Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 10 518
  • 408
  •   8
Отговори
# 375
Включвам се и аз с ъпдейт за нашата малка бебка - в 37+4 сме днес, и вече тежи 2900 и нещо грама. Доста бързо расте за две седмици, нашата АГ е доволна от размерите, плацентата и общо взето всичко. Ние сме с термин 01.11 и започваме вече всяка седмица да ходим на преглед докато не дойде малчо.
Мисля, че и на мен споменаха, че ще следят за разкритие, и че даже вече е удачно да си пътуваме с багажа за болницата за всеки случай. Даже следващия ни преглед е направо в АГ-то на болницата.

Ние сме далеч от готови с каквото и да е, но тези дни получих колет от наши роднини с дрешки от техните деца, та и това трябва да вземем и да разгледаме.

Вече ни разпитват и за изписването, аз още не съм решила какво да правим, честно казано много се колебая. За съжаление откриха на майка ми сериозен здравословен проблем и това много ме замисля дали не е някакъв знак, че може би е по-добре да позволим да имаме малко роднини на изписването - голяма ми е дилема.
При всички положения майка ми поне каза, че от тяхната страна на семейството ще се съобразят с това, което решим и проблеми няма да имат, което само по себе си ми носи спокойствие. И все пак решението не е лесно. ММ също е раздвоен, ще ми се да виждах правилното решение.

Тези дни изпитвам по-силни, но все още не болезнени контракции. Днес за пръв път успях да различа баш крачето на малката като ме срита - досега не бях усещала кое какво й е. 😁

Опитвам се да запазя спокойствие и да не се стресирам, че ни остават близо 16 дни до термин. Мисля си просто, че всичко ще е наред и просто се моля да сме здрави, за да можем да посрещнем останалите неща.

# 376
Здравейте дами имам болки при движение ниско долу във влагалището и стягане във корема . Но не са чести във 37 + 3 г.с съм .

# 377
Не знаех ч по вторите употреби се предлагат дрехи за бебета. От къде сте и къде сте пазарували?
Аз гледам лайфовете на списание Кенгуру и 9 месеца. Отделно хода и на “училище за родители”.

За шишета се спрях на Nuk Perfect match стъклени, а за козметика Mustela. Не знам дали е ок като избор?

Започнах да приготвям списъка и мисля ноември да поръчам всичко.

Вие за дрешки от къде поръчахте/купихте?

Аз прекалих малко с дрешките, но поне имам всякакви размери до 9 месеца, като почти всички са от втората употреба и са прекрасни, запазени и много красиви като модели, доста ни предадоха роднини от техните дечица, взимала съм от Пепко също и малко от Синсай и Kik, но най-хубавите за мен за тези от втората употреба и чак ме е яд че купувах нови от магазините.

# 378
  • Варна
Аз от днес съм вече в 37 седмица 😬. Бях и на тонове, всичко е наред, в понеделник съм на последен ултразвук.

Относно дрехите и ние като Fayona имаме от братовчедка ми, нейна приятелка и моя позната. Та и ние само комплект за изписването засега ще купим. Не помня коя писа, но си приготвила в пликчета готови комплекти за всеки ден, крадвам идеята.

Отделно една приятелка ми е казала, че и тя има дрешки, но нашите като идват, ще ми ги донесат. Изпраните сега ги гладя, но са толкова много, че..... О my God (интонацията на Джанис от Приятели). Вчера купих и неща от списъка за болницата, тези дни ще си стягам вече целия багаж.

Даже се чудя на мен си нормално ли е хич да не се трогвам, в смисъл, че не съм притеснена. Знам, че предстои, но някак не ми е стресирано. То и по-добре, де. Поне за сега съм така, не знам защо.

Стискам палци всички да са добре, да родят бързо и лесно и да се възстановят още по-бързо.

# 379
Здравейте мили Мами,

Имам следния казус термина ми е 3 ноември в момента съм 37+1, лекарката която съм избрала ще излиза отпуска точно 39 и 40 седмица, вчера бяхме на преглед и ми направи проверка за разкритие, без да имам каквито и да е контракции или други индикации за родова дейност. В никакъв случай, не искам да поставям професионализмът й под въпрос, но няма как да не ми мине мисълта, че го прави за да предизвика раждане. След прегледа имах доста кървене, днес също изчиствам. Бях и звъняла да попитам нормално ли е и днес ми върна като ми каза: Не се притеснявай, ще е така при проверка. Следващата седмица имам час отново. Искам да й кажа, че не искам да ме проверява за разкритие …. Притеснена съм как ще го приеме…
Абсолютно е нормално са проверяват за разкритие , на мен в 32 с. ми проверила,  а и предната бременност са ми проверявали , но чак пък да съм кървяла..  не ми се струва нормално. П.с аз утре влизам в болница за изследвания , най- вероятно за инжекции за дробчетата , защото всички очакват споро да има бебета , от ноември да не стана и октомври.. стискайте палци да получават малко героите.

# 380
Ние напредваме и днес сглобихме шкафа и повивалника.

Аз седнах да разпределям, кои дрехи да изпера по-напред понеже имам за всякакви месеци и за сега мисля да не пера всички. Получих много дрехи от приятели, а и майката на моя мъж се беше ентусиазирала и накупила страшно много бебешки дрехи в началото на лятото покрай промоциите. Мисля, че бебка дори няма да има кога да облече някой от тях и за това не искам да ги пера за сега.

Иначе и аз съм много за втората ръка дрешки и въобще бебешки неща. Дори се сдобих активна гимнастика, музикална възглавничка, кантар и чанта за количката от групата "Бебе продавалник". Там продават почти всичко от дрехи до колички, стерилизатор, играчки и т.н.

# 381
От Пловдив съм и 90% от нещата втора употреба са от магазините Frea, като и от други втори употреби съм харесвала единични неща, както и шезлонг на Chicco взех от една забутана малка втора употреба чисто нов. Обаче влезна ли в някоя Frea излизам с поне 10-20 неща, просто имат страшни попадения и на хубави марки и са като нови, белите бодита които съм купувала от там са по-бели от мои нови бели дрехи 😆😆😆.

Не знаех ч по вторите употреби се предлагат дрехи за бебета. От къде сте и къде сте пазарували?

Аз гледам лайфовете на списание Кенгуру и 9 месеца. Отделно хода и на “училище за родители”.

За шишета се спрях на Nuk Perfect match стъклени, а за козметика Mustela. Не знам дали е ок като избор?

Започнах да приготвям списъка и мисля ноември да поръчам всичко.

Вие за дрешки от къде поръчахте/купихте?

Аз прекалих малко с дрешките, но поне имам всякакви размери до 9 месеца, като почти всички са от втората употреба и са прекрасни, запазени и много красиви като модели, доста ни предадоха роднини от техните дечица, взимала съм от Пепко също и малко от Синсай и Kik, но най-хубавите за мен за тези от втората употреба и чак ме е яд че купувах нови от магазините.

# 382
Къде е тази група “бебе продавалник” малко съм невежа по темата 🙂
И може ли линк към скрина с повивалника, в търсене съм на подходящ такъв

Ние напредваме и днес сглобихме шкафа и повивалника.

Аз седнах да разпределям, кои дрехи да изпера по-напред понеже имам за всякакви месеци и за сега мисля да не пера всички. Получих много дрехи от приятели, а и майката на моя мъж се беше ентусиазирала и накупила страшно много бебешки дрехи в началото на лятото покрай промоциите. Мисля, че бебка дори няма да има кога да облече някой от тях и за това не искам да ги пера за сега.

Иначе и аз съм много за втората ръка дрешки и въобще бебешки неща. Дори се сдобих активна гимнастика, музикална възглавничка, кантар и чанта за количката от групата "Бебе продавалник". Там продават почти всичко от дрехи до колички, стерилизатор, играчки и т.н.

# 383
gadolina, във фб, няколко са групите даже. 😊

# 384
В момента стоя в чакалнята на АГ отделението и си чакам влизането при доктора, за да види тоновете. Около мен са главно бременни мами, пресни-пресни родилки с малки бебчета и всякакви рискови човечета. И в същото време застанали двама-трима мъже пред залата за тонове (не се позволяват придружители) и бухат като магарета, бършат носове и се бутат измежду родилките. Направо не може да ми го побере главата как не им е неудобно, как не го помислят, че нямат работа болни тук. Нито носят багажи, нито влизат на прегледи, висят си ей така.

Направо ми идва да ги изгоня 😂

# 385
Нямам фейсбук, за съжаление. Благодаря за информацията 🙂
gadolina, във фб, няколко са групите даже. 😊

# 386
Здравейте, момичета! Малък ъпдейт и от мен - вчера бяхме на последния ми ултразвук и видяхме бебо - всичко му е наред - в 35 г.с тежи 2,800кг и всички мерки са му добре. Исках да ви попитам - ще бъда със секцио, ще ни дадат датата следващата седмица, но най - вероятно ще е първата седмица на ноември - ноктите са ми в ужасно състояние след като сама сложих и махнах гел лак преди малко повече от месец- според вас редно ли е да сложа builder gel за да ги заздравя малко - или не е редно да се слага никакъв лак предвид наближаващото секцио? Съжалявам за глупавия и суетен въпрос? Мерси Simple Smile)

# 387
Скарлет изобщо не се учудвам. Аз имам невероятна случка.
Чакам пред кабинета с още две жени - двете са 5-6 месец, аз съм края на седми. И трите си ни личи, на мен доста. 🤣 Преди нас има две жени и те 7-8 месец. Едната е с майка си, другата с мъжа си. И четиримата седнали, а ние трите бременни прави стоим. Да, не са длъжни, така е. Минават 10-15 минути и мъжа на едната дама започва да яде кроасан пред всички, майката на другата и тя яде. 🤣Еми, направо е селско. Тоест, жена ти или дъщеря ти е седнала на удобно, останалите бременни да припадат. 🤣 Едната жена не беше яла, стана ѝ лошо, заведох я до другата чакалня. Не помръднаха и двамата, нито мъжа на едната, нито майката на другата. Ама и самите бременни не им казаха нищо.

Виждала съм пред кабинета на ЛЛ една баба да се прережда пред майка с количка и ѝ избута количката, ама буквално. Бях втрещена… Абсолютно сме лоши хората и грам нямаме усещане ..

# 388
Здравейте, момичета! Малък ъпдейт и от мен - вчера бяхме на последния ми ултразвук и видяхме бебо - всичко му е наред - в 35 г.с тежи 2,800кг и всички мерки са му добре. Исках да ви попитам - ще бъда със секцио, ще ни дадат датата следващата седмица, но най - вероятно ще е първата седмица на ноември - ноктите са ми в ужасно състояние след като сама сложих и махнах гел лак преди малко повече от месец- според вас редно ли е да сложа builder gel за да ги заздравя малко - или не е редно да се слага никакъв лак предвид наближаващото секцио? Съжалявам за глупавия и суетен въпрос? Мерси Simple Smile)

Аз спрях с гел лака просто защото не си представям с новородено да тръгна по салони (поне първия месец-2), а поддръжката от вкъщи също отнема време. Като цяло амбициите ми са да имам време да поддържам къс и оформен маникюр и педикюр и що годе чиста коса. 😀

# 389
DimBZah, според мен е отживелица това нещо. Знам, че преди са искали да нямаш, за да гледат цвета на ноктите, ако нещо тръгне да се случва с родилката, но смятам, че всичко е достатъчно напреднало, за да опрат до тях. Мое мнение. Simple Smile Въпреки това, има не малко доктори, които продължават да държат на това нещо и попитах моята АГ дали има нужда да махам моя, но каза, че няма никакъв проблем. Единствено ще ги намаля в началото на другия месец, защото съм с дълги нокти и няма да е много удачно с това малко бебче, не и докато не поотрасне малко. 😁

За кухите лейки нямам какво да кажа, извинявам се за определението, но хора, които са болни и не се съобразяват да стоят около бременни, бебета и малки деца, са си пълни идиоти. Не ме учудва, за съжаление… Нито ме учудват и другите, които споменахте. Другата седмица влизам в 9 месец и за всичкото време, едно единствено момче с детенцето си ми даде реда си за тоалетна. До там! Никъде другаде и никой друг не е благоволил. Ти си направи устата, аз ако се чувствам добре няма да се възползвам, само защото съм бременна, все пак това не е диагноза. 😂 Да, реално никой на никой не е длъжен, но това са едни тънкости, които показват възпитанието на един човек или по-скоро отсъствието на такова.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 15:22 от LadyK3

Общи условия

Активация на акаунт