Към дамите които не могат да имат дете

• 5 573
  • 126
  •   2
Отговори
# 105
  • Пловдив
Определено не заради ИНСТИНКТ държиш да отглеждаш детето, което си родил!
Добре, щом казваш.

Да разбирам, че социални и културни причини караха майката от Шейново да иска да разбере кое дете е нейното, макар че няма значение с чии гени е, щом не е със синя кръв?

# 106
Определено не заради ИНСТИНКТ държиш да отглеждаш детето, което си родил!
Добре, щом казваш.

Да разбирам, че социални и културни причини караха майката от Шейново да иска да разбере кое дете е нейното, макар че няма значение с чии гени е, щом не е със синя кръв?

Защо умишлено изпускаш "емоционални", което съм написала?

Ами определено не инстинктите им бяха в основата на това да усетят, че децата не са техни ... Ако бяха 2 руси деца или 2 тъмни никой нямаше и да разбере ... Щяха да си ги гледат и обичат и никакъв инстинкт нямаше да ги гъделичка!

# 107
  • Пловдив
Абе, инстинкт не значи усещане кое дете е твоето и разпознаване, бе, Дорис.

Инстинктивно е желанието и "емоционалните причини" да си искаш детето с твоите гени. Не да го разпознаеш между други бебета, а да го искаш.

# 108
Говориш за БИОЛОГИЧЕН ИНСТИНКТ ЗА РАЗМНОЖАВАНЕ!

За животните е чисто инстинктивно поведение без разсъждение.
За хората основата е инстинктът, но около него има изградени пластове от разум, култура, емоции и лични ценности - той вече не е водещ, до степен до която може да бъде напълно заличен! 

Не мога да ти го обясня повече!

# 109
  • Пловдив
Ама ти не си и в положение да го разбираш повече от мен, че да ми го обясниш повече.

# 110
Ох, нямам представа какво ти е, но имаш нужда да спориш във всички теми и да си на кестерме!
Човек обяснява СОБСТВЕНАТА СИ ГЛЕДНА ТОЧКА!
Но ти така или иначе нищо не чуваш, просто търсиш за какво да спориш!

# 111
  • Пловдив
Собствената гледна точка, ако е само собствена, не би трябвало да включва определянето на чуждата като глупост, а ти определи като глупост това, че някой държи на дете с неговите гени.

# 112
Напротив! Определенито "глупост" не е нужно да бъде защитено с държавен стандарт.
Смятам, че се аргументирах достататъчно, защо биологичния инстинкт за размножаване не е в основата на родителството, а в основта на възпроизводството.

# 113
  • София
Има една тънка разлика между инстинкта за размножаване и желанието да имаш дете. Вторият може да стане толкова силен, че ирационално вече да не ти пука как и откъде се появява това дете, само да го имаш.
При авторката още няма подобно нещо, щом още говори за алтруистични подбуди. Копнежът да имаш дете е жив егоизъм.
При нея и няма нужда с АМН 0,9. Това е сравнително нормално АМХ, позволяващо естествено забременяване, да не говорим за ин витро, при което има допълнителни стимулации.
Интересно ми е кой е лекарят определил жена като безплодна и то с такова АМН. Би ли споделила, авторке?

# 114
Не е лекар, две години естествено,не стана, после една стимулация, от която само 1 яйцеклетка, после естествена бременност със спонтанен аборт, втора стимулация с 3 яйцеклетки + 1-вата, при инвитро и пак отрицателен резултат.

Има една тънка разлика между инстинкта за размножаване и желанието да имаш дете. Вторият може да стане толкова силен, че ирационално вече да не ти пука как и откъде се появява това дете, само да го имаш.
При авторката още няма подобно нещо, щом още говори за алтруистични подбуди. Копнежът да имаш дете е жив егоизъм.
При нея и няма нужда с АМН 0,9. Това е сравнително нормално АМХ, позволяващо естествено забременяване, да не говорим за ин витро, при което има допълнителни стимулации.
Интересно ми е кой е лекарят определил жена като безплодна и то с такова АМН. Би ли споделила, авторке?

# 115
  • София
Т.е. ти сама си определи диагнозата или евентуално си се зачела в епикризите, които го изписват стандартно по класификатор, а не означават, че не можеш никога да забременееш.
За всяко от децата ми бяха необходими средно по около 7 години и минимум 5 процедури. При това и двамата сме с много диагнози.
Какви изследвания си правила междувременно, за да установите причината? Предполагам, че не започнахте директно със стимулации и инвитро.

# 116
Lanana, влез в раздела Искам бебе и се включи в групата за бебеправене, там доста от потребителките са с проблеми и биха ти дали адекватен съвет. Можеш да провериш и за общински фонд. Също виж в сайта на фондация Искам бебе, имат консултации с психолог.

Финансовия фактор също не е малък, дори и с фонд пак има изключително много разходи.
Като имаш дете има разходи, но поне знаеш къде отиват, така да се каже. А тук даваш хиляди левове без някаква гаранция какво ще се случи. Отделно ако трябва да ходиш в друг град за процедурите, още разходи и време... И стрес.

Не знам защо всички убеждават хората, които не могат да имат деца да осиновят - това си е личен избор и те не са задължени да осиновяват. И вие можете да осиновите, щом е толкова добро дело и го правите с по-висша цел.

Също по темата със стреса - Ами няма как подсъзнателно да не те чопли и няма как напълно да се успокоиш. Имала съм такива моменти, когато вече съм вдигала ръце, еми не стана Simple Smile . Никога не ми е било фикс идея да имам дете, не съм била вманиачена така да се каже, ама пак не стана, какво да се прави, има и биология замесена, има случаи в които да не се стресираш, не помага.

И не при всеки става като осинови и се успокои да си роди друго дете, не знам защо все се изтъкват тези случаи.

# 117
Винаги ми е било неразбираемо това "натискане" за осиновяване. Който иска да осиновява, да даде всичко, здраве, пари, мечти и после осиновеният да си търси биологичните родители.

# 118
  • София
Осиновяването не е за всеки.
Сурогатството също, донорството/реципиентството също, за някои дори инвитрото не е.
Всеки човек има свои собствени граници.

# 119
Да, всички изследвания, които са нвобходими, дори по няколко,пъти са пускани, включително и за тромбофлебия и тест за несъвместимост...Не съм си поставила тази диагноза, просто се готвя за лошия сценарий, при който след като минат още 1-2 години в търсене на партньор тотално няма да имам яйцеклетки...

т
Т.е. ти сама си определи диагнозата или евентуално си се зачела в епикризите, които го изписват стандартно по класификатор, а не означават, че не можеш никога да забременееш.
За всяко от децата ми бяха необходими средно по около 7 години и минимум 5 процедури. При това и двамата сме с много диагнози.
Какви изследвания си правила междувременно, за да установите причината? Предполагам, че не започнахте директно със стимулации и инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт