Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Kalina9999, честита радост! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! На теб бързо възстановяване!

Относно болничния, моят е от 21.09. Имам изплатена само една сума от тогава, но е много малка, а пише, че е за 10 м.

# 706
Калина, честит първи ноемврийски младеж! Blue Heart

Аз май се записвам с първата ноемврийска девойка - Емилия, родена днес в 7:03. Sparkling Heart

Ще ъпдейтна списъка и ще пусна новата тема тези дни като се приберем вкъщи, че от телефона ще ми е малко трудно.

# 707
  • Варна
Fayona, честито и на теб! Много здраве и щастие! Бързо възстановяване!

# 708
Калина, Fayona, честито и на двете ви! Желая ви бързо възстановяване! 💗

Честито и на Хоупче, много се радвам, че всичко вече е наред.

Fayona, малката Емилия, е доста точна😅 - бях, чела, че само около 3-4% от бебетата се раждат на термина си.

Аз нямам против, ако моята избърза малко 😁 много ми тежи вече - само спя, ям и пазя дивана и леглото вкъщи. В сряда съм на последни тонове преди термин и измерване и си мисля, че ще е пораснала доста. Преди 2 седмици беше 3.200 Та ще видим какъв ще е плана за действие, ако няма бебе до термин. 🙂🥲

По темата с болничния, аз също получих само едно малко плащане за последните дни на септември. Чувала съм, че са неточни в изплащанията, което е доста кофти.

# 709
hey.anne, е аз не очаквах да се роди точно днес и се бях подготвила психично, че ще пренасям. Иначе да те успокоя за размерите - малката преди две седмици я бяха измерили като 3.700, а се роди 3.500 (закръглям, че с ММ сме го чули по два различни начина).

# 710
  • Варна
А някоя поръчвала ли си е стягащ колан за след раждането? Гледам в сайта на baby има черен петък. Гледам размерите само XS за талия под 80 см. евентуално да ми свърши. Някоя, ако е купила/ползвала, няма да е зле да помогне. Благодаря предварително!

# 711
Честито мами, да сте живи и здрави и малките бебчета, аз днес влязох в болницата и утре ще бъде секциото , малко се притеснявам за този катетър , но нямам търпение да видя бебчетата и да чуя ,че са добре .. все пак са 34 г.с.

# 712
Честито, Kalina9999 и Fayona! Heart Бъдете много здрави, щастливи и бързо възстановяване! Много се радвам за всички вас! Flowers Hibiscus
Ние се спряхме на избор на ак. Стаменова в Надежда, т.к. там нямат избор на екип при естествено раждане. Бях на консултация при нея и ми препоръча да започна масаж на перинеума. Намирам го за доста неприятно, но какво да се прави, раждането няма да е по-лесно Joy
Аз съм накупила вече всичко необходимо, но се чудя дали да не се възползвам от последните намаления и да си взема от студените/топли компреси за гърди с перличките Thinking

# 713
Ех, че хубави новини. Kalina9999, Fayona, честито момичета! Много да са здрави и спокойни сладките бебоци, а вие бързо да се възстановявате. 🥰 Леко да минава четвъртия триместър при всички! 🍀

# 714
Честито, Kalina9999 и Fayona! Да сте здрави и бързо възстановяване! 💐

Smurfette19, ти коя справка цъкаш в НОИ? Аз нещо не успявам да се ориентирам май, или не е излязло още при мен. По принцип имат някакъв график и обяснения кога е време за изплащане, но никога не им схващам писаниците.

Иначе аз съм добре, имахме съмнения, че ми пада тапата миналия четвъртък заради много бледи и малко на брой капки кръв след пишкане, но се оказа, че явно някакви капиляри и просто матката се готви. Имах и леко подготвителни контракции сякаш, но лекарят каза, че е нищо това. Сряда съм пак на тонове и после в петък на преглед при израждащия. Нямам някакви регулярни контракции, време е да продължа с чистенето и да спра да подпирам дивана, ако не съм навън 🤭

# 715
А някоя поръчвала ли си е стягащ колан за след раждането? Гледам в сайта на baby има черен петък. Гледам размерите само XS за талия под 80 см. евентуално да ми свърши. Някоя, ако е купила/ползвала, няма да е зле да помогне. Благодаря предварително!
Аз си поръчах на викабейби от една промоция. Много ги хвалят, но ще видим като дойде бебето 🤣

# 716
Аз си поръчах на викабейби от една промоция. Много ги хвалят, но ще видим като дойде бебето 🤣

Аз също, изглежда ми качествен. Мисля да го използвам, когато върша домакинска работа и се налага да се навеждам. Кръстът ми е слабо място и рязката промяна след раждането сигурно няма да е особено благоприятна. 😀

# 717
  • Варна
Такааа, поръчах си чанта, каубойски ботуши, органайзер за козметика и метнах един колан за след раждането от Тему. Първите две неща не знам ще ги ползвам ли и кога, но са от фонд и аз съм човек! Третото ще влезе в употреба, последното и неудобно да е, ще го ползвам. И без това само там съм увеличила драстично обиколката, та.....

За болничния и аз не знам къде точно да гледам. Последно гледах в ориентировъчния размер за майчинство, но нещо не ми излиза като въведа дата на термин или дата на 45-дневния.

# 718
Честито бебче и от мен, Fayona 💗 живи и здрави да сте с малката принцеса! Толкова много се радвам като влезна и направо не мога да проследя новите бебешоци!
ale12345, ето тук влизам

И до вчера всичко срещу номера на последния ми болничен беше празно, но днес е попълнено, в предпоследната графа "дата на ведомост" пише днешна дата, а в последната колона "изплатена". Парите знам, че постъпват по сметка или вторник или четвъртък.

# 719
Честитооо на новоизлюпилите се бебоци🩷💙
По темата с болничните има календар на плащанията и мисля че ние вече попадаме в графата бременност и раждане и за октомври датата на изплащане е 4.ноември. и при мен пише че.утре ще получа, защото дата на ведомост е днешна.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 15:12 от NewWay73

Общи условия

Активация на акаунт