Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 845
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, като чета историите от лекарите ви направо ми се изправят косите. Хубаво поне, че няма да раждате при тях, но е адски непрофесионално така да се държат с вас.

За обръщането - бебка се обърна окончателно в 34-та седмица, преди това на всеки преглед беше различно застанала.

При мен след вчерашния преглед за разкритие днес следобед почна да ми пада и тапата - не мога да преценя дали е паднала изцяло, че не знам колко трябва да е като количество. Иначе бебка си е все още високо горе, нямам и по-различни контракции от досегашните Бракстън-Хикс, та ще видим дали ще има някакъв друг прогрес идните дни. Днес с ММ успяхме и да си поставим противогрипните ваксини, малко късно, та малката няма да успее никакъв имунитет да изгради, но не успяхме да се докопаме до тях по-рано.

# 541
Здравейте, аз забелязах, че доста ме стяга корема докато се къпя, без да боли. Но се зачудих, възможно ли е да изтекат водите докато се къпя и да не разбера.
Първия път изтекоха малко и ми намокриха бельото, а като ми ги доспука после лекаря си усетих, но под душа нямам идея дали ще усетя ако нещо стане.

# 542
  • Варна
Flower90, това и аз съм си го мислила, ако съм в банята, как ще разбера. По принцип АГ на последния преглед каза, че няма начин да не разбера като дойде моментът. Болката няма да я сбъркам.

# 543
Ох, играх го и аз този филм с къпането и изтичането на водите последната седмица преди раждането. Толкова бърз душ досега не си бях взимала. 😆 Но наистина се усеща и според мен дори под душа няма как да не забележим. При мен раждането започна именно с пукане на околоплодния мехур. Бяха тръгнали съвсем леко да изтичат, но веднага се събудих от сън. Тялото просто знае. Контракциите също стават по-силни след като се спука мехура и ако не друго, поне това няма как да не ни направи впечатление. 🙂

# 544
Не се бях сещала за такъв вариант водите да изтекът по време на душ. Така като го коментирате сигурно вече и аз ще се замислям за това, когато влизам в банята. 😅

Аз утре съм на преглед и ще ми правят проверка за разкритие. Малко ми е притеснено как ще протече и дали ще боли много.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 08:30 от *Панда*

# 545
Здравейте, и моето бебе е напречно - главата му е отляво, а краката отдясно и даже си го усещам точно как си ме рита отдясно, а отляво сякаш ме бута с главата. В 36 г.с +4 дни съм и на прегледа ми вчера АГ каза, че е много малка, почти никаква вероятността, да се обърне главично и ме поздрави за избора на секцио. Аз и без това съм си с планирано секцио, няма за какво да ме поздравява жената хахаха. Първото ми раждане беше секцио и сега също ще е, заради ЧПВ вируса, който имам и ме е страх бебо да не го прихване от мен при естественото раждане. Но разбира се, не искам да разстройвам никого с тази информация за секциото и позицията на бебето - вярвам, че бебетата се обръщат, а и също има безболезнени методи за обръщането им, така че не се притеснявайте:))

При мен излязоха едни кондиломи на дупето. При прегледа, когато му споменах за тях, АГ изобщо не се впечатли. Може ли да споделите за ЧПВ при вас?

Здравей, да, аз нямам никакви симптоми - нито ранички, кондиломи или други външни белези, което не зная дали е добре. Като цяло се ядосвам, че тук в Англия лекарите не го взимат изобщо насериозно този вирус и като им казах, че го имам и съм бременна - те също, както при теб, не се впечатлиха. Всеки път ги питам има ли опасност за бебето да се зарази в какъвто и да е етап от бременността и те все казват не, няма проблем, то щяло да си мине от само себе си. И така, какво да ти кажа, притеснявам се, но и никой не ми помага тук, за да разбера какво да правя и какво не, дали съм се излекувала (септември 2024 излезе позитивния резултат), защото казаха, че трябва да се следя всяка година, но не отидох за преглед тази година, защото АГ препоръча да се бърка там след бременността....дано да съм ти била полезна и ако можеш и ти да ми споделиш как преминават нещата при теб Simple Smile

# 546
Аз съм имала кондиломи преди повече от 10 години и бяха доста на брой, около влагалището. Тогава дерматоложката, при която ходих ги махна. Но не съм пускала кръвни изследвания нито преди, нито след процедурата. Преди 6г родих сина си и никой не ме пита дали съм имала чпв или някакви полово предавани болести. Съответно не съм пускала изследвания конкретно за чпв. Сина ми няма проблем засега.
Но тази бременност ми се появиха тези гадости. Питах двама АГ дали са проблем за естестввно раждане и двамата отричат да е проблем. Единия ми препоръча евентуално да ги намажа с един разтвор, за да ги махна. Засега се въздържам да правя по тях каквото и да е било.

# 547
Ние тъкмо се върнахме от болницата - назначиха ни дата за секциото и се надяваме всичко да мине по план:) Този път бебето си беше застанало главично, но и тези докторка забеляза, че доста шава, което е добре и пулса му беше добре. Иначе аз отново си попитах за папиломата и жената каза, че не се предавало на детето дори и при естествено раждане, което дано да е така, и е добре, защото съм по - спокойна за бебо сега, че не съм му предала вируса. Чакам си датата и сега чета какво се прави и какви не преди секциото, за да съм подготвена този път Simple Smile)

# 548
Включвам се и аз с днешния ни преглед, в 38+5. Бебка вече е 3100гр и понеже ни наближава термина идния вторник пак ще трябва да идем. Направиха ми преглед за разкритие - АГ каза, че е около 1.5см за момента, шийката ми е 15мм, тоновете и водите са добре - общо взето доволна е от това което видя.
Няма да лъжа прегледа за разкритие не беше приятен, посъветва ме да се отпусна максимално, за да не ми е твърде дискомфортно, но в тези ситуации човек не може да е като от кашкавал дори да иска. 😁

Видях и родилната зала докато чаках да ме сложат за тонове - не си я бях представяла досега та бях леко изненадана - приличаше на аквариум - заобиколена със стъкла, надявам се да има някакви прегради или нещо - не че няма всички на раждането да ми видят подробностите, но все пак ми се стори малко твърде открито. Не знам и аз какво да очаквам. 😁

# 549
Днес бях на тонове и преглед.Бебето почти спеше на тоновете иначе мърда доста накрая беше ок.
Прегледа ви беше ок.
Кръвни проби някой ще каже ли дали е доста нисък хемоглобина 110 или е малко занижен ?Чакам отговор от др.

# 550
Hellokitty1993, август месец моят хемоглобин излезе 116, при долна граница 120 и моята АГ ми изписа по 1 таблетка желязо, като не съм спирала да го пия, само последната седмица и половина не съм, защото ми свърши и все забравям да купя. Вчера ми излязоха кръвните изследвания и ми е 126 ( не е кой знае колко покачен) и въпреки това мисля да си купя отново, да съм сигурна, че няма да падне преди раждането. Твоят резултат не е кой знае колко нисък, но според мен единствено може да ти е от полза, ако вземеш да пиеш. Simple Smile Доколкото знам е доста важен, няма смисъл да се налага да ти правят вливки, като можеш да си го набавиш сама или поне да пробваш да го вдигнеш. Успех!

# 551
Момичета, пазете се, че има някакъв вирус. Така ме изтръшка, ужасна хрема, болки в гърлото и температура до 37.8 от която се чувствам като прегазена от товарен влак. Пия парацетамол и не я свалям. Също и авирон рапид и тантум верде, но от секрета в гърлото почнах да кашлям на моменти. Нещо за кашлица пили ли сте, кое е позволено? По принцип не съм болнава и винаги ми минава много леко и бързо, но сега заради бебето съм се притеснила да не се влоша.

# 552
Момичета, пазете се, че има някакъв вирус. Така ме изтръшка, ужасна хрема, болки в гърлото и температура до 37.8 от която се чувствам като прегазена от товарен влак. Пия парацетамол и не я свалям. Също и авирон рапид и тантум верде, но от секрета в гърлото почнах да кашлям на моменти. Нещо за кашлица пили ли сте, кое е позволено? По принцип не съм болнава и винаги ми минава много леко и бързо, но сега заради бебето съм се притеснила да не се влоша.
бързо оздравяване! направи си мед с джиндифил и го яж действа добре за гърлото

# 553

Здравей,  аз като имах раздразнено гърло моята ЛЛ ми каза да си взема нещо на растителна основа, само това е подходящо за бременни - в аптеката ми препоръчаха Хербитусин и смуках от тях.

# 554
Аз си правя инхалации при кашлица по няколко пъти на ден и обикновено помага. Предполагам са безобидни, но все пак не е добре да са твърде горещи

Общи условия

Активация на акаунт