С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 10 219
  • 326
  •   8
Отговори
# 270
Добре де, като са толкова големи простаци, пълен игнор и това е Simple Smile

# 271
  • София
Свекърите на Гугъл са пълни простаци и извън контекста на описаната случка. Теоретично си обсъждаме дали и по какъв начин е ОК да подариш своя ненужна вещ, иначе тази свекърска двойка е направо легендарна в темата и не знам някой да я защитава. Аз съжалявам, че обиждам непознати и чужди роднини, ама... говеда. 

# 272
  • София
Пропускаме факта в какво състояние е, защото се съсредоточаваме върху "жеста", за който се набива яка вина. Мерси от такива жестове.

# 273
Няма значение в какво състояние е обектът на разчистването.
В темата неведнъж снахи са се оплаквали от сходни жестове от свекървите, реакциите винаги са били против такава идея изобщо.

# 274
Аз за книга никога не бих се обидила, особено пък енциклопедия. Все пак не става въпрос за стари, демодирани дрехи и обувки или пък такива, които не са по мярка.
Просто свекърът е проявил крещяща липса на елементарно възпитание. Дано мъжът на Гугъл е от тези, които са ги възпитавали бабите.

# 275
  • София
Гугъл просто още не е била съвсем убедена, че са кофти хора.
Книгите са колектолеркорси ценности, ако човек е наистина любител.
Нищо лошо не виждам да подариш рядка книга, която е в областта на интересите на човека.
Нищо лошо не виждам и да предложиш вещ, дреха или уред, който не ползваш.

# 276
  • София
Аз за книга никога не бих се обидила, особено пък енциклопедия. Все пак не става въпрос за стари, демодирани дрехи и обувки или пък такива, които не са по мярка.

За книга конкретно и аз, ама ако щеш вярвай, някои хора държат само на нови книги/издания. Ясно че този свекър не е от тях и от злоба е изплискал, по принцип казвам.

Скрит текст:
Моя приятелка се тръшкаше, че книга Х била с изчерпан тираж. Пращам ѝ веднага линк към Книжен пазар - поне петстотин бройки от същата книга в соц изданието ѝ, някои отлично запазени, на цени 5-7-9 лева. Ау, не! Не искала старите грозни комунистически издания, търсела конкретното ново. (А даже преводачът е същия, не е нов превод, просто ново издание). Тя не е от хората, които си купуват книги за украса, да отбележа. Чете си ги, интересува се. От години се знаем - е, все се намира с какво да те изненада човек.

# 277
Ако някой ми подари стара, но запазена книга по тема, която много ме интересува, ще бъда поласкана. Свекърът на Гугъл не просто е кофти човек, ами е и неблагодарен.

# 278
Сега, сигурно ще прозвуча рязко  , но прочетох ,че сте далече. Това е окей. Ама по-надолу пише, мама на работа, детето с баба след градина, или като е болно.  Еми като не искате баба да е при детето, намерете начин да не е.
     Това съвсем първосигнално. Никой няма да ви краде детето, спокойно. То може да предпочете баба за някоя игра, да го поглези, но мама си е мама.  Говорете с бащата на детето най-напред, споделете му страховете си относно поведението и говоренето на бабата. Ако той не говори с нея, направете го Вие. Просто поставяте граници, определяте правила , но разковничето е да сте  в единомислие с бащата на детето.
Написала съм, че нямаме нужда от помощ, помощта иска да идва при нас. Simple Smile
  Добре де, споделяш, питаш за съвет, но не четеш с разбиране. Ако вие с половинката не сложите ред,  правила, граници според собствените си разбирания за отглеждане и възпитание на детето , няма кой да ви "спаси" от неадекватна баба. Хващам се за думите , но как "помощта"  знае кога е болно детето и пристига , при положение ,че живеете далече една от друга? И ако детето е само с бабата след градина, вие къде сте,за да контролирате ?
   Пак ще си повторя двете последни изречения. Изговаряш със съпруга си какво те тревожи и заедно решавате как да ограничите влиянието на бабата.
    Имам леки съмнения , но няма как да съм сигурна, че бабата няма да е чак така зловредна за детето. Но да речем, темата е за оплакване от свекървите и приемам за вярно. 
    Няма как да променим свекървите. Нито те ще променят нас. Но като хора със собствено семейство, зрели ,независими , можем да ограничим присъствието , влиянието и каквото и да е от бабите. И не е нужно да е рязко,невъзпитано и грубо, ако не е наложително.
    За книгите- ако е за нещо,което ме интересува, бих се радвала. Свекърът е невъзпитан.

# 279
  • София
Неблагодарник, че книгата не е отишла на следващата си спирка - контейнерите.

# 280
Насила не можеш да направиш добро и според мен Гугъл няма от какво да се обижда чак толкова конкретно за това. Свекърът се е сопнал на сина си, не на нея. Мъжът не е трябвало да й сипва масло в огъня, като й предава случката и толкова. Поне аз бих си затраяла и не бих разказала такова нещо.

# 281
Аз съм пропуснала контейнерите. Има много места, където да се дарят ненужни книги. Покривът ни тече на места, синът смени цигли, явно има спукани  и е свалил от тавана две книги - енциклопедия - детска и  някаква  историческа. И там има, повечето комунистически, дето вече само за сведение стават.
 За тях съм ги купувала, кой чел, кой - не. Понякога се връщаме и към приказките, на възраст вече.
 Това не е за свекърви все пак, но е  за отношения.

# 282
Свекър си е мъжка свекърва Grinning още помня - моят ме клюкареше, че искам да го отровя. С витамини и добавки за възрастни. Познай дали му купих пак от скромния ми бюджет....
А за състоянието на книгата и за контейнерите:

# 283
Точно - аз на мястото на мъжа щях да постигна съгласие с родителите си да я приберат някъде, на жена си нямаше да кажа нищо и точка. Никакви проблеми Simple Smile Мъжът е крайно недосетлив.

# 284
Като чета какви са свекърите като нищо можеше синът да си замълчи, а като им отидат и двамата на гости - свекърът да се нахвърли върху Гугъл и да ѝ дойде като гръм от ясно небе. Аз предпочитам да знам за такива неща, за да съм подготвена какво може да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт