Мнения за имуностимулаторите на ADLiquid™?

• 155 818
  • 669
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, от опит ви казвам. Без значение с имуностимулатори или без, децата така или иначе не боледуват много след 5 годинки. Wink

А въпросът е колко антибиотика ще изпият м/у първата и петата година, защото моята дъщеря за 8 месеца беше пила по 2 антибиотика месечно. Със сиропите не е така!

# 451
  • София
При нас AD Liquid-a нямаше никакъв ефект. Миналата година синът ми изпи 2 шишета по схема - нищо. Боледуваше си. Не вярвам на вълшебни лекове

И при нас така. Но си е до организъм. Констанца например се повлия страхотно от Цитросепт и от Изопринозин. Пила е и Бронховаксом, но ефект=нула. Обаче племенника ми също го пие и за миналата година няма нито един ден пропуск в градината.

Изопринозина как ви го изписаха да го пиете колко пъти в годината?

Извинявайте, че се намесвам за изопринозина, но той е доста силен ПРЕПАРАТ!! Дори на мен гинеколожката ми се колебаеше дали да го изписва за повишаване на имунитета.

# 452
  • София
Не е истина изчетох цялата тема.
1. Бих посъветвала всички които не са сигурни в този имуностимулатор да се консултират с педиатър.  Аз реших, че ще взема от този сироп-фор кидс, но преди да го дам говорих с педиатъра. Отговора му беше, че в сиропа няма нищо вредно и да го давам 2 *2,5мл.
Изобщо за нещо за което имате съмнение се допитвайте до компетентни хора в тази област.
2. Не разбрах защо точно от септември трябва да се дава??? Никъде не го пише това???
Аз започнах от тази седмица, значи ли това че няма да има ефект???
3. Защо точно 20 дни да се дава после 20 да се почива? От къде тази схема??? Това е предписание на педиатър или?
4. Браво на Ирка!!! Изведнъж всички се разболяха и нямат възможност да застанат пред камера  newsm78
5. Също така дали някои е питал педиатъра какви са страничните ефекти ("трайни"), които могат да причинят този сироп?

Кати, напълно е възможно, когато спрете сиропа да започне да боледува. Това не е 100% сигурно, но е възможно. Това важи за всеки един имуностимулатор.

Педиатъра ни категорично отказа да ни предпише имуностимулатор (химия), единственото което ни посъветва е Коластра. За фор кидс си го питах аз.

1. Е аз това 100 пъти поне го писах в тия теми!! Да се пита първо лекар. Аз лично на детето си не давам нищо без да е предписано от лекар, вкл. и тези сиропи.
2. Никой не е казал точно от септември, но е хубаво, защото все пак на организма му е необходимо известно време да се задейства.
3. Схемата 20х20 лично на нас ни я изписа педиатърката преди 3 г. Някои педиатри изписват да се изпие цялото шише без почивка. Нашата лекарка смята, че организма не бива да се притиска по тоя начин. Както и при приема на витамини е хубаво на 10 дни да се почива. Същото се отнася за пролет-лято. Педиатърката ни смята, че от края на март до септември-октомври организма трябва да се остави сам да си поддържа имунитета. А също почивка се прави заради колоидното сребро, което сега като гледах май вече го няма във Фор Кидс Rolling Eyes
....
5. Няма смисъл да питам такива неща, защото факта, че го е изписала показва, че ТЯ е уверена, че няма странични ефекти.

# 453
Здравейте и от нас! Изчетох цялата тема в две вечери имаше и разногласия и тревоги и щастливи отзиви! Питах моя педиатър за този сироп и тя ми каза че за нея е непознат но тъй като знае дъщеря ми каза да пробвам! Та в къщи дъщеря ми е виновника за всички болести тръгне ли нещо   тя е първата и после и последната болна и така от  месечна до сега- 7годишна по два пъти в месеца е на антибиотик а е и асматичка та ако ни се размине антибиотика значе е помогнала помпичката с флексотида и вентолина! И взех и двата сиропа и фор кидс и супорта в момента всички ние натръшкала и малкия - 1 и 8 месеца и мен чакаме и от таткото включване та на нея и давам супорта 5 мл. за деня на малкия от кидса пак 5 мл. защото той не боледува чак толкова много каката два пъти в месеца той един и на мен си наливам от супорта 10мл.! Вие пиете ли от него или от нещо друго като се разболеете и правите ли си такъв режим за подготовка към зимните вируси? Моя организъм нещо много е изтощен и тъй като ние в къщи рядко си хапваме плодове няма от къде да си наваксваме витамините!

# 454
По ваша препоръка давам сиропа. За съжаление при моето дете не наблюдавам положителен ефект. От началото на септември давам сиропа, той вече изкара 3 вирусни инфекции. Тази година му е първа на градина-ходи и 3 месеца през лятото, но тогава е друго, сега през есента е направо кошмар. Май ще спра до първото шише и ще пробвам нещо друго, защото не само че не виждам чудодеен ефект, ами и никакъв не виждам. Само за справка Митко се храни много добре, яде пресни плодове и зеленчуци в количество и разнообразие, цяло лято е на село, на слънце, гол и бос, считам го за закален. И въпреки това и въпреки сиропа - за месец и половина - 3 вируса ни покосиха! В паника съм, не мога да чакам, да рискувам, ще търся нещо друго.

# 455
Vache, благодаря ти за отговора  Hug Точно теб очаквах да се включиш  Simple Smile
Аз твоите отговори ги чета внимателно и затова отново написах, че трябва консултация с лекар. Ето отново имаме мама, която не се е консултирала с чичо доктор.
Съгласна съм, че трябва "адаптация" на организма, но понеже останах с впечатлението, а и други мами са задавали този въпрос дали може да се даде сиропа по друго време и затова отново попитах, защото няма логика да не може. Аз понеже 1 месец се кумях дали да е Коластра или Фор Кидс и затова закъснях. То всъщност не исках нищо да давам, тъй като малкия до 2 годишна възраст не е пил АБ освен малко преди да стане на 2  и то заради инфекция на пикочния канал. А и педиатъра ни не ни препоръча, каза че изписва имуностимулатор на деца които поне 5 пъти в годината са пили АБ, желателно е организма сам да си изгради имунитет. Но за последните 2 месеца се наложи да изпие 2 АБ и така.
Относно страничните ефекти аз пак ще попитам педиатъра, но след като ми каза, че мога да го давам значи си знае работата, а аз му имам пълно доверие.
neonkaa, този сироп не е лекарство (Ваче, няколко пъти го е написала с големи букви), не се дава само когато сме болни, той не лекува, просто при някои вируса или болестта минава по-леко. Ето какво пише в листовката "Ад Ликуид може да се прилага самостоятелно, а при комбинация с конвенционални лечебни средства повишава тяхната ефективност и съкращава срока или честотата им на употреба." Не знам как ви е казала докторката да го пиете, но ако не искаш продължително да го даваш  - може докато е болно детето и после още няколко дни за укрепване на имунитета.
Меденка, на всеки един от нас един продукт може да повлияе различно - не експериментирай. Педиатъра ви най-добре може да прецени къде е слабото място на детенце и да ви изпише точния имуностимулатор. Явно този не е. Не се паникьосвай, дано да сте здравички и да не боледува малчо толкова.

# 456
На въпроса "Защо септември ?" ще отговоря от моя гледна точка.Боби го пие от 20 август.От 3 септември тръгна на ясла.На имуностимуланта му трябват около 2 седмици,за да се натрупа в организма.Това е по съвет на нашия (и не само нашия) педиатър.Давам 5 мл.При болест,симптоми,лечение и т.н. 2*5 мл.
Вече ми се струва,че започваме да се втелясваме на тази тема.Който има съмнения да не дава,сървърът и без това е претоварен достатъчно,нама нужда да се изпишат още 50 стр. на тази тема.Лично мнение.Имаме глави на раменете и можем да преценяваме.  Peace

# 457
  • София
Vache, благодаря ти за отговора  Hug Точно теб очаквах да се включиш  Simple Smile
Аз твоите отговори ги чета внимателно и затова отново написах, че трябва консултация с лекар. Ето отново имаме мама, която не се е консултирала с чичо доктор.
Съгласна съм, че трябва "адаптация" на организма, но понеже останах с впечатлението, а и други мами са задавали този въпрос дали може да се даде сиропа по друго време и затова отново попитах, защото няма логика да не може. Аз понеже 1 месец се кумях дали да е Коластра или Фор Кидс и затова закъснях. То всъщност не исках нищо да давам, тъй като малкия до 2 годишна възраст не е пил АБ освен малко преди да стане на 2  и то заради инфекция на пикочния канал. А и педиатъра ни не ни препоръча, каза че изписва имуностимулатор на деца които поне 5 пъти в годината са пили АБ, желателно е организма сам да си изгради имунитет. Но за последните 2 месеца се наложи да изпие 2 АБ и така.
Относно страничните ефекти аз пак ще попитам педиатъра, но след като ми каза, че мога да го давам значи си знае работата, а аз му имам пълно доверие.

Ами да ти кажа, аз лично не давам и не бих давала нищо през пролет и лято. Ако организма е здрав не боледува в тия сезони. Обаче има и феномена майките да привикват към тия сиропи  Mr. Green Като видиш как детето не боледува и те е страх да го спреш  Wink Обаче за мен лично това е заблуда. Няма такова нещо, спирам сиропа и край... това да не е нещо поддържащо жизнените функции. Аз съм лаик в таз област ама си обяснявам нещата така.. Човек, като не боледува често, е по-трудно поддатлив на болести. Имам предвид вирусчета и настинки. Когато спадне имунитета започва да боледува и  колкото повече боледува хем създава имунитет, но организма започва да отслабва все повече. Със сиропите (не само на тази фирма) се подсилва така да се каже организма да се бори. С израстването той укрепва все повече и повече и не е необходимо да се пият такива неща. Аз примерно още не съм взела съпорта. Гледам, че се помотвам и накрая ще вземе детето да се тръшне и аз тепърва да купувам. Нищо чудно накрая да не го взема  Wink Но тя пие тия продукти 3 години. Миналата година пи 1 шише съпорт и не е имала проблеми. Може би вече пораства, има и момента, че тя не е изнежена, защото живее на по-студено. Така че нека майките да знаят, че има много фактори едно дете да е здраво! Изнежените деца само като ги духне и се разболяват. Така мисля аз.  Grinning
И е важно човек да вярва на лекаря, който е избрал! Аз вярвам на моя и виждам резултат от нейното лечениеи напътствия! Да е жива и здрава жената! Grinning
Пожелавам ти да бъдете здрави тази година и да минете само със сиропа! Hug

# 458
Аз също купих сиропа/ на 08.09.2007 / и го давах 20 дни, 2 * 5 ml.Не знам дали е от това, но за септември нямахме отсъствие както и октомври до момента.А за една година пълна такса не бях плащала.Не знам дали е от сиропа или просто съвпадение, но аз ще продължа да го давам.

# 459
Да похваля и аз сиропа  Simple Smile
Принципно съм го купила за малката - по съвет на педиатъра съм взела сега Имун съпорта - веднъж дневно по 2.5 мл. като се разболее 2 пъти по толкова. Лично тя от както е тръгнала на ясла вече 3-ти път си е вкъщи, но й растат кътниците и затова не мога да кажа нищо, въпреки, че досега всички са излязли с АБ, а този път се размина само с продължителни сополи и това е.
Това, което искам да кажа е, че опитах аз да се излекувам с него и оооо чудо за 2 дена се оправих - невероятно, но факт Laughing
Слабото ми място са сливиците, бях изстинала зверски, вс. ме болеше, вс. мускули, гърлото, главата..... Обикновено пия парацетамол с конски дози и се влача по една седмица, но пък той много ми товари черния дроб, и този път реших да пробвам "чудодейното сиропче" Изпих сутринта 10 мл. и вечерта също 10мл. На другия ден започнах да плюя гнойни топчета примесени с кръв от носоглъдката ми. И на следващия ден вече бях ОК нищо не ме болеше  Shocked. Това за първи път ми се случва! И другото хубаво беше, че ти идва много сила от това сиропче  Joy  Иначе на вкус е отврат  Sick направо да повърнеш  Sick

# 460
  • София
Разколебана от темата реших да не го давам тази година, въпреки че предишните две дъщеря ми го е пила и бях доволна - нямахме сериозно боледуване. От 10-тина дни давам ексберитокс и клеева тинктура. Е да, ама днес е с висока Т и жълто-зелени секрети Confused

# 461
  • Там където е семейството ми

Слабото ми място са сливиците, бях изстинала зверски, вс. ме болеше, вс. мускули, гърлото, главата..... Обикновено пия парацетамол с конски дози и се влача по една седмица, но пък той много ми товари черния дроб, и този път реших да пробвам "чудодейното сиропче" Изпих сутринта 10 мл. и вечерта също 10мл. На другия ден започнах да плюя гнойни топчета примесени с кръв от носоглъдката ми. И на следващия ден вече бях ОК нищо не ме болеше  Shocked. Това за първи път ми се случва! И другото хубаво беше, че ти идва много сила от това сиропче  Joy  Иначе на вкус е отврат  Sick направо да повърнеш  Sick
Моят съпруг също пие в момента от Имун съпорта.При него също слабото му място са сливиците.
Само,че пие по 5 мл по веднъж на ден,а като гледам ти как го пиеш,да взема да му увелича дозата със още 5 мл и вечер ли? newsm78

# 462
Ами да, ако в момента е болен  Thinking Аз така го пих и ми няма нищо. Нарочно си го позволих - всички тука пишем за него, пък никой не пише, че го е пробвал в/у себе си. Даваме го на децата, без да сме опитали влиянието му. Ако от това нещо дам 3 пъти на ден на детето ми - вече няма да се чудя ако е хиперактивно и например не заспива на време вечер. На мен ми действа като нещо повече от кафе  Rolling Eyes

# 463
Момичета,да Ви попитам-тъй като от скоро давам сиропа на детето си/10 дни/,ме интересува нормално ли е на един курс да отидат 3-4 шишета?Лекарката ми каза да го давам 30 дни,да почиваме 15,после давам пак 30-и това е.Обаче-притеснява ме,няма ли да изпие прекалено много количество,при условие,че аз му давам 2 пъти на ден по 5мл.Дори,когато беше леко настинал и ми казаха,че мога при това състояние да давам 3 пъти на ден по 5мл,аз пак продължих с 2-та пъти.

Ще Ви бъда благодарна за отговорите!
P.S.Питам,тъй като в Пловдив доста лекари не са наясно с този сироп,и когато отидох в клиниката и попитах лекарката,тя поиска да види какви са съставките и дали е подходящ за сина ми-след като го одобри-предложи тази схема/30/15/30/,която се различава от Есберитокса само в милилитрите.
Дългичко го обясних,но се притеснявам,от Вас разбирам,че по други схеми давате-но колко шишенца Ви отиват???

# 464
От днес вече и ние имаме Фор Кидс /с любезното съдействие на Викуна/. От утре ще го почваме.
Обаче и аз да не остана по- назад и да питам "ветеранките" Embarassed. В момента давам Мултисаностол. Мога ли да го комбинирам с Фор Кидс или да ги разделя по прием. Примерно да давам Фор Кидс 20дни, а в почивните от него да давам Мултисаностол newsm78 Или не пречи да ги приема заедно, пък после 20-те дни организма и да почива изцяло Thinking  Или пък да ги давам 2-та сиропа, но по половин от дозите им дневно ?Знам ли вече....? Помагайте ми при чуденката Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт