Към дамите които не могат да имат дете

• 2 973
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
За репродуктивен проблем не мога да дам съвет, но за липсата на стабилен партньор не бива да се самообвинявате, за половин вековното ми съществувание на тази земя, съм срещала изключително малко жени, които са намерили стабилен партньор. Повечето сами се борят с всичко.
Моят съвет е: ако детето е приоритет, да действате както и другите потребители ви съветват с донорска яйцеклетка. Моите приятелки също родиха на 45+. Явно е възможно.

# 16
  • София
Жена, на 37 години си, не на 49. Освен това има донорски материал, можеш сама да синаправиш дете и да си го отгледаш. Аз така бих направила.

# 17
Аз не бих чакала да намеря партньор, ако съм на 37 и искам дете. Бих се възползвала от постиженията на съвременната репродуктивна медицина. Компромис с некачествен мъж не бих направила, а кога ще срещнеш истинския не се знае.

# 18
Аз не бих чакала да намеря партньор, ако съм на 37 и искам дете. Бих се възползвала от постиженията на съвременната репродуктивна медицина. Компромис с некачествен мъж не бих направила, а кога ще срещнеш истинския не се знае.
+1 и от мен.  Ако ми е важно да имам дете - ще действам с донор. Там и мъжкият материал е качествен, така шансовете са по-добри.
Три познати жени така си родиха дете, две от тях на 45+ с инвитро, третата беше млада на 30 и без репродуктивни проблеми реши първо да роди, а после да търси господин идеален. От наблюденията ми, когато няма баща в картинката, мъжете по-лесно приемат самотна майка с дете от донор, отколкото разведена жена.

Четвърта позната, на 41-42 г. си осинови дете и то без опити да ражда. Не искаше да си го причини здравословно и нямаше време (личен бизнес, свързан с пътуване). Толкова и хареса да е майка, че подаде молба да осинови още едно дете. Не й дадоха, защото е самотна майка.

Само давам примери. Решението е важно и авторката сама трябва да вземе решение.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 22:40 от biborana

# 19
Няма такива жени вече. Щом Камелия певицата има 2 деца, в момента е на 54г, ти дето си на 37 ли няма да родиш?
Да, въпрос на финанси е, но е възможно. Има вариант осиновяване, който също е добър в твоя случай.

# 20
Възхитих се на Камелия, даде ми  кураж.

# 21
Възхитих се на Камелия, даде ми  кураж.
Първото и дете е от сурогатна майка, за второто не съм сигурна, най вероятно и то. Но идеята е, че искали една жена да стане майка, няма сила която да я спре.

# 22
Моя колежка роди съвсем естествено, дори непланирано, на 51. Трето дете.
Авторката да не се отчайва, а да скрои план за действие. Успех ѝ пожелавам! Heart

# 23
  • София
Първото и дете е от сурогатна майка, за второто не съм сигурна, най вероятно и то. Но идеята е, че искали една жена да стане майка, няма сила която да я спре.

В България сурогатството е забранено и незаконно, та не бих твърдяла подобни неща за никого, без да мога да приведа доказателства или да го чуя лично от майката.
Аз и за себе си съм чувала подобни слухове. Конкретно за последното ми дете.
От нея съм чувала единствено, че е правила 25 години опити, преди да се сдобие с децата.
Покрай моите пребивавания по клиники съм срещала немалко жени на нейната възраст, които имат дечица.

# 24
  • София
На Камелия съм почти убедена, че децата й са от сурогатна майка. Не ги е намерила на улицата, нали?! Как се е сдобила с тях - бели, руси деца, всъщност бебета.... Така лесно става. Не ги е раждала тя, не са и осиновени в България. Да, тук сурогатното майчинство е забранено, но в редица държави не е и има начини да се сдобиеш с дете, стига да си добре финансово подплатен.
Аз също смятам, че една жена иска ли да стане майка, има начини, и няма сила на света, която да я спре.

# 25
  • Бургас
От Украйна ще да е сурогатната майка на Камелия, там е законно. Преди време беше 40000 евро "услугата", сега не знам. Ползват материал от бащата, той го припознава, после майката осиновява детето на партньора си де факто, всичко е юридически изпипано.

# 26
  • София
Да, Украйна е най-близката дестинация за сурогатство. И никой не може да те пипне, защото е законно. Предполагам, че сумите са скочили, тъй като 40к евро бяха преди пандемията. Познавам и мъж, сдобил се с дете по този начин, гей - милионер, българин.

# 27
Реално нищо чак толкова страшно не е станало, това ще осъзнаеш от дистанцията на времето, знам как звучи, но ми вярвай, че е така. Разбирам как се чувстваш. Макар да имах супер AMH, не ставаше и не ставаше, + абортите + куп други глупости. Докато в един топъл есенен ден не чух думите, че имам диагноза, заради която наистина забременяването вече става мираж (затова и пиша анонимно, дори година по-късно не съм сигурна доколко мога да говоря за това, преди аз да го обработя). Но дори това не ме е отказало от мечтата да имам дете, макар да нямам никаква представа как би се случило. Така че просто дай време на времето. И дай време на себе си, дай възможност на душата и тялото ти да оздравеят. Тогава ще помислиш и за детето. И все някак може и да стане, не губи тази надежда.

Каквото и да се случи, намери начин да бъдеш щастлива, това е най-важният съвет, който мога дам.

# 28
  • София
Без да познавам хората лично, не мога да коментирам.
Факт е обаче, че познавам 10+ жени, родили над 45 и 5+ над 50.
Най-възрастната, която познавам лично, беше тогава на 53 години. Децата (близнаци - момче и момиче) вече ходят на градина.
Затова не бих определяла една жена на 37 като "закъсняла".

# 29
Не е нужно да познаваш Камелия лично. Тя е постоянно по участия и ако беше бременна, щеше да се разбере. Двете й деца са от сурогатна майка. Това, че в България е забранено, не означава, че не може да е направено в друга държава. В това няма нищо незаконно. Както някои цигани продават децата си в Гърция, така и жени, които не могат по естествен път или чрез инвитро да имат деца, се възползват от сурогатното майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт