Към дамите които не могат да имат дете

• 2 128
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
За репродуктивен проблем не мога да дам съвет, но за липсата на стабилен партньор не бива да се самообвинявате, за половин вековното ми съществувание на тази земя, съм срещала изключително малко жени, които са намерили стабилен партньор. Повечето сами се борят с всичко.
Моят съвет е: ако детето е приоритет, да действате както и другите потребители ви съветват с донорска яйцеклетка. Моите приятелки също родиха на 45+. Явно е възможно.

# 16
  • София
Жена, на 37 години си, не на 49. Освен това има донорски материал, можеш сама да синаправиш дете и да си го отгледаш. Аз така бих направила.

# 17
Аз не бих чакала да намеря партньор, ако съм на 37 и искам дете. Бих се възползвала от постиженията на съвременната репродуктивна медицина. Компромис с некачествен мъж не бих направила, а кога ще срещнеш истинския не се знае.

# 18
Аз не бих чакала да намеря партньор, ако съм на 37 и искам дете. Бих се възползвала от постиженията на съвременната репродуктивна медицина. Компромис с некачествен мъж не бих направила, а кога ще срещнеш истинския не се знае.
+1 и от мен.  Ако ми е важно да имам дете - ще действам с донор. Там и мъжкият материал е качествен, така шансовете са по-добри.
Три познати жени така си родиха дете, две от тях на 45+ с инвитро, третата беше млада на 30 и без репродуктивни проблеми реши първо да роди, а после да търси господин идеален. От наблюденията ми, когато няма баща в картинката, мъжете по-лесно приемат самотна майка с дете от донор, отколкото разведена жена.

Четвърта позната, на 41-42 г. си осинови дете и то без опити да ражда. Не искаше да си го причини здравословно и нямаше време (личен бизнес, свързан с пътуване). Толкова и хареса да е майка, че подаде молба да осинови още едно дете. Не й дадоха, защото е самотна майка.

Само давам примери. Решението е важно и авторката сама трябва да вземе решение.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 22:40 от biborana

# 19
Няма такива жени вече. Щом Камелия певицата има 2 деца, в момента е на 54г, ти дето си на 37 ли няма да родиш?
Да, въпрос на финанси е, но е възможно. Има вариант осиновяване, който също е добър в твоя случай.

# 20
Възхитих се на Камелия, даде ми  кураж.

# 21
Възхитих се на Камелия, даде ми  кураж.
Първото и дете е от сурогатна майка, за второто не съм сигурна, най вероятно и то. Но идеята е, че искали една жена да стане майка, няма сила която да я спре.

# 22
Моя колежка роди съвсем естествено, дори непланирано, на 51. Трето дете.
Авторката да не се отчайва, а да скрои план за действие. Успех ѝ пожелавам! Heart

Общи условия

Активация на акаунт