⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 21 221
  • 575
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Аз може да не съм била там ама това, че някой е казал на майка си и тя не го е отразила, защото "детето има много развинтено въображение и фантазия" не значи, че не се е случило!

# 46
  • София
Подсъдно е да записваш
Особено чужди деца.

Много ми е странно това мълчание на медиите. Въобще не вярвам, че тази учителка е най-голямата и страшна връзкарка. Има нещо друго тук. Другите родители също не казват нищо. Друг път при обиди, шамари се събират родители, ходят по медии, а сега  нищо.

# 47
Ако тече разследване, няма да чуем какво имат да кажат другите родители, докато то не приключи.
Иначе има и едно нещо, което не ми харесва никак и то е, че родителите са карали детето си да ходи на градина въпреки, че е било особено ясно, че там се случва нещо, което го е карало да се чувства зле и че получава лошо отношение. Не го приемам това като адекватна постъпка.

# 48
  • София
Подсъдно е да записваш
Особено чужди деца.

Много ми е странно това мълчание на медиите. Въобще не вярвам, че тази учителка е най-голямата и страшна връзкарка. Има нещо друго тук. Другите родители също не казват нищо. Друг път при обиди, шамари се събират родители, ходят по медии, а сега  нищо.

От моя опит казвам, че родителите масово ги е страх и не желаят да се снимат в медии камоли една жалба да подадът.

# 49
  • София
Аз съм с друг опит и от дг, и от училище, но в случая не говоря за личен опит, а за наблюдения по медии.

# 50
В малките населени места никой няма да говори, никой не си разваля отношенията с някой, от който може да зависи. Ти си ми мил, ама аз съм си по-мил.

# 51
  • София
Питаш защо не се активизират родителите на другите деца и аз казвам - страх ги е. Аз не си го обеснявам по друг начин. Дргуият вариант е да скочат и да защитят учителката, но както виждаме и това не става.
bubolina73 Това важи и за големите населени места обаче. Аз лично съм подавала жалба, но подкрепа за такава не получих от родителите на времето (нищо, че в кюпа не беше само моето дете)

# 52
Доста високи очаквания имат някои потребители към малки деца. Възможно е да са споделили на родителите си, че учителката си показва задника, но родителите да са помислили, че детето има развинтена фантазия. Дори да са го взели насериозно, това е малко градче, сигурно всички се познават, някои със сигурност мълчат от страх.

# 53
Затова, ако си решил да раздухваш случая, запис, пущаш в соц. мрежи и телевизии, плащаш си глобата за записа и продължаваш. Ако не, тихомълком саморазправа и това е.

# 54
В репортажа казаха, че с детето работят психотерапевти и психолози. Според мен щом разследването продължава в посока учителката, явно нямат подозрения към родителите или други лица.
Силно се надявам дете на тази възраст да не е способно да заблуди опитни специалисти.

При лелята имаше дете, вероятно внуче. Като работила в тази област е наясно за последствията и вероятно се притеснява за отношението към него в учебните заведения в района, ако си отвори устата. Не я оправдавам, само казвам защо е възможно да мълчи.

За другите родители - дори с доказателства трудно се доказва вина, а само по думи, съвсем. Ако бяха писали жалби за вдигнатата пола (ако допуснем, че е истина), щяха да го изкарат, че децата са малки не са разбрали, просто ѝ се е била закачила някъде полата... Но след това отношението към децата на подалите сигнал, щеше да е по, как да кажа, различно...

В "Труд" пише, че днес в 15 ч. районният прокурор ще даде изявление.

# 55
Изглежда, че ще има втора част, където институциите ще трябва да отговарят. Там ще се разбере може би какво казват експерти, психолози и всякакви други, та даже и свидетели. Тази възпитателка не е била сама с това дете и ако то е било изтезавано, няма как да не е видяно и чуто, най-малкото от лелята, било тази или друга, която е била на смяна всички тези дни - нали се твърди, че е ставало всеки ден. Няма как другите деца спокойно да са спели и никой да не е чул и разбрал, че нещо се случва и то - системно.

# 56
И да не мислиш, че ще кажат?

# 57
Все нещо ще кажат и от това ще си правим изводи И за премълчаното.

# 58
  • София
Пълно е с репортажи на родители, които са казвали за насилие. Не говоря за този случай, а за по-ранни. От най-различни населени места.

# 59
  • Куциндрел
Все още не слагат камери в ДГ, а трябва. Така няма да има чуденки и къде е истината.

Общи условия

Активация на акаунт