Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 10 769
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
За майчинството аз си изчислих през този сайт (понеже нещо не успях да го изчисля през НОИ с ПИК) и там излиза, че го смятат като изплащане само за работни дни:
https://kik-info.com/trz/maichinstvo.php
Затова и си пуснах отпуска и на практика съкратих 45 дневния с около седмица. Но още не съм получавала изплащане, така че не знам със сигурност как ще е.

# 406
Със сигурност е на база работни дни, а не календарни. Попитах и в другата тема.

# 407
На база работни дни е, да. Уикендите и празниците не влизат.

# 408
Момичета в 32 седмица и 6 дни съм.Преди малко при забърсване след тоалетна имаше слузесто зелено парче.Трябва ли веднага да сигнализира на лекаря?На някои случвало ли се е?Нямам сърбеж или неприятна миризма.

# 409
Здравейте, момичета! 🥰
Кураж на всички, които изпитват някакви затруднения в последните седмици. Още малко остана!
Хоупче, и на теб бързо възстановяване и скорошно прибиране вкъщи! Важното е, че в болницата са реагирали и се грижат за вас. Всичко ще се нареди! ❤️

Аз вчера бях на тонове и преглед в 35 г.с. и всичко е наред. Бебето е 2,42кг, май върви от по-малките. Следващият преглед ще е чак в 38+5. Д-р каза, че тогава ще пуснем последни изследвания и ще направи туширане. До колкото ми е известно това май е въпросния преглед за разкритие с пръсти. Но моя грешка беше, че не я попитах за да се уверя, че е това, което си мисля 😄 Някоя от вас дали знае за да потвърди? Иначе не мисля да го отказвам след като никога не ми е правено и не знам какво е чувството, както и аз самата бих искала да знам дали имам разкритие 😄 Също така се надявам, че твърдението, че този преглед може да предизвика раждане, е само мит и не е вярно, защото прегледа ще е на 10.11. Останах с впечатлението, че на 11.11 (заради датата) ще има доста раждания и се притеснявам болницата да не е пълна и случайно да ме отпратят 😬

Иначе да се оплача, че в 35с все още работя и няма да си ползвам целия болничен от 45дни. Все се появяват нови задачи на работа и си казвам само това да завърша и приключвам. Но мисля вече другата седмица да ми е наистина последна и да се отдам на почивка и подреждане.

# 410
Най-вероятно е паднала тапата. Не е спешно състояние, просто сподели на следващия преглед. Падането на тапата не означава скорошно раждане, както и смъкналият се корем. Бъди спокойна, всичко е наред Blush

Момичета в 32 седмица и 6 дни съм.Преди малко при забърсване след тоалетна имаше слузесто зелено парче.Трябва ли веднага да сигнализира на лекаря?На някои случвало ли се е?Нямам сърбеж или неприятна миризма.

# 411
Аз днес бях на тонове и преглед. В 36+4 г.с. съм. За първи път се засякоха контракции на тоновете. Правиха ми и измерване на таза с ей такъв инструмент като на картинката:

АГ каза, че тазът е умерено стеснен. Но като цяло обясни, че в хода на раждането нещата се изменят и че организмът на жената си е пригоден за естествения процес. Също така каза, че засега бебето не върви голямо и ситуацията е ок.

Иначе днес след прегледа успяхме с мъжа ми да се порадваме на слънчевия есенен ден - разходихме се и пихме кафе в парка.Nature Low BrightnessFlowers Fallen LeafHeart Eyes

Засега съм изпълнила почти всичко набелязано в бебешкия списък като първоначални покупки. Остава ми стерилизатор, но още се чудя какъв да взема - дали такъв за микровълнова или електрически. Вие купили ли сте такъв на този етап и какво избрахте?
Интересното е, че бях оставила помпата за кърма за покупка след раждането, но спечелих ръчна помпа на Philips Avent от една игра. Нямам идея каква работа ще върши, но като цяло доста се зарадвах, защото поне за началото ще имам помпа.😊
Вчера също така изпрах и дрешките, сега чакат на опашката за гладене.

Спокойна и приятна вечер да имате всички!🙃

# 412

Нашето слънчице вече е тук

# 413
Escila, честита да ви е малката принцеса! Sparkling Heart
Как сте двете? Искаш ли да разкажеш по-подробно как мина раждането?

# 414
  • Варна
Escila, честита радост и от мен! Да е жива и здрава малката и много да ви радва! На теб бързо възстановяване!

# 415
Escila, честита радост! Да бъде много здрава! На теб бързо възстановяване! 😍

# 416
Честита да е Никол и двете с майка й да са в отлично здраве.

Майчинството се изчислява на база работните дни на съответния месец. То реално ако си сметнете дневната ставка по календарните дни от месеца ще ви излиза повече от средното брутно възнаграждение за последните 24 месеца, вместо 90% от него.

На следващо място смятам, че от вагината не би трябвало да излиза нищо в зелен цвят и трябва да се направи консултация с АГ.

Общи условия

Активация на акаунт