С какво ви дразнят свекървите? – 168

• 30 627
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • В полите на Пирин планина
Семейното жилище на сина и снахата е СИО, т.е. собственост и на двамата по равно и видите ли един ден (неизвестен), ако решат да се разведат, ще трябва да делят...
Грозно изказване, особено като се има предвид, че подобно развитие на нещата не е на дневен ред, че да се мисли. Ако подхождаме с идеята, че ще се разделяме, по-хубаво да не се събираме.

# 421
Той, че мъжлето е Мунчо явно, ама жената къде е?
Извинявай, ама аз такова поведение няма да търпя и 2 дни, а Мунчо много бързо ще го пратя при майка му още в началото да си преосмисли поведението. Да ми захранят бебето без мое знание? Значи, това, ако се случи и Папата ще разбере и много бързо ще им секнат мераците. Ама преди това така ще ги наредя, че никой няма и да си помисли да прави това!

Да, аз след като това се случи вдигнах скандал естествено, и станах "лошата" и след две седмици си събрах багажа и се махнахме в друг град. И от тогава той го играе жертва, била съм му "взела детето и страдал" пък за това време не се постара нищо да промени. Има и още много други неща дето сигурно 2 дена няма да ми стигнат да изпиша.

И аз това му казах, че със сигурност друга на мое място и 1 ден е нямало да издържи.

За свекървата на биборана

Да, то е ясно, няма надежда ..

Правилно решение си взела, че си се изнесла. Мъжът ти или ще дойде при вас, или няма. Ако беше останала, щеше да си отровиш живота, така че при всички случаи за тебе е по-добре.

# 422
На снахата,чиято свекърва иска да си продадат жилището ,предлагам да каже,че продават жилището и ще направят ремонт на тъстовете,за да наследи тя 100%.

# 423
Здравейте, снахички и свекърви!
  Охх искам и аз да споделя моята любов към свекърва си 🙄 … Първо, моля отговорете ми, колко често е нормално за 31 годишен мъж, да се вижда и чува с майка си ? Да кажем, че са си близки. Близки, близки, колко близки ?! Мм и неговата Мама си пишат всеки ден във вайбър, по някога и по няколко пъти . Чуват се всеки ден, почти, по телефона . И ходи до тях през 1-2 дни, понякога и по-често … Е писна ми вече от тази жена ! Писна ми да има друга жена, на преден план в неговия и респективно в моят живот ! От една страна, аз съм другата крайност, аз имам не особено топли отношения с родителите си, няма да навлизам в подробности за причините. И съм свикнала да ги държа на страна. Имаме малко бебе и ми се налага да се виждам с нея. Общо взето не е лош човек, но я усещам изключително неискрена. От както забременях и особено от както се роди бебето, постоянно ми се правят някакви четки. Постоянно ми повтаря колко ни обича. Как била родила син, а сега имала и дъщеря. Звучи като перфектната свекърва, ако не я познаваш. Реално тя много иска да бъде част от нещата и активен персонаж в живота на сина си (сега и на внука си). Но преди няколко години живеехме за кратко в нейна къща. Тази жена изведнъж реши, че е изключително удачно да идват на “гости” по 2-3 пъти месечно и да остават да спят по 2-3 дни. Като гостито представляваше ранно ставане в 7 часа и основно почистване на всеки ъгъл в тази къща . Изнасяне на стари мебели, вещи и какво ли не. И любимото ми - разместване на домашните ми посуди, както смята тя , че са по-лесно достъпни . Аз си ги връщам по местата- тя пак ги разбърква 😂 Тотално незачитане на личното ми пространство. В един момент вече не можех да се прикривам и си личеше, че ми е крайно неприятно честото им присъствие и пипане и “оправяне” на всичко. Излизах да се разхождам и се връщах след часове. Но все пак това е нейната къща, не мога да кажа, че не искам да идва.
 Та това, което ме човърка и изнервя в момента е, че според мен се опитва да си проправя път, за да е още повече в живота ни, покрай бебето. Излизам с нея по задължение, през няколко дни. Но момичета, наистина, краайно натоварващо ми е. Не заради самото прекарване с нея, а заради факта, че знам какво прави. Моля ви, дайте съвет, какво да правя? Колко често е нормално да я допускам ? И как да накарам мм да скъса пъпната връв 🙄 ?

# 424
  • София
Защо се виждаш толкова често с нея след като не искаш?
Може да връчиш детето на бащата и той да й го води, а ти да имаш време за себе си. Аз правех точно това, защото не исках да се виждам със свекъра ми.

# 425
Защо се виждаш толкова често с нея след като не искаш?
Може да връчиш детето на бащата и той да й го води, а ти да имаш време за себе си. Аз правех точно това, защото не исках да се виждам със свекъра ми.

Абсолютно не искам да остава с бебето ми без мен. Не се чувствам спокойна. Много е малко все още. А и така още повече ще се вкопчи в нейното бебе 😄

# 426
  • София
Е, щом нямаш доверие на другия родител, ти остава да продължиш да търпиш.
Дали мъжът ти ще й позволи да стане третата в двойката ви, зависи от него. Ако и за това му нямаш доверие, съвсем не знам какво да предложа.

# 427
Е, щом нямаш доверие на другия родител, ти остава да продължиш да търпиш.
Дали мъжът ти ще й позволи да стане третата в двойката ви, зависи от него. Ако и за това му нямаш доверие, съвсем не знам какво да предложа.

Той не може да поставя граници, това ме притеснвява. А пък тя обича да нарушава граници. И двамата са страшна комбинация в моя живот

# 428
  • София
Ами ти не си в позиция да определяш те кога да се виждат, но имаш пълното право да избереш ти кога и къде да се виждаш със свекърва ти. Ти постави границата.

# 429
Като не ти харесва нещо в мъжът ти, защо си с него? Избирате мъже без майки, или такива, които не си общуват с тях. В момента искаш да провениш човека до себе си, спрямо собствените си виждания.

# 430
Като не ти харесва нещо в мъжът ти, защо си с него? Избирате мъже без майки, или такива, които не си общуват с тях. В момента искаш да провениш човека до себе си, спрямо собствените си виждания.
Харесва ми мъжът ми и искам да съм с него, не с тях с майка му

# 431
Спри да излизаш заедно с нея, след като не ти е приятно. Те в друг град ли са със свекъра, че са ви идвали на гости за по няколко дена, докато сте били в тяхна къща? Сега очевидно нещата са се променили и не ви гостуват. От теб зависи да намалиш общуването още повече - твоето общуване, не това на мъжа ти с нея. Да си говорят по телефона, щом има какво толкова да си казват, стига да не ви пречи на семейния живот все пак. И обясни на мъжа си как се чувствваш, за да се съобразява с това.

# 432
  • София
Е какво пък ще си говорят всеки ден, ако не ѝ докладва битието им? Аз само за такъв сценарий се сещам при такова често чуване и писане.

# 433
Харесва ми мъжът ми и искам да съм с него, не с тях с майка му
Ами явно не ти харесва, искаш да го промениш, нямаш му доверие, определяш с кого и колко да общува по твое подобие. Та я пак помисли.

# 434
Ралислава, все едно за моя мъж и свекърва говориш, искрено ти съчуствам. Минах през същото, при нас нещата обаче доста ескалираха, може да видиш какво бях публикувала преди няколко дни. Дано поне твоя мъж не тръгне срещу теб и свекърва ти е просто "досадна" а не обсебваща, радвай се поне че са в друг град, макар че в днешно време разстоянието е без значение, щом жената умее да борави с вайбър и има интернет...

За нормално не знам какво е, мойта постоянно пишеше и на мен и на него фермани, те се чуваха поне по 3 пъти на ден и то тя звънеше в някакви супер странни часове 23 часа и носеха постоянно някакви неша със свекъра пак по това врем2-яйца, мляко (без да ги молим). Моят така и не успя да постави граници

Иначе те обсъждаха всичко- политика, майка му къде е била, какво видяла, какво слушалките в youtube, какво е яла, после за бебето кое как се правело...

Общи условия

Активация на акаунт