Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 5 914
  • 223
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Днес ни беше последната фетална морфология и съм притеснена защото докторката видя, че на десния бъбрек има уголемено легенче! Каза, че по принцип не е било кой знае какъв проблем но аз много се притесних! Досега когато съм ходила на прегледи не го е имало това! Моля някой да каже дали му се е случвало и какво точно да очаквам? Възможно ли е след раждането да няма проблем или да си остане този проблем! Иначе расте добре, всичко друго му е наред на малкия! 33 гестационна седмица съм и го претегли 2 кг и 88 грама.

# 211
  • Варна
Nadejda12, стискам палци всичко да е наред!

Аз днес бях пак на тонове. Сестрата каза, че до 2-3 седмици може би ще родя, а аз съм 36+1.... До края на другата седмица се надявам всичко да сме оправили вкъщи. Реално само да подредя дрехите,всичко е сглобено. Мъжът ми ще сглоби този уикенд и легълцето. Аз ще си подготвя чантата и както са казва Господ да е с нас.

Стискам палци всички да са спокойни и без излишни главоболия до раждането и след това!

Също се надявам наградите от игрите, които съм спечелила, да дойдат преди да вляза в болница.

# 212
Здравейте! Днес ни беше последната фетална морфология и съм притеснена защото докторката видя, че на десния бъбрек има уголемено легенче! Каза, че по принцип не е било кой знае какъв проблем но аз много се притесних! Досега когато съм ходила на прегледи не го е имало това! Моля някой да каже дали му се е случвало и какво точно да очаквам? Възможно ли е след раждането да няма проблем или да си остане този проблем! Иначе расте добре, всичко друго му е наред на малкия! 33 гестационна седмица съм и го претегли 2 кг и 88 грама.

Nadejda12, докторката не разясни ли какво означава? Аз нямам идея и не мога да помогна, но това, че е казала, че не е кой знае какъв проблем и че не е навлязла в подробности, ми говори, че наистина не е проблем за големи притеснения. Питай на следващия преглед задължително за успокоение!

Аз имам въпрос за идеи към вас - какво да сложа във фризера за седмиците след раждането? С уговорката, че таткото готви редовно и добре, но ми се иска да имаме нещо 'резервно', което само да претоплим/ запечем например? Аз си мислех за топчета за супа топчета (че той не я познава тази супа) Satisfied но нямам идеи за други неща...

scalestone, ние сме горе долу по едно и също време. И ние сме готови с основните неща, даже и чантата днес ще наглася последните неща. Тази седмица от вторник съм в болничен и си признавам, че умирам от скука вече. Не знам ако трябва до началото на ноември наистина да чакам, че и повече...

# 213
  • Варна
Щъркел, аз за чантата все се чудя да не забравя нещо. Имам някакъв спомен, че из страниците имаше май по-конкретен списък, ако някоя добра душа го има, моля да ми го прати. Имам списък от болницата какво искат, но там за мен нещата бяха доста обобщени.

Иначе аз от Великден не работя и ми е такъв кеф, че няма накъде! Успях психически много да си почина, защото последните две години в работен план ми бяха кофти. А и се отнесоха зле с мен като разбраха, че съм бременна. С две думи огромна услуга ми направиха!

# 214
scalestone, списъкът, който Зоя беше дала преди няколко теми, този път го сложих на началната страница на тази, та може да се върнеш и да го погледнеш, доста е подробен.

Аз съм вече болничен от 3 седмици и да си призная съм толкова заета с подготовката за бебка, та не ми е останало време да ми стане скучно. Чак се надявам да си изчака термина, че имаме още много останало да направим. Багажът за болницата и аз трябва да започна да го оправям, ММ на няколко дена ми напомня за него вече от няколко седмици, но все не стигам до това.

# 215
  • Варна
Fayona, благодаря много! Сега като каза, се сетих, че и това четох, че е сложен в първия пост, ама... този бременен мозък. Още веднъж благодаря!

Иначе другата сряда, тогава ще съм в 37 седмица, пак съм на тонове.

А да кажа! За запек вчера ми изписа акушерката сироп Лактулоза-MIP 65 g/100 ml. Снощи изпих 20 мл. и днес имаше ефект. Ако някоя се интересува, да пита АГ си, аз съм доволна.

Питах акушерката и за компресиращите чорапи, каза, че не е масова практика и е при случаи на тромбофилия и секцио.

# 216
Аз също започнах подготовка с багажа за болницата - за момента имам почти всичко сложено от към козметика. Никакви дрехи нямам, вчера само изпрах на бебка комплекта за изписване и това е. За нея все още не съм взела дрешките от познати, защото ни предстои местене и много се надявах да ги изпера и изсуша в новата пералня и сушилня. 😞

Няма да ви лъжа започвам леко да се стресирам, но се опитвам да запазя спокойствие, защото и ММ е доста напрегнат покрай това местене.
Стискайте ни палци бебка да си изчака термина поне. 🫠

# 217
Здравейте,  моята фетална мина в 31 седмица , шийката била добре , плацентата също , но бебетата ( особено момичето) били много големи за близнаци. Реално момчето 1900 , а момичето 2118 гр. , по нейни прогнози ми дава 2-3седмици , защото ще станах към 5.500 - 6000 гр общо заедно , а отделно 2 плаценти , 2 сака , 2 околоплодни води и матката ми нямало да издържи. Леко се притесних ,че толкова рано ще излязат , има ли и други по- големи бебечета .. не знам ще мина на диета ...хаха

# 218
Наминавам, за да дам отчет как мина вчерашният ми ден.

Бяхме в болницата от 10 до 15 ч. - попълвах доста документи за раждането, след това минах консултации с анестезиолог и кардиолог. Аз очаквах, че се правят например тестове за алергии във връзка с упойките на тези консултации, но нямаше такава част. Общо взето лекарите преглеждаха кръвните изследвания и попълнените предварително анкети за заболявания, алергии, прием на лекарства и т.н. и задаваха по някой друг допълнителен въпрос.

После отидохме на тонове и преглед. В последните няколно седмици бях в страшно чудене какво да правя с раждането....
Все повече клонях към секцио по желание (макар и да знам ползите от естественото раждане), но не знаех лекарката ми как ще подходи към нагласите ми. Реално досега не бяхме говорили съвсем конкретно за раждането и вчера бях под напрежение как ще протече разговорът. Добре, че беше мъжът ми да ми дава подкрепа! Че понякога съм кълбо от нерви и в главата ми минават какви ли не сценарии и то съответно в негативен аспект. No MouthВ крайна сметка изговорихме какво ме притеснява и засега успяха да ме убедят да опитаме естествено раждане с уговорката да следим бебето как ще наддава в следващите няколко седмици. Казаха, че ще видим как е и тазът и съответно ако бебето е голямо ще преминем към план секцио.
Аз съм дребна и съм качила само на корем 6 кг. (в момента съм 51) и като цяло много се притеснявам дали бебето ще може да излезе без проблем. В 35+5 г.с. съм и изчислиха, че то е почти 2700 гр. Поне разговорът мина добре, подкрепящо и с разбиране и мъничко се успокоих. Казах си, че трябва да имам вяра в екипа и че лекарите ще вземат правилните решения, съобразявайки всички фактори, за да сме добре с бебка.🍀

За финал имахме и пренатална консултация с консултант по кърмене. Близо час беше и определено определелям срещата за ползотворна. Освен по въпросите за кърмене получихме и доста подробна информация и съвети за престоя в болницата и това, което предстои.

Също така от днес вече спирам всички лекарства (чак ми е странно😁). Интересно ми е без приема на магнерот как ще бъдат подготвителните контракции, дали ще се увеличат.

Надявам се, че вие сте добре🍀и че се занимавате с положителни занимания като например подготовка на бебешките неща.😍

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 16:07 от *Панда*

# 219
Панда, дали ще можеш да споделиш, ако искаш на лично за консултацията по кърмене, цена и т.н.

# 220
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед, защото тези дни нали имах много силна болка долу и контракции ( подготвителни) - оказа се, че болката долу е симфизата, бебето е напълно слезнало в таза. Аз усещам горе корема си по-празен и ритничетата са около пъпа. Притесних се, защото лекарят каза, че е вече напълно в родилна позиция, постоянните контракции го бутат надолу и всеки момент можело да тръгне раждане. А болката е, защото главичката му е напълно долу и ми натиска симфизата.. До вторник трябва пълно лежане, повече магнерот, но-шпа и във вторник (36+2) ще коментираме за секциото, според мерките тогава ( днес беше 3кг), според АГ трябва да е в 37+1 ден, най-късно в началото на 38, но не вярва, че ще изкарам до тогава 😅

# 221
Ако има някоя която ще ражда естествено в мбал Надежда-въпржс какво коминтирахте за раждането имахте ри разговор план за раждане ?
Моята гин.там нищо досега не сме говорили освен какво да правя при необходимост при спешни ситуации ако има кървене и тн. и че на 5м ако има контракция се отива в болницата нищо .
ново за мен. Нещо друго с други гин говорихте ли? И на въпроса ми има ли консултация с анаестезиолог за епидурална ми каза че нямат просто идва др по време на раждане и се попълва формуляр за алергии.Аз незнам дали имам такива и се притеснявам пак да не ми дадат упойка.

# 222
Не сме говорили за раждането все още. В 33+3 съм. По спомен с първата бременност също съвсем накрая коментирахме, то нямаше и какво да се коментира, тогава щеше да е нормално. Сега повече има какво да говорим, но така или иначе има време и в последния момент може нещата да се променят.
Моя АГ ме вика чак в края на месеца, ще съм в 36 гс. Преди това имам тонове.

# 223
Здравейте момичета.... имам питане .
От днес всеки път когато ида по малка нужда по салфетката има много много малко слуз която е разтеглива и бяла

Общи условия

Активация на акаунт