⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 31 952
  • 991
  •   11
Отговори
# 960
Питането за часа може да е подвеждащ въпрос.

# 961
О, директорката грам не ми хареса, но не говоря за това, а за истина и лъжа. Читавите хора също могат да лъжат, както и нечитавите – да казват истината.
Именно. Точно затова е било важно да се проведе качествено разследване, което за жалост не се е случило. Разпитът на детето е проведен след много голям период от време, по изнесеното в репортажа става ясно, че цялото разследване се е водило с голяма доза скептицизъм от страна на прокуратура и полиция, отделно информация се лее към госпожата, директорката и кой знае още кой. Т.е. те са в течение на всички събрани до момента данни и вече са добре подготвени. Аз разбирам, че семейството е разчитало на институциите, но все пак всички живеем в България и знаем достатъчно за тези институции. Трябвало е помощ от адвокат, за да се действа разумно и в рамките на закона, защото това е важно за детето и за изясняването на случая.
Нямам способността да отсъждам виновността или невинността на хората на база външния им вид и симпатиите ми, както други потребителки (лишени от способност да четат с разбиране, да мислят и да дискутират) и затова за мен е важно да събера колкото се може повече информация, за да изградя мнение.
Има много неща, които трябва да бъдат изяснени, но ме притеснява че е загубено много ценно време.

# 962
  • София
Да, мислех си същото. Синът ми преди време беше ходил на логопед, там имаше психолози и в началото му бяха задали пак такъв абсурден въпрос, на който няма как дете на три години да отговори. Не помня въпроса, но помня как се втрещих, защото присъствах на разговора. Реално не гледаха какво отговаря, а как отговаря. Т.е ако питат "колко е часът" не търсят информация за точен час, а гледат поведението по време на отговора.

# 963
Би могло да е това, ако не са се позовали на невъзможността на детето да посочи час и така са компрометирали цялото изследване. Тоест ако детенце на четири е подготвено с часове и други подробности, явно че е дело на някой друг и най-вероятно родител. Ако не може да каже час - изглежда естествено и достоверно. Психоложката обаче възприема обратен извод и това ми е съмнително.

# 964
А ако е вярно, че на среща на компетентните институции директорката е видяла прокурорката да се смее? И нещо смешно някой вижда ли в случая? Тези хора всичките там адекватни ли са? Щото прокурорката като чула заключението на психото от синята стая е казала "не ". Тоест една неадекватност води след себе си друга такава.

Не само прокурорката, а на всички им станало смешно. И когато кажеш, че това е психопатия, тук се намират хора, които да пишат фермани и ни обвиняват, че сме слагали етикети на хората. За бога, какво нормално вижда някой в тази ситуация? Дори самият факт, че директорката споделя такава информация, е много, ама много ненормален. Пълна липса на усет и такт.

# 965
  • Някъде там
Т.е. е възможно директорката да не лъже? Ако не лъже за прокурорката, може да не лъже и за друго.
Никъде не използвам думата лъжи и не пиша за лъжи, а за странните изказвания на уж професионалисти, които трябва да са по-компетентни и в думи и в действия в работата си, от майката например.
Виж за леля Иринка мога и да си позволя да кажа, че лъже. Детето няма как да я познава и знае името й, ако не е работила там по това време.
Смеха говори за прокурора според мен.
Честно казано, ако бях прокурор не бих се засмяла под никакъв предлог, дори да не вярвам и да ми е смешно ,това което твърди някои, ако съм професионалист в работата си, би следвало да се държа професионално и да не влагам излишни емоции, като смях или пък гняв.
Тя директорката така разказваше, че този и онзи й казал, май май, че имало нещо, че всичко звучеше на много елементарно ниво. Ако тя не преувеличава и явно и останалата част от професионалистите които работят по случая, имат грешните действия.

# 966
  • София
Т.е. е възможно директорката да не лъже? Ако не лъже за прокурорката, може да не лъже и за друго.
Никъде не използвам думата лъжи и не пиша за лъжи,
Скрит текст:
а за странните изказвания на уж професионалисти, които трябва да са по компетентни и в думи и в действия в работата си, от майката например.
Виж за леля Иринка мога и да си позволя да кажа, че лъже. Детето няма как да я познава и знае името й, ако не е работила там по това време.
Смеха говори за  прокурора според мен.
Честно казано, ако бях прокурор не бих се засмяла под никакъв предлог, дори да не вярвам и да ми е смешно ,това което твърди някои, ако съм професионалист в работата си би следвало да се държа професионално и да не влагам излишни емоции, като смях или пък гняв.
Тя директорката така разказваше че този и онзи й казал, май май че имало нещо, че всичко звучеше на много елементарно ниво. Ако тя не преувеличава и явно и останалата част от професионалистите които работят по случая, имат грешните действия.
Къде го чукаш, къде се пука?
Защо реши, че моята реплика е насочена към твое твърдение? Нито съм цитирала теб, нито постът ми е след твой.

# 967
Аз и друго се сетих, тази леля Иринка във видеото ми се видя най-обикновена женица. Колкото и да лъже пред камера, чак и при разпит да е толкова умела. Ако нея не могат при разпит да я пречупят, какво остава за някой закоравял престъпник.

# 968
  • Другата България
Леля Иринка и Герова мисля, че изобщо не са разпитвани.

# 969
И Данданова. Общо взето само детето подмятат .. не му стига другото явно 🤐

# 970
Със сигурност Герова е разпитвана, но ако разследването е водено тенденциозно, този разпит е бил проформа. А имаме достатъчно основания да смятаме, че е било така.
Леля Иринка твърди че е напуснала през декември, което не означава че тогава тези неща не са се случвали, би следвало и да не е разпитвана, сега да бъде.

# 971
  • Другата България
Аз не мога да твърдя нещо “със сигурност“ при положение, че никъде няма написано, казано, излъчено или каквото и да е друго доказателство за това. Да, мога да предполагам, и предполагам, че дори и да е разпитана /от полицията всъщност/, то нещата са били просто отбиване на номера, това го предполагам, разбира се.
А за лелята детето твърди, че е видяла случващото се....
Това, което Тодор Тодоров каза е, че и двете не са “разпитвани“ от тях, от психолози.

# 972
Аз и друго се сетих, тази леля Иринка във видеото ми се видя най-обикновена женица. Колкото и да лъже пред камера, чак и при разпит да е толкова умела. Ако нея не могат при разпит да я пречупят, какво остава за някой закоравял престъпник.

Ти пък… Как реши, че някой е имал за цел да я пречупва при разпита.
Аз останах с впечатление за формално водено разследване, с вероятни нарушения на някои от служителите (от разказа на директора на детската градина).

# 973
Лелята и да е напуснала декември, пак може да бъде разпитана. Все пак има документална следа кога е напуснала. Други служители освен лелята и учителката няма ли в тази градина? Детето ходело до обяд, пък изведнъж и спало там, нещата са разказани толкова объркано, като да са се случвали в продължение на седмици и месеци. Което пък ме кара да си задам въпроса как това дете е пазили тайна. И о не каква да е тайна. Подаваш жалба след такова насилие и детето ти ходи пак на градина ли? Особено ако ти си с малкото момче вкъщи.
Това не е тинейджър да не можеш да му извадиш с ченгел думите за случващото се в училище. А едно четири годишно момиченце, обикновено като се приберат разказват целия ден.
Репортерката пък ако е разследващ журналист аз ще стана трамвай. Цитира медицинското грешно и насочва към версия, която си харесва тя.
Изобщо накрая от цялата ситуация пак потърпевшо ще е детето. За най-голямо съжаление.

# 974

В нормална държава бързо щяха да бъдат разпитани, тук се мотаят.

Общи условия

Активация на акаунт