С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 4 686
  • 192
  •   3
Отговори
# 135
  • Варна
Ааа тя свекървата пред сина си нареждала Нина, е какво повече има да се говори? По този начин е обидила директно и него, защото той я е избрал за жена и майка на детето му. Е, тогава Нина си е в пълното право да не позволява на бабата да си вижда внучето. И за какво уважение да говорим при такава ситуация. Пък знам ли, може да има и такива мазохистични снахи, които да приемат и уважават такива индивиди!

# 136
Аз имах притеснения, че може свекърите да настройват дъщеря ми срещу мен, защото доста дуднеха на племенниците на ММ срещу майка им (собствената им дъщеря). Пък аз къде съм в тази схема - лошата с кучето. 😆 Дето кърмила 2 месеца и ражда в частна болница. 😅 Но за момента изобщо не са се засилили да я виждат даже (може би ги е страх ММ да не ги пита за помощ в гледането) та рисковете не са големи. Ама, ако започнат да дуднат срещу мен някой ден и ми разстройват детето (на никое дете това не е приятно - малките се гордеят с мама, каквато и да е, и остро приемат критики срещу нея поне до един момент) е много вероятно и аз да се озъбя за срещи. ММ да си ги гледа, колкото иска. Никакъв контакт не спирам,  включително с бебето, но ако все пак се държат нормално. Нормално включва да не се говори против майката дори в сърцето си да не я понасят. Искам да ме третират като умряла, общо взето - или хубаво, или нищо. 😀

# 137
  • София
Да. Дори майката да е прекратила контакт, това не пречи на детето да се вижда с баба си и дядо си. Разбира се, те не трябва да настройват детето срещу майката или да вредят на детето по друг начин.
П.П. Не говоря за дреболии.

# 138
... Ако досега не е загубила сина си, тогава вече ще.
Ужас! Какво е това настървение! Защо да загуби сина си - нима се радвате мъжа Ви да няма майка?!?
Майка Ви и баща Ви не са ли в състояние да Ви "озаптят" малко? Поговорете с тях, може пък да Ви кажат, че прекалявате! Очевидно мъжа Ви не Ви е никакъв авторитет, поне родителите да са!
От колко време сте семейство ми е любопитно? И също така Вие не сте ли имали близка и топла връзка с бабите и дядовците?

Какво е това патриархално мислене, че мъжът трябвало да е авторитет? Бухахаха, в кой век живеем. Че и родителите били авторитет на порасналите си деца. Да бе да. На някои хора много им се иска да е като едно време, когато снахата е най-долу в йерархията и трябва да слуша и да изпълнява - дали мъжа си, дали свекървата, дали родителите си. Слава богу, вече не е така

# 139
  • София
А на някои хора просто им се иска да са център на вселената.
Средно интелигентните индивиди след навършване на определена възраст би следвало да са самостоятелни.
Чудно обаче, хем искат да са център, хем някой да им помага.
Много кофти отношения. Нищо не печелите с подобно поведение. Мъжете ви не са кученца на верижки.
Оставете ги да бъдат родители и тогава няма да има драма, че свекървата е дала грешна храна в присъствието на бащата. Ужасно си усложнявате живота изначално. Мъжът до вас не е само банкомат, а родител.

# 140
  • Варна
И какво излезе от цялата работа, че снахата е черна, защото реагира на лошо отношение от свекървата. А последната не е толкова черна, защото снахата на моменти си изпуска нервите (а не трябва, нищо, че е обект на лоши приказки от страна на някого).

За мен е напълно нормално в даден момент човек да се държи агресивно, след като е провокиран, ако провокаторът не си вземе бележки, че собственото му поведение не е нормално. Всеки си има граници на търпението в крайна сметка. Не мисля, че Нина Николина иска някой да й помога нон стоп, а просто не желае да слуша гадни неща за себе си. То пък все едно някой нормален иска.....

# 141
  • София
Не знам как си го представяте това настройване. Написаното в темата, ако е вярно, с глупачка и манипулатора е прецедент.
Повечето го правят индиректно, много често с пасивно- агресивни подавки, които едно дете обикновено не схваща. А не с голямата секира "тоя боклук, майка ти".

# 142
Ако детето е все още предимно кърмено, ми е интересно как бащата ще го хване и цял ден ще го заведе да прекарва ценно време с баба си. Кой ще го кърми, бабата ли? Или бащата? Защото колкото и да са равни родителите, природата е ощетила единия да е по-малко равен от другия.

# 143
Аз не знам защо толкова свекърви си мислят, че синовете им умират да прекарват време с тях. Аз моята свекърва си я харесвам, макар че е надалеч. Синът и рядко се чува с нея и често само като сме двамата в колата на високоговорител. Просто няма желание да я чува повече и даже се напряга от дълги разговори с нея. Даже напоследък аз по-често говоря с нея за бебето. И не че и има нещо на жената, аз си я харесвам

# 144
  • Варна
Не знам как си го представяте това настройване. Написаното в темата, ако е вярно, с глупачка и манипулатора е прецедент.
Повечето го правят индиректно, много често с пасивно- агресивни подавки, които едно дете обикновено не схваща. А не с голямата секира "тоя боклук, майка ти".

Прочети постовете от днес на Uncommon.

# 145
Страшно много хора от сегашното поколение свекърви нямат изградена хубава връзка с децата си.
Просто времената бяха такива - децата се даваха за отглеждане на баби и дядовци или им се окачваше един ключ на врата и се оправяха сами. Не се считаше, че тря0ва да се водят разговори с децата, освен за оценки и храна. Тези вече пораснали деца не са свикнали да общуват с родителите си, няма какво да си кажат, даже общуването с тях ги натоварва.
Дори сега виждамв моите набори, че доста родители са изпуснали момента да създадат връзка с децата си и изведнъж на 15 се сещат да правят нещо заедно и да говорят.
Като бях учител, нямах междучасия, постоянно идваха деца при мен, дори такова на които вече не преподавам, за да си говорим. И ми е било жал за родителите им, защото децата даваха на мен това, което трябваше да е запазено за тях.
Е, сигурна съм, че нито едно от тези момчета, които идваха да ми споделят, сега не изгаря от желание да прекара време с майка си, независимо дали е или не е мъж под чехъл.
Да, имат някакво втълпено чувство, че трябва, но да е с желание, едва ли.
Затова и не искат да ходят сами, не им се натоварва с общуването, а като идат с жена си, тя поема голяма част от него.

# 146
  • София

Прочети постовете от днес на Uncommon.
Прочетох и все пак мисля, че такова директно обиждане е прецедент. Обикновено е завоалирано, което казвам не във връзка, че е окей, а че трудно би доказал вреда в съда, ако баба и дядо искат да виждат внучето. Малко ще е махленско и тоя рекъл, оня казал.

# 147
  • Варна
Uncommon каза, че децата й от валки слушали баба си какви ги говори и после едната дъщеря питала защо са канили баба им у тях.

Колкото и да не ми се иска да е така, напълно вярвам, че има способни точно на директните обиди. И не само на обиди.

# 148
  • София
Да, вярвам ѝ. Точно тя няма да тръгне да се прави на интересна.
Говоря по принцип. Пред деца иди- дойди. Те не могат нито да се озъбят, нито да отговорят подобаващо, колкото и да обожават майка си. Но тези, които си позволяват пред мъжа да обиждат съпругата и оня седи и слуша... Там думи нямам. Има такива, но ми се иска да вярвам, че вече са по- малко и повечето започват да ценят повече тялото и менталното здраве на жена си.

# 149
  • Варна
Е, как пред деца такива приказки да са иди дойди? Какво значение има дали са пред деца или пред мъж казани? За мен е все зле. Даже пред деца два пъти по-зле точно, защото са малки и не могат да отсеят правилното от грешното поне в началото. Аз с баща им може и по някаква причина да не остана докато смъртта ни раздели, но децата ще са ми такива, докато съм жива и да слушат такива неща за майка си..... Айде не! Та ако ще и Господ да ме убеждава, че те трябва да контактуват и с бабите и дядовците си.

Общи условия

Активация на акаунт