🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 68]

• 15 267
  • 199
  •   1
Отговори
# 135
Още нещо от мене: на телефона имах инсталирана е- SIM, закупена от bnesim за пътувания преди забраната в Турция.
В деня преди тръгване си я заредих с 1ГБ (1,55лв, 30 дни) без да съм сигурна дали ще мога да я ползвам.
Но все пак имах инфо от приятелка, че ако я активирам още в България , ще работи.
Така и стана -  активирах е-SIM в Капитан Андреево, докато чакахме проверката като първо забраних моята (страх лозе пази 😀), в Турция си избрах оператор Turkcell  и взе че тръгна.😀
За 3 дни използвах едва 1/3, така че до 6.12. пак ще трябва да се ходи.😂

Тук имаше препоръка за Global YO , но цените им не ми харесаха.🫤

# 136
Здравейте, ако някоя съфорумка от София ще пътува тези дни, моля да ми пише. Трябва да ми се купи едно лекарство. Благодаря! 😘
Аз в четвъртък!

....В Къдьой близо до статуята с Бика имало улица с много магазини за дрехи на известни марки които шият на ишлеме в Турция. Не съм ходила, но чух добри отзиви. Били качествени и на сносни цени.

Можели ориентир къде е тази улица,защото ние основно отиваме на зяй пазар и покупка на дрехи Simple Smile

Пепелче и към теб едно питане къде е това кафе в Гюлхане?
Днес /утре чертая графика за домашните да знаят какво  и колко ходене ги чака Simple Smile

Kафе в Гюлхане (по-точно в края на парка) - Sarayburnu Aile Çay bahçes. Лятото е разкош. За по-студено време нямам идея. Вътре не сме сядали никога. Но при топло време, вън е страхотна гледка.

# 137
Kафе в Гюлхане (по-точно в края на парка) - Sarayburnu Aile Çay bahçes.
Е явно е "чайна", щом се води "Айле чай бахчеси" (буквално "Семейна чайна градина" или "Семейна градина за чай"). Видях го на картата къде е. И да, трябва си хубаво време и да няма силен вятър откъм Босфо̀ра.

# 138
Не знам дали е чайна, но ние закусвахме там всеки ден, и еспресото им беше супер. Два омлета с по 2 кафета, преди 2 месеца плащахме 600 лири за тях. Отделно и един панер хляб  носят, който не влиза в цената. ПО другите маси хората бяха на сок, сладолед и кой каквото си харесал. Явно като на всякъде всичко има. Определено не е класическо кафене, само за кафе и десерт. За хранене си е мястото.

# 139
Аз много обичам веригата MADO, още от години. И в Турция в различни градове, и в Азербайджан, че и в България си я посещавах честно, но много качиха цените там, доста над реалните надценки. За мен най-хубавите кюнефе и кадаиф правят там, с мараш дондурмасъ (типичния сладолед за Кахраманмараш), откъм сладкарски продукти са мнооого добри. Но правят и добри омлети и ястия.

# 140
Mado бяха затворили на 3 места преди 2 месеца. Банкрутират ли, какво става? Иначе и на нас ни харесват.

# 141
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
....В Къдьой близо до статуята с Бика имало улица с много магазини за дрехи на известни марки които шият на ишлеме в Турция. Не съм ходила, но чух добри отзиви. Били качествени и на сносни цени.
Можели ориентир къде е тази улица,защото ние основно отиваме на зяй пазар и покупка на дрехи Simple Smile

Съжалявам, че късно виждам поста.
Улицата е Cilek sokak. На снимката я оградих в червено. Червената точка си е статуята на Бика.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 08:53 от kotelina

# 142
В България MADO затвори и в Бургас, и Варна, и Търново. Бяха сложили брутални цени и заведенията бяха празни.
През пролетта бях в Mado Бишкек (Киргизстан), беше празно цялото заведение. Цените бяха умножени по 4 спрямо същите продукти в съседни заведения. В Истанбул повечето Mado са full. Съмнявам се да фалират. Разработена верига са поне за Турция. И веригата Симит Сарайъ вдига цените, но е винаги фул.

# 143

Съжелявам, че късно виждам поста.
Улицата е Cilek sokak. На снимката я оградих в червено. Червената точка си е статуята на Бика.

Благодаря, не е късно,тамън е Blush

# 144
В България MADO затвори и в Бургас, и Варна, и Търново. Бяха сложили брутални цени и заведенията бяха празни.
През пролетта бях в Mado Бишкек (Киргизстан), беше празно цялото заведение. Цените бяха умножени по 4 спрямо същите продукти в съседни заведения. В Истанбул повечето Mado са full. Съмнявам се да фалират. Разработена верига са поне за Турция. И веригата Симит Сарайъ вдига цените, но е винаги фул.
Не знам какъв е проблема с Мадо, но понеже и ние се изненадахме, попитахме местните. Казаха заради цените затварят. Ние бяхме в Сиркеджи на хотел, там където е едната спирка на трамвая (край онова крастовище с трафика), там имаше Мадо. Затворено беше. Табелата не бяха махнали, но вътре беше празно и се виждаха контейнери с боклуци вътре. Другото затворено Мадо беше в Кадикьой. Точно като се пресекат главните улици като се слезе от корабчетата и беше съвсем в началото. Нямаше я и нея. Другата затворена, на Каракьой около фери гарата от която хващаме корабче за Еюп. Там също беше затворено. И още една видях затворена, като се предвижвахме към летището с таксито, но не знам в кой квартал е била. Така че определено нещо се случва. Дано си сверят часовника малко ако е това проблема. На мен лично само тяхната баклава ми хареса. И добре че опитах там, че иначе не бих повторила баклава в Турция. Не ми харесаха баклавите им, ни скъпи, ни евтини колкото и да е смешно. Единствено в Мадо, но тези които ми бяха по път бяха затворени и този път не съм опитвала.

Локум взехме също от известна сладкарница за в къщи. И понеже не консумираме захар, но все пак взехме в една малка кутийка, го зарязахме. Оня ден го отварям, целия в молци беше вътре. Едва го изкарах на балкона да не ми напълнят къщата. От локума (или каквото му е името) на руло който е завит. Даже не го и опитахме. Явно качеството на всичко е паднало, за сметка на цените. Моя мъж нещо стомах пък го хвана от уж хубаво и чисто място изглеждаше. Не е било от улична храна.

Но най-голямата изненада за мен беше че видях един празен град. Много тъжно. Дано политиците които решават съдбата на целия свят не го сгърмясат и него.

# 145
  • Бургас
Може ли някой да ми даде актуална информация колко лири да се вкарат в стикера за пътни такси от Малко Търново до Истанбул? Сина ми ще си правят частна екскурзия до там и се чуди какви пари ще трябва. Според мен 500ТЛ, но е възможно да са се вдигнали цените. И аз помагам с организацията и много се вълнувам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
Зависи дали ще ходят в азиатската част през мостовете или тунела,ако ходят няма да им стигнат.

# 147
Здравейте, някой да е бил на Нова година в Истанбул самостоятелно, без туристическа агенция и организация? Жив ли е града на 31 декември вечерта? Може ли човек да се разходи и хапне на Истиклял например?

# 148
Привет.
Обмисляме пътуване за рожденият ден на едното ни дете през декември, като основната цел е аквариума във Флория.
Бих била благодарна ако може да ми препоръчате район и изпитан хотел със собствен паркинг, тъй като опциите в Букинг са безброй. Децата са на 1,5 и почти 4 години. Основните забележителности сме ги посещавали.
Благодаря!

# 149
  • sofia
Здравейте, някой да е бил на Нова година в Истанбул самостоятелно, без туристическа агенция и организация? Жив ли е града на 31 декември вечерта? Може ли човек да се разходи и хапне на Истиклял например?
Бяхме миналата година на НГ,  на Таксим имаше повече полиция, отколкото  хора, но всички заведения работят.
Нямаше никаква програма на площада. Вероятно на Ортакьой е по-интересно.

Общи условия

Активация на акаунт