Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 5 273
  • 206
  •   3
Отговори
# 180
Бях на преглед и следящата каза 36 седмица да отида да направи преглед последно да вземе секрет,да даде кръвни изследвания да даде направление за болницата в която ще раждам.
Та да попитам при Вас имаше ли такава процедура

# 181
При мен последните секрет, урина и кръвни изследвания бяха в 34-та седмица. Направление за раждане каза, че ще ми даде на следващия преглед в 37-ма седмица. Това си е нормална процедура, дори и да има леки измествания точно коя седмица ще се направят нещата.

# 182
Аз също получих направление за болницата миналата седмица, тогава бях 35+6.
Последните ми изследвания бяха в 8ми месец, тогава ми правиха и микробиология.

Следващия ни преглед е на 15.10 и май ще е последен. 😳

# 183
На мен ми дадоха направленията за последните изследвания, от които е и микробиология. След 2 седмици, в 36-та съм на тонове и тогава ще ми дадат за хоспитализацията направлението.

# 184
Какво мислите за гнездада за бебета,ще ползвате ли?

# 185
Не ми е планирана покупка, всъщност. Даже случайно съм виждала как можеш просто да си навиеш одеяло или кърпа и да го облечеш в калъфка за възглавница- същата работа. 😁

Пазара определено е пълен с неща, които не са ни задължително нужни.
Естествено всеки сам си преценява какво да си вземе и дали има нужда от него.

# 186
Ние сме взели едно по-хубавичко (уж) гнездо. Приятелка ми го препоръча супер много. Давам си сметка обаче че и от самото бебе зависи какво ще му хареса и какво не.

# 187
Какво мислите за гнездада за бебета,ще ползвате ли?

Ние си имаме от първото и ще го ползваме и сега, тогава ми беше полезно, ще видим сега как е.

# 188
С първото дете не съм ползвала гнездо. Сега ми подариха и ще видя как ще е, иначе нямах намерение да купувам.

# 189
Момичета, аз да се отбележа минаха първите тонове, ( макар и да бях на тонове докато бях в болницата) беше доста вълнуващо, защото съм на финалната права. Моят въпрос е вие ще подарявате ли нещо на екипа и лекарката? Много го мисля и проблема е че нищо не измислям и не знам какво би било подходящо. В кабинета на моята АГ е като сувенирен магазин - има всичко , от неща изработени от мъх, карикатури и какво ли още не. Не знам честно казано как да процедирам.

# 190
Здравейте, аз имам едно питане към мамите които вече имат дечица 😇
Страшно ми е объркано с тези педиатри, може ли някой да ми разясни малко, бебето трябва да има само педиатър или и личен лекар и педиатър? Какво е това направление 17 и кой го издава? Интересува ме главно за педиатър по здравна каса. Трябва ли педиатърът да е И общопрактикуващ лекар или е по-скоро плюс, за да не са двама отделни? 😃😃😃 Чета навсякъде, и chat gpt питах и все не мога да разбера. Става дума за Пловдив, също бих била благодарна ако някой може да ми препоръча педиатър в Пловдив, гледах най-много препоръки има за д-р Ямакова и д-р Розалина Христова, но не съм звъняла все още да питам дали приемат нови бебета. Благодаря предварително и дано някой може да ми внесе малко яснота, че ще се разплача вече 😃😃🥲

# 191
Здравей,
Искам да споделя за доктор Розалина Христова.
Изключително добър лекар, страхотен подход, много е търсена, но е препълнена с пациенти. Това дава отражение на работата, трудно се свързваш с нея, абе изобщо, твърде много пациенти за капацитета на един лекар. Иначе е страхотна.
Аз ще питам педиатъра на първото ми дете дали мога да запиша и второто при него. Реално тя беше при друга педиатърка, но тя се пенсионира и я преместихме при този новия. Така или иначе е много трудно с педиатрите в София. Първото дете като тръгна на ясла много боледуваше, основно я водихме в Поликлиника България, там се минава бързо, има си часове, има си лаборатория. Да чакаш с болно дете с коридор и още десет болни деца с часове, не мерси. Та, педиатърката за ваксини я ползвахме и за месечни консултации .
Направихме и здравна застраховка през работодател, защото пък прегледите в поликлиника България са скъпи.
Здравейте, аз имам едно питане към мамите които вече имат дечица 😇
Страшно ми е объркано с тези педиатри, може ли някой да ми разясни малко, бебето трябва да има само педиатър или и личен лекар и педиатър? Какво е това направление 17 и кой го издава? Интересува ме главно за педиатър по здравна каса. Трябва ли педиатърът да е И общопрактикуващ лекар или е по-скоро плюс, за да не са двама отделни? 😃😃😃 Чета навсякъде, и chat gpt питах и все не мога да разбера. Става дума за Пловдив, също бих била благодарна ако някой може да ми препоръча педиатър в Пловдив, гледах най-много препоръки има за д-р Ямакова и д-р Розалина Христова, но не съм звъняла все още да питам дали приемат нови бебета. Благодаря предварително и дано някой може да ми внесе малко яснота, че ще се разплача вече 😃😃🥲

# 192
Според мен е хубаво лекарят да бъде само педиатър. Когато е общопрактикуващ, обикновено се налага чакане и с възрастни хора, доста от които не отстъпват ред на майка с дете - всички чакали за преглед. Това са думи, които приятелка ми е казвала, когато е ходила с нейното дете. Обикновено чака между 2 и 3 часа да прегледат детето, защото не се записват часове, а отиваш и чакаш. А дете на 4 години боледува пред 2-3 седмици, понякога се налага ходене и по два пъти в този период, ако лечението не помага.
Има дни, в които са само консултациите с бебета - там е малко по-приемливо, но пак си в поликлиника, в която е пълно с болни.

Ние сме само при педиатър, като кабинетът ѝ е в една сграда - само нейния кабинет и лаборатория. Часовете са със записване, никога не сме чакали повече от 30 минути. Въпреки, че е много натоварена, винаги когато ѝ се обадя, казва да отида в същия ден, дори графикът да ѝ е запълнен вече. Питах я за второто дете - съгласи се без проблем. Мисля, че нямат право да откажат, ако първото дете е при тях, не съм сигурна. За никакви документи и направления не ми е казвала да нося. Наистина е ужасно трудно с педиатрите в София. Нашата съм я питала 3 пъти за познати деца и винаги ми е отказвала. Мои приятелки едвам си намериха и то компромисно - като въпросната, при която се чака по 3 часа.

# 193
Направихме и здравна застраховка през работодател, защото пък прегледите в поликлиника България са скъпи.
Аз също мисля да направя здравна осигуровка през работодателя си - за 2026-та със сигурност и се чудих дали има смисъл и за тази година. Знаеш ли дали се плаща годишната сума дори когато запишеш детето само за последните 2 месеца от годината?

# 194
Ние я направихме през март 2025г и е валидна до март 2026г
Предполагам, че се заплаща пропорционално на месеците , които остават, ако условието е да е само за  текущата година

Аз също мисля да направя здравна осигуровка през работодателя си - за 2026-та със сигурност и се чудих дали има смисъл и за тази година. Знаеш ли дали се плаща годишната сума дори когато запишеш детето само за последните 2 месеца от годината?

Общи условия

Активация на акаунт