Към дамите които не могат да имат дете

• 6 724
  • 150
  •   1
Отговори
# 135
Аз не казвам Трябва. Те си казват трябва и така създават фикс идеята. Нали затова имам предвид пред себе си да помислят защо точно го искат това дете и защо си казват, че трябва да имат дете. Тоест - да се измести причината защо - не на всяка цена и за да се сравняват с другите и така като се измести фокусът то ще вземе да се случи. Както и става.
Deborana, не търся кой какво е изтрил. Просто прави впечатление точно това изречение и изпускането му при тълкуване на ситуацията.

# 136
Винаги ми е било неразбираемо това "натискане" за осиновяване. Който иска да осиновява, да даде всичко, здраве, пари, мечти и после осиновеният да си търси биологичните родители.

И на мен. Ще го гледаш 18 години пък после ще тръгне да си търси биологичните родители.
Който иска да ходи да осиновява.

# 137
Тези, които казвате бих осиновила дете или бихте обичали осиновено - ами отстрани много лесно да се каже, докато не опре ножа до кокала, така да се каже. Преди да се сблъскам с репродуктивни проблеми и аз така си казвах, ама след няколко случая около мен с осиновени деца, а и като реално се замислих, ами не, не мога. Като се замисля за изоставените бебенца всичко ми се свива, много ми е жал, но…
Ама хайде, като така искате подавайте документи, то няколко години нали се чака Simple Smile

# 138
Тези, които казвате бих осиновила дете или бихте обичали осиновено - ами отстрани много лесно да се каже, докато не опре ножа до кокала, така да се каже. Преди да се сблъскам с репродуктивни проблеми и аз така си казвах, ама след няколко случая около мен с осиновени деца, а и като реално се замислих, ами не, не мога. Като се замисля за изоставените бебенца всичко ми се свива, много ми е жал, но…
Ама хайде, като така искате подавайте документи, то няколко години нали се чака Simple Smile

Те тия дето дават наклон за осиновяване най-често имат свои биологични деца и никога не биха си и помислили за осиновяване.
Преди много години нали се завъртя подобен скандал с Ани Цолова в БТВ отново по темата. Направиха я на пух и прах след изказванията й.
Тя нямало да осиновява защото имала биологични деца, ама другите да ходели...

# 139
  • София
Винаги ми е било неразбираемо това "натискане" за осиновяване. Който иска да осиновява, да даде всичко, здраве, пари, мечти и после осиновеният да си търси биологичните родители.
И на мен. Ще го гледаш 18 години пък после ще тръгне да си търси биологичните родители.
Който иска да ходи да осиновява.
Значи да разбираме, че осиновяването е чиста проба сделка, така ли?
 - Земвам те да те гледам и ще обичаш мен и само мен,
защото те отгледах и потроших сума ти време и пари по теб!
wow!

# 140
И осиновяването е по-добре да се извършва от хора, които имат някаква вътрешна нужда, инстинкт да се грижат за някого, а не от високоморални подбуди.

# 141
Pilito - ходи си осиновявай като искаш. Това си е твое лично право, не карай обаче хората които си искат биологично дете да правят същото (и да наясно съм, че и детето носещо твоите гени утре може да се отрече от теб по безброй причини).

# 142
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кой кого "кара" нещо само, че не разбрах?

# 143
  • Пловдив
wow!
Сигурна съм, че извъобще няма да имате нищо против, ако рождените ви деца няма да обичат като мама вас и само вас, ами примерно... мащехата (ако нямат, представяте си, че имат). Нали, нали, нали?

# 144
  • София
Подобни лични решения не изискват призиви или коментари. Всеки знае къде са собствените му граници.
Ето, последното ми дете е от ДЯ, а всички останали са резултат от много усилия, разходи, неуспехи и т.н.
Но дете не бих осиновила .
И изобщо не е свързано с обичта на децата към мен или с гените. Други са ми подбудите.
По-горе говорихме за СМ. Казах, че в ситуацията на обсъжданата певица бих ползвала, но за самата мен никога не ми е хрумвало.
Няма как обаче да очаквам всички да са като мен.
И т.н. Предполага се, че зрелите хора могат поне пред себе си да определят в собствените си избори докъде биха направили или не нещо.
Т.е. това "иди ти да осиновиш" е супер смешно.

# 145
  • Пловдив
Точно така, който както го усеща лично, така следва да го направи, и няма нужда от обяснения какво трябвало да бъде за всички, кое било сделка или как не било същото или било същото като друго.
Важи и за "бих родила с донорска, но не бих осиновила", и за "не искам един ден да търси биологични родители", и за "важно ми е детето ми да носи моите гени" (и не е защото ги смятам за съвършени), и за "бих усещала всяко дете, родено от моя яйцеклетка, като мое" (това го писах аз в друга тема и ми се обясняваше как не било така и как с яйцеклетката, която отива в тоалетната, било същото - ама не е), и за всички други възможни лични ограничения за начините да имаш деца.

Всеки с неговите си граници и усещания, в тая област няма единствено правилно.

Допълних с това, преди да видя следващия отговор. И съвсем нормално е човек да иска да бъде емоционално и всякак единственият родител от съответния пол за децата си, да. Съвсем човешко е да не ти стане приятно, ако ще търсят един ден биологичния, колкото и да го разбираш от гледна точка на детето и колкото и да знаеш, че е нормално.
Ако това е сделка, то не трябва да се ревнува и от мащехи, баби (особено свекърви) и всякакви други такива масово нежелани от мамите индивиди, не трябва да имаме нещо против, ако хипотетично детето ги предпочита. Ти да не си го родила в изпълнение на сделка, с която се е задължило да те обича, а? Wink

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 16:42 от Магдена

# 146
  • София
Pilito - ходи си осиновявай като искаш. Това си е твое лично право, не карай обаче хората които си искат биологично дете да правят същото (и да наясно съм, че и детето носещо твоите гени утре може да се отрече от теб по безброй причини).
Е, аз като Анито имам свои деца. Не карам никого да осиновява, нито му давам наклон в живота най-вече.
Но не приемам отглеждането на деца - биологични или не като сделка, както се опитвате тук да разсъждавате / освен при приемните семейства - там се касае за професия и все пак/.
Но ако смяташ, че децата трябва са изначално длъжни, защото ги гледаш примерно - само ще ти кажа, че това води до проблеми. Просто не е това начинът - ако няма любов, по-добре да недей, както казва един приятел с едно свое и две доведени деца.
Fever Ray Да осиновиш дете - за това се иска особено отношение, силна потребност да се грижиш, наистина много желание и любов - да! любов! и сила на духа, което хора със собствени деца не биха проявили, ако трябва да сме откровено честни. Казвам това, защото както знаем, изоставените деца винаги носят травмата от изоставянето си в себе си, както и други проблеми, вследствие на предишният живот, заболявания и т.н. Не е за всеки това.
Магдена Да, точно така - колкото хора, толкова съдби, както се казва. И да допълня към другия ви коментар - нека да приемем, че всеки има собствен път и се учи - в случая - ако децата ми биха обичали мащехата си повече от мен, значи не съм отдала толкова любов, колкото им е била нужна и достатъчна - и не бих ревнувала, но това съм аз, друг ще смята, че е края на света.  Знам, много любов пропагандирам, но не е ли в това основата на отношенията ??
п.п. Ако е към мен, не, не ревнувам от свекърва си например. Не разбирате ли, ако детето е обичано от повече от една майка в случая, то, това е само хубаво нещо. Другото е просто его и страх от изоставяне, ако детето предпочете биологичния си родител Wink

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 17:07 от pilito

# 147
  • София
Магде, различно е да го дискутираме и да трябва. В дискусиите всеки изразява себе си, докато задължителни са само собствените ни избори за самите нас.

Пилито, много хора без собствени деца също не приемат осиновяването. По редица причини. И много със собствени предприемат тази крачка и не делят децата.
Няма универсално правило.

# 148
  • София
Точно така Fever Ray - няма универсално правило, естествено.
Просто думите на Ариел ме подразниха и реагирах. Ама тя си е такава ...

# 149
wow!
Pilito,
хората са различни. Осиновителите също са хора и осиновяват с различни подбуди. Осиновители могат да станат егоисти и хора с тиранични характери.

За съжаление знам точно такава история. Осиновителите дават всичко от себе си на детето, докато го изучат.
След това емоционално изнудване - ние те измъкнахме от калта, ние сме на първо място.
Първо не "разрешиха" младите да дойдат да работят в София. След това му съсипаха брака, искаха да командват и успяваха. Синът се чувстваше длъжен да ги слуша, защото е осиновен. Снахата издържа 10 г и се махна.
Когато остава сам с тях, така го измъчиха, че се поболя.  След смъртта им, синът веднага продава къщата и изпълнява мечтата си да дойде в София, но вече е на 50+ години. Умря само 5 г. след тях, не беше навършил 60 г.

Не казвам, че осиновяването винаги е лошо. Но да има и такива случаи, вероятно са много малко.

Общи условия

Активация на акаунт