НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 991
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
Аз моята принцеска я возя вече само в полулегнало положение- иначе рев та се къса- но тя все пак е от по- големите- на 5 и половина и мисля, че това не е проблем- все пак основната тежест си остава на гръбчето. А откакто имаме и огромната подкова- възглавница- направо се родих- първо на детето му е конфортно, а на мен ми е спокойно, че за сега няма как да падне- разкош направо - слеагам я там и да спи- само я правя така, че да равно на главичката, да не я боли вратлето

Ние днес бяхме от 11 до 15.30 часа в парка заимов- разкошно място- това е най готиния парк в софия- чистичко, с адски много пейки и един куп забавления за Ран - жалко, че ни е толкова далече--

# 76
Здравейте и от нас!  Hug

По всичко личи, че времето е перфектно, никой няма във форума  Mr. Green Ние няколко дена миткаме - петък - Младост /на пътеките/ да се обзаведем с някой нови нещица, вчера Горна баня за разходка, днес вече си бяхме по наште паркове  Mr. Green

Иначе моето зверче се успокои, явно не му е понесло смяната на мястото, сега сме весели и щастливи всички.

Да питам за кашите, че доки каза, че можем да даваме, че нали според бабите бил слаб, какви трябва да са млечни или безмлечни  newsm78 Разглеждах тези, които се предлагат в близкото детско магазинче, но на млечните пише, че имат краве мляко  Sick Нещо не съм наясно, тя каза, че всяка каша на която пише над 4 месечна възраст е подходяща, ама сега с това мляко дето ги има в някои  Thinking

Иначе и аз возя в полулегнало положение, докато не е заспал, че иначе са големи писъци  ooooh!

Ох, имам повикване, до скоро  Heart Eyes

# 77
Честити месечинки на празнуващите бебоци! Честит имен ден на всички марти и мартиновци на патерица!
Мама Мони, от известно време и Михаил не яде като хората. Уж е гладен, яде пет минути концентрирано, а после започва да се оглежда и да се разсейва. Голяма мъка е! А за млякото съм чувала, че не е хубаво много-много да се сменя - на каквото АМ е почнало, на такова трябва да си кара....Аз понякога му давам да си дояжда с НАН, че е обогатено с желязо, а пък нали имахме по-нисък хемоглобин, вероятно аз съм малко анемична и затова...
Цвети, споделям оценката ти за Васко Атанасов. откриха до нас, до пазар Герена негово студио. Подстригах се там при едно момченце и съм много доволна. Казва се Данчо и е бил в салона на Васко Атанасов в района на НДК. Пък и не е скъпо, като се има предвид , че не ходиш всеки ден на фризьор - подстригване, измиване, сешоар и оформяне на прическа е 20 лв. ако пък знаех, че си в Заимов, щях да скоча - на мене ми е 30-40 минути пеша с количката. А за Венета направо ме изненада - изглежда ми злобна и властна... И много кльощава, бе! Не бях забелязала преди....

Кажете, колко грама е нормално да изяждат в петия месец?

# 78

От 160 до 200мл Peace

# 79
  • Ботевград

От 160 до 200мл Peace

А през колко часа?
Златина яде по 100 грама през 3 часа + храненето в 12, както и 1 бурканче пюре на ден  newsm78

# 80
Здравейте,момичета1
   И София яде Нутрилон 1.От тази седмица започваме с Нутрилон 2.Харесва ми това мляко/с баткото съм пробвала Хумана и Нан/.Има най-добра разтворимост във водата.
   София яде 5 пъти през три часа и половина по 150мл мляко,60 грама плодово между храненията и сега въвеждаме зеленчуковото.За една седмица ще заместя обедното хранене с него,а вечерното мляко ще увелича,защото вече куква към 5.30,вместо 7-8.Каши не давам,защото сме си пухккавички.
    Зъбките ни тормозят много и също крещим с ръка в устата.
    Лека нощ и добро настроение през новата седмица!

# 81

От 160 до 200мл Peace

А през колко часа?
Златина яде по 100 грама през 3 часа + храненето в 12, както и 1 бурканче пюре на ден  newsm78

През 5-я месец детето трябва да се храни 5 пъти дневно през 3 часа и половина Peace

ZLATNA, Златина със зелени очи ли е? Гледах снимките за колажа и ми се стори, че е зеленоока Simple Smile Голяма чаровница...пу пу пу 4470

Последна редакция: нд, 15 апр 2007, 21:34 от Дени4ka

# 82
Маша,моя син яде различни количества..ту 120, ту 80...Рядко 150 мл. не знам стачка ли е или не ..вече не ми се мисли просто, уморих се TiredНО
Мами имам ПРОБЛЕМ, на Фризопеп сме, това АМ е за алегрични към кравето мляко....И ПОЧТИ СЛЕД ВСЯКО ЯДЕНЕ ПОВРЪЩА!!е не е фонтанно, но...връща по 20-30 мл -ДВА ТРИ пъти един след друг. Освен това днес мноооооого рева, май пак е ухо, а носа му е със сополи.  Cry Cry Cry Cry Cry Cry CryБузите с пъпки - като атопичен дерматит, на ръката това е като 20 ст монета... Sad Sad :Добре че утре ще ни види Педито.. Praynig Praynig
СТИСКАЙТЕ ПАЛЦИ!

# 83
Здравейте и от мен. Кога намерихте време да изпишете толкова много. На мен време не ми остава да седна на компа с това топличко временце навън. Големи скитни сме.

И ние хапваме Нутрилон 1. Много съм доволна. Не я запече бебата.

И ние имахме проблем с млякото. Когато започнах да й давам пюре се омързеливчи и не ще да дърпа от биберона. По-лесно й е с лъжицата.

От няколко дни на храненето в 10 часа пие по 40-50 милилитра мляко и не ще повече. Откровено си чака плодово пюре тарикатчето. Мляко може да не иска, но дам ли пюренце яде та ушите й плющят.

Започнах и каша от два дена да й давам. Купих ябълкова безмлечна на Хумана. Много я хареса. Млящи та се къса.

Sofkobofko, голямата кака беше такова ревящо бебе, че изобщо не си и помислях за второ. Поводът да поискам не е приятен, но пък доведе до нещо много хубаво. Аз съм едно дете и когато майка ми почина прди четири години се почувствах толкова самотна, че ми се прииска още едно дете. И каката да не остава сама, а и ако може да ми потуши малко болката. Егоистично, да, но сега се радвам, че се реших.  Никога не се знае на човек какво ще му хрумне.  

Лека нощ от мен.
Ще се пробвам да дочета старата тема и отивам да похъркам.

# 84
Наде, Angeliha, благодаря ви!

...

В предаването на Звездев д-р Антоанета Антонова каза, че се пресмята възрастта на бебето в месеци + 100 до 120 гр. Т.е. 5 -ти месец 150 - 170 гр.; 6-ти месец 160-180 гр. Когато се стигне 200 гр - 220 гр., количеството не се увеличава повече, за да не се разшири стомахчето на бебето. Ако е необходимо се включва още едно хранене.

# 85
  • Ботевград
Деничка  Hug благодаря ти, Златина е синеока, много синеока, дано да не и се сменят очичките  Praynig
Ето виж

# 86
  Здравейте и от мен Hug
  Не съм писала няколко дни,защото имах гости от Русе-та покрай тях беше- newsm75 newsm79 hang  food002 и т.н.Добре,че пратих София при майка ми,защото имах и малко гостенче-на 1г. и 4 мес. и беше истинска фурия-успя да овършее така апартамента,че вчера 3 часа почиствах след него Tired,и всичко това,съчетано с рев и писък Shocked
  Тези дни ми се очертаха само празненства-в събота имахме събиране на курса от университета-беше страхотно,не се бяхме виждали с повечето колеги от 7 год....,а тази вечер,понеже днес имам професионален празник,съм отново на банкет Crazy
   Иначе,при нас всичко е постарому-София си следва режима стриктно Wink,мога да си сверявам часовника по нея/пу-пу Praynig/,яде по 160мл.мляко,5 пъти дневно,вечер й давам по 170-да държи повече Wink,а на обяд-60гр.зеленчуково пюре-все още не съм изместила обедното хранене Thinking
  Карил,стискам палци PraynigПиши после какво е станало Peace

# 87
Добро утро, момичета.

Карил, стикам палци за прегледа.
Бебко водила си го на УНГ?  Аз покрай каката знам една много добра лекарка. Поне на нас много ни помага.

Хайде, до после, че трябва да храня Калито и да допиша данъчната декларация.

# 88
Добро утро!  Hug
Момичета искате ли да си спретнем срещите от сряда нататък, че го дават днес и утре сравнително облачно временцето да не ни запука някой дъждец да ни провали срещата  Twisted Evil ... Само моля по от рано да се разберем  Praynig Предлагам в четвъртък - Младост при заведението "Бедрок" в прекрасния парк, в петък /може и сряда де/ Студентски град на пейките насред тревичката. Ако сте съгласни казвайте по от рано да се разберем. За двете - 13-13.30ч?
Карил, за повръщането - не веднъж съм ви се оплаквала колко много повръщаШе Вики... горкото рядко можеше да го види човек без лигавник... Откакто го захраних почти не повръща. Повръща само от млякото, явно, защото е по-редичко, знам ли ...Ох, дано да нямате проблем с ушенцата!!!
Златна мисля че вече няма да се сменят очетата на бебка. И Вики ми е синеок  Flutter
Цвети, аз съм качила снимка но съм я сложила в албумче "колаж", когато я качвах не се виждаха снимките качени на сайта и не съм разбрала, че не е там мястото. Сега добавих снимка там където трябва Simple Smile Ако искаш ти кажи час за срещата в Младост, за да можем да я напаснем с твоята почивка,а?
От онзи ден правя домашно сокче от морковчета, мммммммм много вкусно става. На зеленчуковите Вики яко се мръщи. Мисля още малко да го мъча с тях и да започна да му готвя, може пък по да му хареса  newsm78 знам ли....
Пожелавам ви страхотен, изпълнен с много приятни емоции ден  Hug

# 89
Добро утро и от мене.
Златна, много сладка Златина, пу пу! И Михаил е със сини очи и ми се иска да му се запазят. Въпреки че няма много риск да се изменят, тъй като баща му, дядо му, баба му от другата страна, прабаба му са все със сини очи, а аз, майка ми и брат ми сме със зелени...Но все още не се знае, защото до шестия месец се изменят, но понякога и по-късно. Брат ми беше синеок до шестия месец, после започнаха да се променят и след годинка вече беше с по-скоро зелени очи.  newsm78
Карил, стискам палци. Повръщането да не е от това мляко, защо не го смениш? Ако не е алергичен, не му го давай... newsm78
Благодаря на всички за мненията за грамажите. Михаил ядеше по 140-150, ама нещо от седмица ми се лакоми , та понякога стига 180-200, та се притесних дали не е много, затова ви питах... И вече пети ден не е акал. Ама нали като видим зор от глад му давам понякога Нан, та си мисля, че от него може да се е запекъл. Въпреки че два дни сме си само на кърма. А пръцкането му мирише направо на сяра, не се диша край него! #Crazy
Времето е гадно, сутринта беше 4 градуса, тъкмо ги разсъблякохме бебоците и пак студ! Иначе бяхме почнали да слагаме отдолу боди с къс ръкав, отгоре блузка и панталонче с чорапче - никакви чорапогащници вече. А вкъщи го оставях по боди и чорапки.... Шантаво време! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт