⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 34 043
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 1 035

Разликата между един и десет месеца е огромна.
Това е мое мнение като родител, който не би чакал толкова дълго, за да даде гласност на такъв зверски случай с едно беззащитно дете.
Дори и да не беше моето дете, пак нямаше да мълча!
Не трябва да забравяме, че родителите носим отговорност за децата си — не само институциите.
Дано скоро се разкрие истината и всички виновни да си понесат последствията.
Просто изказвам мнението си — не съм искала да обидя никого.
Хората сме различни, мислим различно и постъпваме по различен начин.
Всеки има право да изрази това, което мисли, и да постъпи така, както смята за правилно.
Въобще не съм визирала дали е месец или девет. Не това исках да кажа.
Проблема е защо трябва до медиите да опират хората за да се работи по някой случай.
Това е проблема.
Защото при случая на Дебора не са работили бая дълго време, което влияе на случая и затова майката се обърна към медиите.
Затова и сега делото се протака и доказателства много няма.
Има ли някой връзки, все се протаква.

# 1 036
За да сме коректни,делото Дебора,стартира от начало...
И не,вината не е в родителите ..направили са нужното в рамките на закона.

# 1 037
Е, то за пореден път стартира това дело.
Grinning

# 1 038

Разликата между един и десет месеца е огромна.
Това е мое мнение като родител, който не би чакал толкова дълго, за да даде гласност на такъв зверски случай с едно беззащитно дете.
Дори и да не беше моето дете, пак нямаше да мълча!
Не трябва да забравяме, че родителите носим отговорност за децата си — не само институциите.
Дано скоро се разкрие истината и всички виновни да си понесат последствията.
Просто изказвам мнението си — не съм искала да обидя никого.
Хората сме различни, мислим различно и постъпваме по различен начин.
Всеки има право да изрази това, което мисли, и да постъпи така, както смята за правилно.
Въобще не съм визирала дали е месец или девет. Не това исках да кажа.
Проблема е защо трябва до медиите да опират хората за да се работи по някой случай.
Това е проблема.
Защото при случая на Дебора не са работили бая дълго време, което влияе на случая и затова майката се обърна към медиите.
Затова и сега делото се протака и доказателства много няма.
Има ли някой връзки, все се протаква.

За огромно съжаление, в България е така ако не стигнеш до медиите, никой не те чува. Докато няма гласност, няма и действие.

# 1 039
То пък като се изтипосаш в медиите, голямо действие. Журналистите ще си опънат парите, за жертвите остава излагацията, а на виновните нищо.

# 1 040
Имало е немалко случаи на насилие над деца в детски градини и училища — дори излъчвани с видеозаписи по телевизията, с очевидни доказателства. Но почти винаги децата говорят, разказват на родителите си, споделят нещо, дори само чрез промяна в поведението си.
Точно това прави случая в Каблешково толкова ужасяващ и необясним — 4-годишно дете, което е системно насилвано и мълчи.
Това не е типично за дете на тази възраст. Малките деца обикновено не умеят да пазят тайни, особено когато нещо ги боли или плаши.

Какво са направили пуснали са жалба и са прегледали детенцето си на 2 рият месец след жалбата
Явили са се при директорката без адвокат и чакат със жалби да се случи нещо.....
Чакаха 9 месеца за да разбере цяла България за случая !!!
Коя телевизия са потърсили до момента ?

И се регистрирахте тук, специално за напишете всички тези глупости?

Напълно типично е жертвата да мълчи, това е обяснявано хиляди пъти от хиляди експерти. Детето е било заплашвано да не споделя какво се е случило.
Прегледали са детето два месеца след жалбата, защото НЕ са знаели за сексуалното насилие. Не знам колко пъти още трябва да се повтори хронологията на събитията.
Най-вероятно са чакали до последно, тъй като никой родител не желае да излага детето си публично и да говори, че върху него е упражнявано сексуално насилие! И аз да бях и аз щях да чакам институциите първо да си свършат работата. Медиите са последен и отчаян опит в такива случаи.
Може да са потърсили някоя от големите телевизии, а може и да нямат доверие в тях, след като по БНТ излъчиха, че сексуално насилие не е установено. Това просто няма как да знаем.

# 1 041
Децата в тия ситуации винаги мълчат Биляна.
Редки са случаите да си кажат. Елементарна психология.
Впрочем насилваните деца не ги виждам нещо на опашка в полицията.

# 1 042
Децата в тия ситуации винаги мълчат Биляна.
Редки са случаите да си кажат. Елементарна психология.
Впрочем насилваните деца не ги виждам нещо на опашка в полицията.
То дори насилвани жени едва има на "опашка" в полицията..
Следя темата, но нямам никакво време да коментирам.
За съжаление, все ми се набиват няколко потребителки, които са се взели за свръх прозорливи, оспорвайки случилото се и прибягвайки до абсурдни обосновки. Очевидно имат твърде много свободно време, съдейки по честотата и дължината на коментарите им, но това, което им липсва, е емоционална интелигентност.

Общи условия

Активация на акаунт