Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 4 542
  • 179
  •   4
Отговори
# 90
Kinira, мен също тези дни главно реакцията на каката ме притеснява. Хич не ми се ще да избие на някъде.
Готови сме с всичко и чакаме.

# 91
На мен ми остана да изгладя дрешките и аз съм готова. Нашата кака също ме притеснява. Не иска да ходи на детска градина, плаче или прави уговорки да е до обяд. Иска да си седи вкъщи. За по-натам ще я спра за известно време, пък не ми се мисли как ще е.

# 92
Тези дни ми е доста емоционално, постоянно ми се плаче. Цялата бременност не усещах такива смени в настроение, сега изведнъж ме удря на моменти. Предполагам, че е малко повече стрес с наближаването на термина и факта, че не сме близо до готови с всичко. Много неща ни се струпаха последните няколко седмици и естествено нищо не върви по план. Мислех, че съм по-спокойна, но явно на моменти просто има нужда да се излее. Опитвам се да не се стресирам допълнително, защото няма да помогне, пък и ММ достатъчно се тревожи, че изоставаме по план. Знам, че ако и аз започна да го показвам, ще му стане още по-стресово, а и той носи много товар в момента.
Как се справяте в тези моменти, ако имате такива?

# 93
Тези дни ми е доста емоционално, постоянно ми се плаче. Цялата бременност не усещах такива смени в настроение, сега изведнъж ме удря на моменти. Предполагам, че е малко повече стрес с наближаването на термина и факта, че не сме близо до готови с всичко. Много неща ни се струпаха последните няколко седмици и естествено нищо не върви по план. Мислех, че съм по-спокойна, но явно на моменти просто има нужда да се излее. Опитвам се да не се стресирам допълнително, защото няма да помогне, пък и ММ достатъчно се тревожи, че изоставаме по план. Знам, че ако и аз започна да го показвам, ще му стане още по-стресово, а и той носи много товар в момента.
Не се справям...рева и аз и се оставям на течението. В крайна сметка почти винаги всичко се нарежда по най-добрия начин.

# 94
Момичета включвам се да ви кажа за една доста изгодна оферта. Който е избрал за Тео Бебе за прах за пране в лидъл от 02.10-05.10 има промоция на голяма разфасовка. XXXL (80 пранета) за 27, 99лв.

# 95
Не се справям Simple Smile рева си и се моля всичко с мен и бебето да е наред и да си го гушна ❣

# 96
Аз трябва да пазя леглото до довечера и ако продължат подготвителните контракции + болките в кръста и долу, трябва да ходя към болницата на системи 😅 Изобщо не искам да съм в болницата, имайки предвид, че баткото ще е вкъщи без мен, а той не е свикнал изобщо..

# 97
Хоупче, май при доста от нас взеха да се появяват тези болки, снощи и при мен ги имаше и бяха по-осезаеми от предните вечери. На сутринта съм като нова, не знам защо само вечер. Стискам палци да не е нищо притеснително! ❤

# 98
И аз усещам контракции вечер, не мога да определя дали има болка, по-скоро дискомфорт. АГ каза, че е нормално за срока на бременността, ако станат силно болезнени тогава не е ок. Аз усещам стягане и дискомфорт ниско долу и понякога в кръста отзад, ама не е точно болка, не знам как да го определя.
Мен снощи ме боля глава, ама много, направо щях да се метна от терасата. И почнаха и контракциите, изобщо беше ужас.

# 99
Ние също сме далеч да сме готови, имаме голяма част от нещата вече, но лятото се хванахме да ремонтираме много неща наведнъж и вкъщи е някакъв пълен хаос. Трябва да се хванем и да дооправим каквото можем след ремонта, както и да се подредят мебелите и чак тогава да подреждаме за бебето. Аз също не съм особено доволна, но гледам да не е мрънкам много понеже виждам, че и на ММ не му е лесно. От друга страна съм свикнала около мен винаги да е хаос и стрес, който не винаги е в мой контрол и за това гледам да не се стресирам много. 😅

Обаче последната седмица ми се яде повече, но гледам да не прекалявам. За сега съм добре и с килограмите и се надявам до края да не кача много. Майката на моя мъж е купила страшно много дрехи за новородено и се надявам да стават на бебешка. Не знам дали ли някаква корелация между двете.

# 100
Към момичетата с тромбофилия, които са на фракси/клексан (ако има такива), обсъдихте ли вече кога да спирате кръворазреждащите инжекции?

# 101
Thea, на мен ми казаха, че се спират 24 часа преди раждането. При естестествено очевидно няма как точно да се прецени, та просто предупреждаваш лекаря си кога си сложила последната. Инжекциите фраксипарин/клексан не разреждат кръвта както аспирина, така че и да е по-малко времето, няма да е чак такъв проблем, ако са подготвени. След това АГ-то преценява кога да ги поднови спрямо това каква кръвозагуба си имала и се слагат за още 5-7 дена при естествено раждане и 10-14 дена при секцио. Колко точно трябва да прецени лекарят, който ти ги е предписал, след преглед.

# 102
Към момичетата с тромбофилия, които са на фракси/клексан (ако има такива), обсъдихте ли вече кога да спирате кръворазреждащите инжекции?

Аз съм  на клексан 0,6, ще бъда секцио и също ми казаха да го спра 24 часа преди операцията. След това ми каза поне още 3 седмици, след което да отида на преглед за да видим дали да продължа и още.. 🥹

# 103
Ня мен лекарят, който ще ме изражда ми каза  да ги слагам до 35та седмица, но честно казано аз се притеснявам и със сигурност ще го обсъдя и с друг лекар.

# 104
Аз съм на клексан 0,6 от следващата седмица  и сме изговорили същото нещо - 24 часа преди раждането да го спра и след това продължаване на терапията поне 3-4 седмици. Отделно ангиоложката ми препоръча да раждам с компресионни чорапи и като цяло да ги ползвам за болничния престой. Досега не съм носила, не знам какво е усещането 😄

Общи условия

Активация на акаунт