Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 6 777
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
Аз лично не бих се доверила на някой, който ме поставя пред свършен факт за секцио и даже за дата. 😄

# 241
Ивче, неприятно е това, че нито избор на вид раждане ти е дала, нито на дата, но на този етап на бременността не мисля, че може друг лекар да се търси, та се надявам поне скоро да забравиш за разочарованието и да си спомняш само хубавия миг със срещата на второто ви детенце!

Миша, това, което описваш, си звучи точно като контракции. И на мен ми се получават главно като ставам или като вървя, сега вече последните седмици и по-често. Иначе пак вероятно тези неща, които напипваш са дупето и краченцата, но ще видиш, че в спокойно положение не се усещат толкова осезаемо.

За тапата и аз съм чувала, че е слуз, примесена с кървави нишки, та може и да не е това още при момичетата. А и Хоуп е права, че от падането й до раждането могат да минат седмици, та вече е нормално и при някои да почне да се случва и пак да успеят да си изчакат за ноември. Аз имам увеличено прозрачно течение последните дни, но е доста по-течно, та си мисля, че е от хормоните и още не е тапата.

Аз вече съм 36+5, но няма никакъв намек за идваща коластра. Надявам се да е защото раждането няма да е скоро, а не защото няма да имам изобщо, но си признавам, че ми е притеснение.

# 242
Момичета, до колкото знам цеденето преди раждане може да предизвика контракции, което може да доведе до раждане. Не мисля, че е добра идея да го правим, но поинрересувайте се и вие по темата.

# 243
Аз вече съм 36+5, но няма никакъв намек за идваща коластра. Надявам се да е защото раждането няма да е скоро, а не защото няма да имам изобщо, но си признавам, че ми е притеснение.
Когато говорих с вече родили мои познати ме увериха, че от коластрата не зависи дали ще имаш кърма или не. Майка ми например също е била така и веднага след раждането всичко си теква нормално, та тя ми каза че няма повод за притеснение. А и според мен колкото повече се подлагаме на излишен стрес е толкова по-зле

# 244
Аз не съм съгласена за смяната на лекар. Имам познати, които поради една или друга причина са сменили следващия лекар в последния месец. Ако сте от София не би било никакъв проблем понеже избора за места, където да родите е голям. Знам, че в други градове в България, особено по-малки се предпочита и насочва към секцио понеже няма кой да ти окаже адекватна грижа при естествено раждане. Или пък съм чела не една и две истории, за това как доктор е отпуска около термина и затова ти дава по-ранна дата и планира секцио - това според мен го правят, за да не изпусне плащането за "избор на екип".

Все пак, всеки сам си преценява, но съм за това да отстояваме себе си. Особено, ако мислим, че това е най-доброто за нас. 🩷

# 245
Момичета, днес по спешност се роди нашето момченце Мирослав 💙 Тежи 2930грама и е висок 48см. 🤗

Тази сутрин ми падна нацяло тапата, приеха ме с много чести истински контракции, 2см разкритие и докато чаках, ми изтекоха водите.. 😅 След това в операционната и така. Добре е той, много съм щастлива 💙💙💙

# 246
Леле, честито! Жив и здрав да е малкия бебок, и вие да си го гледате.!
В коя седмица се роди?

Момичета, днес по спешност се роди нашето момченце Мирослав 💙 Тежи 2930грама и е висок 48см. 🤗

Тази сутрин ми падна нацяло тапата, приеха ме с много чести истински контракции, 2см разкритие и докато чаках, ми изтекоха водите.. 😅 След това в операционната и така. Добре е той, много съм щастлива 💙💙💙

# 247
Благодаря ❤️❤️❤️ В 35+6..

# 248
Малеееее!!! Хоупче, толкова много се радвам! 😍 Да е жив и здрав Мирослав 💙 , много прегръдки! 🤗
Та, в крайна сметка нормално роди?

# 249
Хоупче честито на теб и семейството! 🩵

Много вълнуващо, че бебета започват да се появяват. ✨

# 250
Малее, Хоупче, колко бързо са се развили нещата при вас, честито бебче! За тази седмица е със страхотни мерки! Нека всичко оттук нататък ви се случва леко и без тревоги! Blue Heart People Baby Blue Heart

# 251
Хоупче Честита радост! С пожелания за бързо въстановяване и  скоро да сте си всички вкъщи! Blue Heart

# 252
Пооознаааах 😇 честито да ви е бебчето, така се развълнувах, да е здрав, кротък и много усмихнат първият ноемврийски мъж 💙 (макар и октомврийски)

# 253
Честито, Хоупче! Добре дошъл на Мирослав! Пуснах една сълза от щастие за вас!

# 254
Олее, честито!
Да е жив и здрав и всичко да продължи добре. ❤

Общи условия

Активация на акаунт