Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 3 492
  • 125
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, успех и на третата фетална! Flowers Four Leaf Clover

И при нас бебка е доста активна през нощта и или ще рита, или ще се разтяга и намества, разпознава се и хълцането доста отчетливо. Аз за щастие не се будя от движенията й, но с ММ се будим като трябва да се обръщам, което си е често. Допълнително ако съм го гушнала, се оплаква, че малката го рита в гърба, но като той се обърне и сложи ръка на корема ми и се прави на "ни лук яла, ни лук мирисала". Laughing

# 121
Интересно защо реагират така, като усетят на татко ръката? Как ли го усещат те? Сигурно варира според плацентата, но пак.

Благодаря иначе за пожеланията! Надявам се и израждащия лекар да го потвърдя тази седмица, че да ми е спокойно.

# 122
Стискам палци на Хоупче за успешно овладяване на ситуацията!

Току що си хапнах пак среднощно, че момента, в който си легнах - огладнях 😀 малкия се размърда и мисля, че вече започвам да различавам кога рита, кога се протяга и кога се намества. Момента, в който ММ тръне да си слага ръката на корема ми, веднага престава. Това случва ли се на някой друг също? 😀 че и плацентата ми е предна.

Днес поръчахме легло и скрин, и си давам сметка, че макар и уж най-същественото да е отметнато + основни неща за родилното, имаме още ааадски много неща за взимане. Че и за решаване.

На трета фетална съм тази седмица. Надявам се да мине добре и да съм съхранила дължината на шийката.

Ние сме така, с предна плацента. В момента в който само кажа - рита тя замръзва и всичко приключва. Или понякога нищо не казвам и спира. Други пъти пък ми се иска да си направя клипче как силно рита- не мръдвам и сантиметър , но отворя ли камерата - крайй. Но нищо още малко и ще се гушкаме и ще си има хиляди клипчета.

Аз пък започнах да гладя и пера ( последна задача преди финално почистване и нареждане) , чак си изгорих пръста с ютията за спомен. Има хора ( свекито) които ми казват да не бързам, щото имало много време, ама момичета ако ви кажа колко изморително ми бе това гладене на 2 чаршафа, а като знам още колко мноооогооо неща имам да изпера и изгладя, предпочитам по отрано да са готови , че да мога и да си изчистя точно преди раждането.

# 123
И ние имаме същото бебче, докато мен ме подритва по цял ден, мм като сложи ръка и всичко стихва. Но й хванах цаката на малката маймунка, успя да я усети баща й един път като се беше разхълцала - тогава и да иска не може да се спре. 😂
Ако и вашите бебчета хълцат редовно, може да се възползвате от тия моменти за татковците.

Тия дни се обличам по-дебело заради времето и съм много щастлива, че съм си купувала по-торбести якенца, защото ми стават и изглежда много сладко.😭 Признавам си също, че днес ме удари и мисълта, че след няколко седмици това коремче няма да го има вече и ми дожаля малко. Някак си човек забравя, че като роди ще спре да изглежда бременен след това. 😁

Започвам да си мисля и как ни остават броени седмици само двамата с бащата и как света ни ще се промени изцяло. Вие замисляте ли се над тези неща? Понякога се притеснявам как ще ни се отрази тази промяна, но се опитвам да си напомням, че ще се справим колкото и да е трудно, стига да се подкрепяме и да си помагаме.

# 124
Leti07, нищо не остава същото "след бебето", защото дори да си правиш същите неща, вече ги правиш по друг начин. Simple Smile
"Само" 5 години след първото детенце, образно казано вече почти не помня живота си преди него, а и не се стремя към него. Покрай "гнезденето", пак пренареждам къщата и попадам на разни артефакти отпреди - ски, снегоходки, шнорхели и т.н. Определено ми липсват предишни хобита, но децата са ни малки, няма на кой да ги делегираме дори за ден. Спортът, тип хоби, както аз си го представям, определено претърпя крах.

# 125
  • Варна
Аз пък днес за първи път от 32 години (била съм на 3, когато е почнала да ме боли главата) се замислих, че ми липсва мигрената. Никога не съм си и помисляла, че ще ми мине дори такава мисъл, но е на. Много ми е трудно с нередовния стомах, изнервящо ми е, ако трябва да съм седнала. Ставането от леглото даже не искам и да го коментирам, а болката не е нещо фрапиращо (уж търпя на болка). Не мисля, че и коремът ще ми липсва.

Иначе сега ми излезе томбола, която може на някоя да й е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт