НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 987
  • 274
  •   1
Отговори
# 195
Прегръдки и целувки и от мен за един прекрасен, слънчев и усмихнат ден! lovekiss

Рени, слава Богу, че му се е разминало на Бу Praynig Аз вече не смея да оставям Теди сам...само ако е в леглото си...поне за момента там си остава безопасно място newsm07 Съчувствам ти, че вчера ви се е разминала разходката...аз често си мисля какво ще правя ако не работи асансьора или ако заседна в него с малкия newsm78
goris, браво за изпита! smile3501
bubalina, тази количка, както и други подобни, са ми малко странни...нещо не мога да ги възприема #Crazy може да са удобни, леки и маневрени, но аз лично не бих си взела такава Naughty Стискам палци дерматолога да не казва лоши работи! fingerscrossed
dil, страхотни снимки Peace може би си казала, но това с.Мийковци в Еленския балкан ли е или около Търново?
didi_777, аз понякога, ако се случи някое по-рядко плодово пюре ( обикновено кайсия или праскова), ги давам с биберона на Авент с трите степени Misc Baby Bottle
AngelEyes, ами аз го записах вече Теди на кухня Simple Smile В Стара Загора кухнята е след 4-я месец и записването става само с акта за раждане, на базата на който издават талон, с който се получават купоните. До 7-я месец се дават само зеленчуково пюре и кисел, като 21 купона са 8лв. След седмия дават и супа, а пълното меню супа, ястие и десерт е 15лв., но незнам от кога започват да го дават...

# 196
  • София
Мами, взех изпита и то с отличен... признавам,че не беше заслужено, ама явно бях симпатична на професора.. newsm03

Гери
, браво и на теб!!! Направо е за чудо как успяваме всичко наведнъж наистина, ама няма лошо... после има да разказваме как сме носили много дини под една мишница...

Рени... направо ме шашна... Добре,че на бебко му се е разминала цицината на главата...иначе....ужас...

Ейнджълайс, и аз в Бургас я видях тази количка... беше червена май.... А всъщност изобщо не ми хареса...може да е най-модерната, ама на мен си ми харесват традиционните.

Джени... и аз ще търся тогава от това мляко ако ми се наложи скоро... за сега фризера е пълен с изцедена кърма... ама не знам до кога ще изцеждам...старите дати вече са на привършване, ама напсоледък по-малко цедя...Йоанка си хапва добре напоследък...

Искам и аз детска кухня...страх ме е че няма да се справя с готвенето за бебто сама, но идея нямам от кога се записва тук в Сф, ама ще се поинтересувам...пък и ми е наблизо...

# 197
Привет!

Фъстъчка
, честито за изпита  Peace
Верче, стискам палци за прегледа.Дано не е нещо сериозно  Praynig
Мариянка, то когато на детето му се стои на едно място и да гледа мама какво прави е ОК.И аз така правя.Ама ела да видиш какво става, когато стои до теб и се тръшка и ти реве на главата.Не само, че нщо не свършваш, ами зарязваш всякаква домакинска работа.Вчера колкото и да ми беше мъчно я оставих да си пореве 30 мин, защото иначе трябваше да стоим цял ден в къщи.Та поне успях да се облека и да и приготвя яденето за разходката и излязохме.Днес вече е спокойна и се занимава сама, но има дни, когато е ужас  #Crazy Бебета, какво да се прави искат си гушкането и вниманието дечицата  baby_neutral

Сега тичам да приготвя яденето на мъника докато спинка.И после тръгваме да мааме гащи пак  Joy

Желая хубави разходки на всички

Днес някой няма ли да ходи към южен парк  newsm78

# 198
  • София
Ние се върнахме от дерматолога. Резултата е, че ще се мажем с антибиотично кремче - Fucidin и дано скоро да има ефект. Препоръчаха ни и кремчето на Мустела Stelatria, но дано да не стигаме и до него.

Ето и малко рецепти от детската кухня, понеже напоследък много се коментира Peace

http://www.pakostnik.com/bg/recipe.php

Забравих да се похваля - в събота си получих осмомартенския подарък - слънчеви очила. Сега мога спокойно да се разхождам. Flutter

Рени, вчера бях в склада на Симбата и видях платнените им книжки. Струваха почти 10 лв.

# 199
Джени... и аз ще търся тогава от това мляко ако ми се наложи скоро... за сега фризера е пълен с изцедена кърма... ама не знам до кога ще изцеждам...старите дати вече са на привършване, ама напсоледък по-малко цедя...Йоанка си хапва добре напоследък...
Искам и аз детска кухня...страх ме е че няма да се справя с готвенето за бебто сама, но идея нямам от кога се записва тук в Сф, ама ще се поинтересувам...пък и ми е наблизо...

В детските кухни обаче готвят с яйца и краве мляко... та не знам.. Имаше при Цвети такава кухня, доколкото помня тя това каза. Ще проверя и нашата, но не вярвам, защото аз като подавах молба нищо не казаха. newsm78

# 200
Помагайте!!!!size=14pt]Момичета, много спешно ми трябва мама, която да отстоява тезата, че е най-добре да стои няколко години вкъщи и да си отгледа децата, отколкото да тича след кариерата.[/size] Мамата трябва да е от София, да е отворена и да може да говори, защото ще я поканя в едно радиопредаване по Дарик утре в 12.00. Води го моя приятелка, която ми се помоли да й открия събеседник. В студиото срещу мамата ще има друга жена, която пък ще отстоява тезата, че кариерата е по-важна от гледането на дете. Предаването се нарича "Челюсти" и в него се сблъскват точно противоположни тези. Много ми е спешно! До час трябва да кажа на Дида дали мога да открия такава майка, предпочитаща детето пред кариерата. Помагайте!!!! #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 12:59 от masha

# 201
Здравейте, мамчета.

Джени, те млечните каши и чез това си се правят с вода. Пюретата също можеш да ги даваш без мляко, щом след това ще се кърмите. Не пречи.

Фъстъчка, аз подадох молба за кухня. Нашия пункт е на Красно село, а молбата я подадох на "Белмекен", зад Геопланпроект се намира.   Нашата кака много ги лапаше манджите от кухнята.  Ако имаше и млечна кухня, като едно време, щях и на нея да запиша бебето сега.

Лайтблу, ще ходим днес към Южния парк, ама към 6 часа чак, че сме на рожден ден там. В "Ментов носорог".

Мойта Калина обикновено си спи нощем, ама снощи нещо се обърка и се събуди в 1 часа росна-росна и нахилена. Закача се моля ти се. Приудих се да й дам мляко, за да се дообърка съвсем и да заспи. Сутринта откърти до седем, после заспа и хърка до 10. И аз с нея.  Grinning  Мъжо и щерката кога са излезли за градина съвсем не знам. Спала съм безпаметно.

Роси, и аз мога да се пусна към Била някой ден, само да се разберем.

Цвети, ти сега като работиш как си с времето?

Чао засега. Приятна разходка на всички. Simple Smile

# 202
  • София
Привет на всички!!!!

Маша, май няма да мога да ти помогна, защото не съм убедена, че ще си остана няколко години в къщи. Не е въпрос на кариера, но и аз имам нужда от разнообразие и поддържане на нивото на знания. В моята професия нещата се менят постоянно и трябва да съм в крак.

Иначе и аз искам второ детенце. Дано да е момиченце. Като поотрасне малко Ники и ще действаме, че то времето си минава, а пък на тези години не ми се иска да чакам много.

Жени, парното при нас го спряха още миналата седмица. Но досега не ми е било студено. През нощта даже ставах да проветрявам, че беше много горещо и Ники се въртеше и отвиваше.

А бе това дете много неспокойно напоследък. Само си смуче бясно ръцете и плаче. Като го изведа на разходна спи около 40 мин., като се събуди малко гледа и се занимава и после ............рев, рев...само на ръце. Да, ама аз не мога да бутам количка и да го нося. В повечето случаи съм и далеч от вкъщи.

Дали е време вече да му вдигна количката да може да гледа? Вие ще купувате ли летни колички? Препоръчайте ми някаква, моля Praynig. В момента съм с Маг Ингланд и ще ми е тежка за лятото, нищо че е комбинирана.

Дил, ех че благородно ти завидях. Страхотна компания сте били.

Фъстъчка, честито за изпитите. Абе вие мамите дето учите, работите и гледате деца сте страхотни. Направо ви е възхищавам.

Рени, Бу май е станал доста подвижен напоследък. Миналата седмица пак се беше опитал да падне. Май решението и да ги слагаме вече на земята.

Ако съм забравила нещо ще прощавате, ама от два дни имам страшно главоболие.

# 203
Здравейте,

Бая се лутах докато открия темата. Аз като една овСЪ си тъ-ъ-ъ-ъ-ъ-рся по автор (Деничка или Цветина), ама ... тя била от Надя Велинова. Разгеле!  Grinning 

Страхотен нов колаж! Бравус! И бебоците с имената! Бравус!  Hug

Момичета, що не вземете да си сложите лентичка в подписите или просто текст с името и датата на раждане на бебоците. Защото споделяте това-онова, ама единия сладур роден септември-октомври, другия декември и става леко-о-о-о-о обърквация. Мисля, че така ще е по-добре. Както си прецените, де.

Малката мумуна изкара преди няколко дена и трети зъб. Дебна я с фотоапарата да го заснема, ама още е мъничък, не е като двете вече височки братчета и не става.

Да си призная  Sad точно на 5-тата месечинка се разсеях (отидох да измия биберона) и Али туп от леглото на пода. Много ми беше мъчно и много ме беше срам.  Sad Не, че и стана нещо, ама все я гледам с чувство за вина мъничката. Дано на вас да не ви се случва! Много е гадно! Как плака милото.  Cry

Поздрави!  Sunglasses

# 204
Отбой!!!!!!!Ивиче ще участва в предаването. Peace
Утре в 12.30 можете да я слушате по Дарик радио, а през това време аз ще гледам Ваяна и Михаил пред студиото.

# 205
Отбой!!!!!!!Ивиче ще участва в предаването. Peace

Супер! Точно си мислех, че тя би се представила достойно  Hug.

# 206
  • София
Мами, някоя пазарувала ли в скоро Пентаксим и откъде? Трябва ми за утре а не мога да намеря...

сега ще звъня в аптеката дето ги разнася да питам... ох... не мога да намеря телефона.. има ли го някой?

# 207
Роси, и аз се сетих за нея, за Ивиче веднага, но водещата не беше уточнила какви точно трябва да са позициите. Ясно е, че трудно ще намери жена, която да каже, че иска да си стои само у дома и да си гледа децата. Дори и супербогатите искат да се занимават с нещо, щото доскучава. Та, избистрихме идеята - че става въпрос просто за защита на позицията българките да раждат и да си гледат децата, а не да гонят само кариера и да загърбват майчинството. Не е удобно аз да участвам, щото работя там. Но мисля, че Ивиче е отворена, сладкодумна и интелигентна и ще представи тезата "за" майчинството много достойно. Hug А екипът търси сега някоя мацка, дето да хукне да работи, да кажем, на втория месец от раждането. или пък веднага. или пък не иска да ражда заради кариерата. Shocked

# 208
здравейте!много отдавна не съм писала,но с това хубаво време сме по-цял ден навън.
на 16.04 бяхме на консултация:7460 и 63 см

# 209
  • София - Дианабад
Меги, браво и на теб за изпита!!! Ама сме си отличнички, спор няма по въпроса.
Маша, аз не съм нито за кариерата, нито майката да си остане вкъщи няколко години - и то не само заради майката, а и заради детето. То има нужда някой да се грижи за него, да го усеща, да го обича и т.н. Всъщност майка, баба, леля - по принцип няма значение, но детето ще се привърже именно към този човек. До годинка и половина детето се привързва към този, който е жизненоважен за него, който се грижи за него. Лично за моето дете съм решила това да бъда аз  и мъжа ми - създали сме го, ще се и грижим за него.
Но от около 2 годинки децата имат нужда от социализиране, от игра с други деца най-вече, от среща с други хора. Тогава вече става опасно, ако то е само и единствено с майката - става затворено, страх го е да се отдели от човека, който за него е ВСИЧКО и не признава никой друг. От друга страна майката вече може и да е изтощена от ролята, която играе 2 години непрекъснато, става може би нервна и непълноценна за детето си. Тогава и детето, и майката имат нужда от разнообразие и "освежаване".
С една дума - не няколко, но 1,5-2 години майката трябва да гледа детето си.
Това е моето мнение. Ако се е получило малко философско, моля да ме извините.

А, сега видях, че Ивиче ще участва. СУПЕР!!!
Меги, пробвай на аптека "Цито" - 953 33 54.
Целувки! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт