забранила съм ѝ да идва, нито аз ходя у тях.

Дано домът ти е само твой и дано мъжът ти не възобнови "мрънкането", че може и тя "да не загуби сина си".
Напълно "За" съм за ограничаване на контактите, когато има проблем, но ми се вижда, че някои дами се упойват от еднократна подкрепа и забравят, че тия свекърви в крайна сметка са майки на мъжете им и те няма да ги загърбят вовеки така лесно.

# 106
Абе като дойде моментът да ставате баби, пак ще си говорим. /шегувам се/ .
  И аз съм баба- тъща, ама не си позволявам такива неща. Иначе имам огромно желание да й купим колело ,розово, с финтифлюшки и спомагателни колелета, розова каска, наколенки. Но мама и тати казаха не сега, и не купувам.

Точно е важното да се взимат неща, които се коментират с майката и бащата, хем да няма повтаряне в подаръците, а и може и родителите да имат претенции.  Например майка ми иска да вземе триколка,но спомена за Джъмбо, твърдо й отказах преди да съм видяла и тествала, защото все пак аз ще я мъкна и ако е паянтова не ми трябва.

По темата с Ninnanikolina - мъжът не иска да ходи сам, тя не го е спряла да поддържа контакт. Чудно защо той не иска сам да ходи.

# 107
  • София
Щото е на вълна да подкрепи жена си. В което няма лошо, но е нереалистично да се очаква, че ще е все така и просто ще забрави за съществуването на майка си.

# 108
  • Варна
Добре, де, защо пък на някои им е толкова трудно да повярват, че наистина има много кофти индивиди? Много ме съмнява Нина Николина, защото й е скучно, да стигне до там да не пуска детето си при баба му. Щом дори и собственият й син на тази жена не иска да ходи при майка си какво има да си говорим тогава? Някои от тук пишещите хубаво са на контра, но ако на тях им се падне такъв индивид интересно ми е как биха реагирали. Да, знам, знам, те ще постъпят по интелигентния начин, спират да се виждат със свекървата и пускат детето да вижда баба си. Обаче пък да питам защо пък бабата трябва да соли майката пред детето? Някаква логика в това, ако някой вижда, ще съм благодарна да ми я разясни. И при условие, че за детето родителите трябва да са на първо място и след това всички останали, такива приказки надали ще доведат до нещо хубаво в детската главица.

# 109
Ами бащата нали ще е там, как ще позволи майка му да соли жена му пред детето.

# 110
В темата се коментираше баба, която е дала на внучето си храна, от която е получило обрив, В ПРИСЪСТВИЕТО на бащата, та не бих лежала на кълката, че щом таткото е там, значи свекървата ще свие перките. От прочетеното в темата май се случва тъкмо обратното.

# 111
Ако бащата не знае от какво детето му получава обриви и допуска да му се дава такава храна, едва ли ще е точно свекървата виновна.

Случва се свекървата да не понася снахата и даже направо да я мрази, обижда, дискредитира, има откачалки, дето и по-далеч стигат. Но е грешка да се настройва син срещу майка, което в крайна сметка нe  e толкова трудно, мъжете си обичат спокойствието, и изложен на опасността домът му да стане ад, вероятно би се отказал да ходи при майка си, както и да не позволява  -  под контрола на другия родител  - да вижда внучето. Първото е опасно с оглед на дългосрочните отношения в двойката, а второто не съм сигурна даже дали е законно.

Кофти е да те мрази някой,  но това не значи, че и отношенията със сина и внучето ще са такива. В нашето семейство е така, например, баба ми не обичаше(меко казано) майка, но нас, внуците - много.

# 112
...Обаче пък да питам защо пък бабата трябва да соли майката пред детето? Някаква логика в това, ако някой вижда, ще съм благодарна да ми я разясни. И при условие, че за детето родителите трябва да са на първо място и след това всички останали, такива приказки надали ще доведат до нещо хубаво в детската главица.
Моята свекърва е била говорила на моите деца лошо за мен зад гърба ни. Та по този повод вече голямата ми дъщеря ме пита: "Ама вие защо изобщо я канехте вкъщи?"
Първо, ние това не сме го знаели, аз се шокирах да го науча сега, след толкова години. Наистина не са ни били брилянтни отношенията, но такава гадория не съм очаквала. И второ, наистина имахме нужда от този един час седмично, когато тя идваше и гледаше децата, а ние имахме възможност за малко поне да поизлезем сами.

А нейната логика каква е била, за да го прави? Най-вероятно си е мислела, че така трупа популярност, колко нея я бива, а мен - не. Само че децата не разсъждават точно така, както се вижда от сегашния коментар на дъщеря ми.

# 113
  • София
Тогава е до капацитет на бащата. Все пак, като забременяваш от някой е добре да го подбираш.
Много пресилени реакции.
Дано синът и майка му си запазят отношенията.

# 114
  • Варна
Тогава е до капацитет на бащата. Все пак, като забременяваш от някой е добре да го подбираш.
Много пресилени реакции.

То хубаво уж всяка подбира, но като става дума за нещо, което тепърва ще се случва и хората нямат опит, как да знаеш какво ще се случи. Той бащата може да си е адекватен, но надали има жив човек, който да е адекватен 24/7 през целия му живот. Колкото и да се мисли и подбира, пак не е гаранция според мен. То иначе хората нямаше да се женят и след години да се развеждат. Даже нямаше да се обвързват може би.

Uncommon, сама казваш, че не си знаела. Случаят, който коментираме, обаче е обратният. Майката знае. Ти, ако знаеше какво щеше да направиш? Питам, без да се заяждам наистина! Ето, вече знаеш, ако можеше да върнеш времето как би процедирала?

# 115
  • София
Много пресилени реакции.

То хубаво уж всяка подбира, но като става дума за нещо, което тепърва ще се случва и хората нямат опит, как да знаеш какво ще се случи. Той бащата може да си е адекватен, но надали има жив човек, който да е адекватен 24/7 през целия му живот. Колкото и да се мисли и подбира, пак не е гаранция според мен. То иначе хората нямаше да се женят и след години да се развеждат. Даже нямаше да се обвързват може би.

Uncommon, сама казваш, че не си знаела. Случаят, който коментираме, обаче е обратният. Майката знае. Ти, ако знаеше какво щеше да направиш? Питам, без да се заяждам наистина! Ето, вече знаеш, ако можеше да върнеш времето как би процедирала?
Ами ако се приема, че БАЩАТА може да не е адекватен 24/7, как да се очаква свекървата да е?

Кой е единствено адекватен?

# 116
  • София
Добре, де, защо пък на някои им е толкова трудно да повярват, че наистина има много кофти индивиди? .....
Няма как изобщо да си мислиш, че майката на любимия ти човек е "много кофти индивид". Приемаш я, дори и да не си очарован и показваш уважение!

# 117
  • Варна
Е, точно, че никой не е на 100% адекватен нон стоп. За да не се дава храна или нещо друго, което не е добре за детето, родителите казват, а другите, които ще го гледат, питат, ако не им е казано. Аз поне така бих процедирала. Но понеже има баби и дядовци със самочувствие до небето, че вече минали по този път, всичко знаят и могат, се стига и до такива ситуации с алергични реакции и какво ли не. Не всички са така, но има и такива.

Добре, де, защо пък на някои им е толкова трудно да повярват, че наистина има много кофти индивиди? .....
Няма как изобщо да си мислиш, че майката на любимия ти човек е "много кофти индивид". Приемаш я, дори и да не си очарован и показваш уважение!

А няма как. То, ако беше така, нямаше тази тема да е 168 поред. И съжалявам, но на сила не става ни приемането, още по-малко пък показването на уважение.  Това е двустранен процес. Аз мога да ги уважавам като родители на мъжа ми, но не съм длъжна да ги приемам. Ако те не ме уважават, аз също спирам с уважението.

# 118
  • София
Не е точно за дразнене, но може да послужи като пример на някого. Наскоро видях една колега, че се е оженила. И имат обща снимка, и двамата нямат бащи. Та с тъщата и свекървата. И качила я във фейса и едни благодарности на майките, че са ги отгледали, пък после специални на нейната за еди- какво си, после на неговата, че е отгледала такъв очарователен мъж. И т.н. ясно ви е - признателност и валидация, че майката е в основата той да е страхотен мъж.
Според мен е доста хитро и със сигурност си е постлала добре, колкото и помпозно да звучеше. Grinning

# 119
Цитат
...
Не мисля, че е различен случай, защото детенцето на Нина Николина едва е навършило годинка, то не е в състояние да разговаря с баба си и да разбира, даже ако тя насаме му говори срещу майката.
Ако знаех тогава, щях да изпратя тежката артилерия - сина й - да се разправя. Той беше наясно още в началото, че аз с тази жена няма да мога да меля. Бяхме се разбрали той да се оправя, майка му е. Между син и майка може да се кажат много неща и се забравят.
За мен винаги е било идея-фикс да имаме разбирателство, затова и съм избягвала директни конфликти. Няма как да се знае какво щеше да е развитието, ако рано-рано се бяхме изпокарали и прекратили отношения. Това се случи на много по-късен етап, когато вече наистина се убедих, че идеята ми фикс не се случва и няма да се случи никога.

Общи условия

Активация на акаунт