Как преодоляхте раздялата?

• 2 139
  • 44
  •   3
Отговори
# 30
BernardaM, да и аз мислих върху въпроса,че май въобще не съм готова за нова връзка...но имам приятелки,който казват, "ама за два месеца трябваше да си го забравила вече" ...

# 31
Като човек, който е преживял няколко раздели в по-младите си години, ще ти кажа първо, Всичко минава и това ще мине. Да, сега ти изглежда невъзможно и нетърпимо, защото си прекарала наистина много от най-хубавите си години с този човек и имам чувството, че той те е оставил, а не обратното, но няма смисъл да хабиш енергия. Като бях на 27 имах такава раздяла и много страдах, макар че прекарах само 2 години с човека, но тогава разбитото ми сърце страда дълго. Слава Богу имах интересна работа както и добри приятели, така че успях да си стъпя на краката. След това пак имах една-две връзки, които не се развиха, но вече съм със стабилен мъж до себе си и дъщеря ученичка. Така че, не унивай, има много по-страшни неща в живота от това.

# 32
  • София
Всички момичета с благородните си съвети са много мили.
 Опитвам се с разхдки и пътувания. Но се притеснявам от това ,че се опитвам да погледна друго момче,но не мога по този начин ,по който искам ,пред очите ми се явява бившия.
Това ме плаши ,така ли ще е завинаги ,ако не до кога .. Confused
До когато си се освободила и преодоляла. Няма как никой тук да ти даде дата. Не сме врачки. И да ти дадат някакъв срок той ще си е техния. За теб може да е различно. Щом мислиш за това си една крачка напред.

# 33
BernardaM, да и аз мислих върху въпроса,че май въобще не съм готова за нова връзка...но имам приятелки,който казват, "ама за два месеца трябваше да си го забравила вече" ...

Разбира се, че не си готова. Два месеца нищо не са, на фона на 7-8 години. Дай си време. И спортувай Simple Smile

# 34
Изчакай поне още 3 месеца преди да решиш да излизаш с някого.

# 35
Два месеца са прекалено малко време. Мен ме е държало и две години, но това не значи, че не съм излизала с други Grinning. Дай две години да се затворя и да не погледна мъж...

# 36
На тази възраст и след толкова годишна връзка не ми се е случвало, но в по младежки години съм имал тежки раздели и голяма не споделена любов, общо взето се преодолява като си намираш занимания, гледаш постоянно да излизаш навън с приятели, да прекарваш повече време със семейството си и там близки хора каквито имаш. Най тягостно ми е било вечерите сам вкъщи, след две поредни такива когато се случеше направо полудявах и си намирах с кой да изляза.
Вече според зависи можеш и да се забавляваш по заведения с приятели, при мен така се справях съответно в комбинация с обилни количества алкохол, но не го препоръчвам като универсално решение. Най доброто лекарство си остава и винаги е било новата любов, тя те вади много бързо от дупката, но пък понякога отнема много време да се намери.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:00 от rf22

# 37
Отидете на терапевт, там ще си говорите, говорите, говорите докато се освободите напълно от тези спомени и си вземете уроците. Време е да пораснеш и понякога това е през раздяла. Не натоварвайте близките си, това е много неприятна черта...да, ще получите подкрепа, но те не са специалистите, от които имате нужда. Не губете време да се "оправяте сама". Много по-лесно и ефикасно е да се доверите на човек, който ще ви подкрепи, ще ви разбере, ще ви обясни как може да излезете от това. Дайте си време, всичко ще се оправи. Стъпете си на краката и тогава ще сте готова за нова връзка, която да бъде споделена, прекрасна, истинска, такава каквато искате.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:40 от Вълшебствооо

# 38
Ти си вече зряла жена, не момиче. Пишеш, че не можеш да погледнеш друго "момче".  Според мен си заседнала във времето преди 8 години.  През този период, много твои приятели и близки вече са създали семейства и деца. Не че им досаждаш, но звучиш тинейджърски.
Този човек с когото си била ти е загубил времето, но то е минало така или иначе. Не можеш да го върнеш. Радвай се, че не са минали 15 години или 20.
Ако искаш семейство, търси някой, който иска същото. Не допускай, същата грешка, защото нямаш време да чакаш.
Смени прическата, отиди някъде сама на почивка. Рестартирай.
Ако пък не си семеен тип, все ще намериш някой, ей така за тръпката. Да се почувстваш желана. Дори сега точно това ти трябва. Някой мъж да те погледне влюбено.
Оставяй го бившия,.минала работа. Направи списък с гадните му качества и най-вече навици.
Когато бях на 16 някъде на гърба на снимката на едно бившо гадже бях написала нещата които не харесвах. Поглеждам снимката "Ех защо се разделих с него, не беше лошо момче", обръщам я "О, да, сетих се." Joy

# 39
  • На морето!
Две неща са ме измъквали от трудни моменти- работа и спорт. Използвала съм оздравителния момент, за да вляза в по-добра форма и да дръпна малко в кариерен план. Всичко се намества с времето, смени фокуса.

# 40
Аз се разделих с мъжа ми преди 9 месеца, моя инициатива.Като цяло ми е ок, не чуствам че ми пречи раздялата а може би това че съм сама..Принципно много го обичах и още го обичам но вече по друг начин.Гледам да не се чуваме или пишем но максимум ден два и отново пишем,основно е за детето но има и моменти в които се сещаме за старото време.Тои за детето прави всичко,още ме ревнува и не знам защо непрекъснато му се обяснявам че няма друг..има някакви чуства останали в мен но мисля че не искам да се връща,имаме дете  на 4 годинки.Като цяло тои го преживява много тежко и след 9 месеца още не иска да се откаже.

# 41
Отиди на Семейни констелации. Ще ти помогне не само за раздялата, но и за бъдещи връзки и раздели, понеже може да има отношение към връзката ти с твоите родители, повтаряне на родителски модели.
Иначе, ето как бързо да се разделиш с него - прекъсване на енергийната връзка. Представяш си го пред себе си. Представяш си енергийните връзки между вашите чакри. С рязко движение на двете ръце отгоре надолу прекъсни тези енергийни връзки. Кажи му мислено, че се разделяш с него и не искаш повече да имаш нищо общо с него. Обърни му гръб и направи няколко крачки напред, което е надалеч от него. Представи си как вземаш цялата си енергия от него. В него може да има твоя енергия и ти си я вземаш изцяло. Кажи му, че освобождаваш цялото си същество от него. Спри да ходиш на местата, на които сте ходили заедно. Блокирай го, не се срещай с неговите приятели. Той може да усети, че вече няма твоята енергия и да те потърси. Но ти не трябва да приемаш в никакъв случай. Ако е така, значи просто иска твоята енрегия.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 23:02 от oriz

# 42
Аз се разделих с мъжа ми преди 9 месеца, моя инициатива.Като цяло ми е ок, не чуствам че ми пречи раздялата а може би това че съм сама..Принципно много го обичах и още го обичам но вече по друг начин.Гледам да не се чуваме или пишем но максимум ден два и отново пишем,основно е за детето но има и моменти в които се сещаме за старото време.Тои за детето прави всичко,още ме ревнува и не знам защо непрекъснато му се обяснявам че няма друг..има някакви чуства останали в мен но мисля че не искам да се връща,имаме дете  на 4 годинки.Като цяло тои го преживява много тежко и след 9 месеца още не иска да се откаже.
Има мъже, които са много моногамни и никога не биха се разделили с половинката си. Аз съм сигурна, че дори, ако съм комарджийка, алкохоличка и наркоманка и трите заедно, пак няма да ме остави. Това, също тежи, така че ви разбирам. Но добре, че го обичам. И все пак и все пак, такива мъже/жени, се срещат рядко. Аз не съм от тях, затова го ценя и не си хвърлям късмета на пътя.

# 43
  • Out of the Mix
Стъпка шеста - контактуваай с мъже. В началото ще е пълен провал. Търси в сайтове за запознанства, в чатове. Говори им за раздялата си, получи подкрепа и утеха от непознати
Стъпка седма - а бе ти си силен човек, що се оставяш на това. След като го преодолееш ще си дваж по-силна, самостоятелна, самодостатъчна и опознала себе си.
Стъпка осма - опознай себе си като сама голяма жена, намери хобита, нови приятели, сред, работи за тялото, визията и духовността и разума си.
Стъпка девета
- започни връзка с друг - колкото и възвишени глупости да се пишат клин - клин избива!

По 6-та - Няма лошо да се контактува.
Но адекватен и обигран няма да я изтърпи и два дни.
Мъжете искаме дейни, ведри, спокойни, приятни, инициативни поне колкото нас жени, не мрънкалки.
Никой не иска да е товарен с ничии проблеми.
Ще попада само на плява, каквато е 85%+ от присъствието в онлайн пространството.

По 7-ма - Обрисува пътя към да си остане сама с котките и кучетата, говорещия папагал Ара, рибките.

По 8-ма - Чудесно, всеки трябва да го прави на първо място за себе си - собствено здраве - физическо, психическо.

По 9-та - Нож с две остриета, но може и да й хареса, а и е възможно скачайки от дънер на дънер да срещне принца.

Две неща са ме измъквали от трудни моменти- работа и спорт. Използвала съм оздравителния момент, за да вляза в по-добра форма и да дръпна малко в кариерен план. Всичко се намества с времето, смени фокуса.

Браво. Hands Ok Hand

# 44
Много работа и почти постоянно в компанията на близки и приятели. Истината е, че е нужно време, за да изчезне болката. Вярата, че най-доброто тепърва предстои също ме крепеше.
Аз често използвам и един друг похват, когато минавам през трудни моменти - срещам се с хора, които не са ми особено близки, но са приятна компания. С тях не мога да споделям личните си терзания, за това срещата ми с тях ми помага да не цикля в несгодите, които имам в този момент.

Горе главата, момиче, НАЙ-ХУБАВОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!

Общи условия

Активация на акаунт