⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 953
  • 457
  •   10
Отговори
# 255
  • Другата България
От кмета били назначени.....офффф, обещах си да подминавам, няма да репликирам.

# 256
Скептиците нека да обяснят тези документи:

Някои тук вече даде "обяснение". Детето само си го направило с химикалка.

# 257
Не е заради голи снимки. По бански си е жената, когато беше скандала. Заради жалби от родители за неподходящо облекло и поведение в детската градина в Кошарица.

Скрит текст:
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 03.07.2018 г.
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 08.06.2019 г.

Успокоили са се нещата и пак са и намерили работа.

Това е портфолиото и https://dg-detskisvqt.idwebbg.com/clients/197/files/files/marieta_gergova.pdf
Хубава мисия и цели.

Bernnarda, точно. Огромен червен флаг.

# 258
Айде сега да видим "закрила на детето" в този случай дали и какви мерки ще предприемат.

Тъпак от едната страна, тъпанар от другата и простак по средата.
Какви мерки очаквате да предприемат, те са назначени от кмета, да не мислите, че някой ще си загърби сигурната държавна държавна работа заради чуждото дете? И те деца хранят.
Не говоря за "Отдел закрила на детето" в Бургаска област... Говоря за ДАЗД (Държавна агенция закрила на детето), те могат да вземат мерки. Затова, че тези палячовци обявиха публично името на детето.

# 259
Трудно ми е да коментирам. Искрено се надявам насилникът да бъде разкрит, доказан и да бъде наказан с цялата строгост на закона. Надявам се институциите да си свършат работата бързо и качествено, въпреки всичко. Опитвам се да се абстрахирам от емоции, но е трудно в подобни случаи.

Имаме от една страна "народът", който се надпреварва в демонстрацията на съчувствие посредством жлъчни обиди и заплахи срещу учителката. От друга - институции, в които почти никой не вярва, което в голяма степен е заслужено. От трета - депутат, който заплашва с граждански арест и саморазправа от трибуната на НС. От четвърта - кмет с поведение на мутра. Оставам с впечатление, че никой не знае какво прави в тази държава, като започнеш от "народа" и стигнеш до управниците и институциите.

В темата никой не е опрадавал по какъвто и да било начин насилника, но всеки, който дръзва да задава въпроси или да изразява съмнения, не нарича учителката "изрод" и "садист" или пък има наглостта да каже, че нечии очи и физиономия не са достатъчно доказателство за виновност, веднага бива заклеймяван като "защитник" на насилника. Не се случва за първи път в този форум - чуждо мнение не се толерира, макар и да не е много по-различно от всеобщото, а просто малко по-сдържано, предвид обстоятелствата. Не се допускат съмнения и въпроси, които са съвсем резонни. Не пееш в общия хор, значи защитаваш насилника и обидите започват да се изливат и срещу теб. Това не е гражданско общество и не помага с нищо на никого.
И на мен учителката ми е несимпатична, меко казано. Светват ми още по-червени лампички след изявата на кмета. Но това не е достатъчно, слава богу.

Никой няма да повярва на институциите, ако кажат, че учителката не е виновна. Но всички ще повярват, ако кажат, че е виновна. И ще са доволни от работата им.

Няма държава, но и общество няма.

# 260
Не е заради голи снимки. По бански си е жената, когато беше скандала. Заради жалби от родители за неподходящо облекло и поведение в детската градина в Кошарица.

Скрит текст:
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 03.07.2018 г.
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 08.06.2019 г.

Успокоили са се нещата и пак са и намерили работа.

Това е портфолиото и https://dg-detskisvqt.idwebbg.com/clients/197/files/files/marieta_gergova.pdf
Хубава мисия и цели.

Bernnarda, точно. Огромен червен флаг.
Значи директорката най нагло излъга. Каза, че герова не е била уволнявана никога, винаги сама е напускала.

# 261
  • Пловдив
"Прекратено правоотношение" не значи непременно уволнение (=прекратяване от работодателя), още по-малко - дисциплинарно. За кое точно е излъгала директорката, че и най-нагло?

# 262
Solaris, документа който си публикувала кой преглед на детето е?
Д-р Стефани Шкетиева е съдебен лекар, а ето че се е наложило повторен, че май и още прегледи. Виждам пропуск в документа - не се споменава датата, на която се предполага нараняването ...
Явно нещо в този документ не удволетворява разследването.

# 263
Аз не мисля, че е била дисциплинарно уволнена. Предполагам, че просто е била принудена да подаде оставка, както другата директорка. https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sled-skandala-s-penisa-vu … rhu-masata-798613

# 264
Кметът на Поморие в качеството на кмет или на баш гербаджия ги назначава служителите на ДСП, определени тук като тъпак до простака и до тъпанаря?
"Разследващите същества", също до едно тъпаци и простаци, предполагам, че пак той ги назначава.
Оляхте се вече, то не бяха изроди допускащите различен вариант от единствено възможния, не бяха тъпаци и простаци де що има човек на работа в държавно учреждение...

Успокой се малко Hug Дишай дълбоко и баааавно.
Голям патос, голяма защита към тия същества. Joy Да не са ти роднини. Това във всяка тема.
И ти си някаква такава "странна" Wink
Във всяка тема веднага се мяташ в защита на виновния. Ама по- заобиколно.  В защита на съществата в държавните институции осрали пейзажа. И как не било компоти, а компютри.Всички държавни служители са перфектни, цялата система работи безупречно. Законите също са перфе.
Но никога, абсолютно никога не си реагирала по никакъв начин с грам емпатия по какъвто и да е било случай.
Което говори много, ама много.

# 265
Аз не мисля, че е била дисциплинарно уволнена. Предполагам, че просто е била принудена да подаде оставка, както другата директорка. https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sled-skandala-s-penisa-vu … rhu-masata-798613
Те двете от един санджак- Оризаре и Кошарица.

# 266
Solaris, документа който си публикувала кой преглед на детето е?
Д-р Стефани Шкетиева е съдебен лекар, а ето че се е наложило повторен, че май и още прегледи. Виждам пропуск в документа - не се споменава датата, на която се предполага нараняването ...

Говорителката каза следното...Мед преглед е направен,преди подаването на оплакването...това противоречи на законоустановения ред..
И..по принцип,всеки обвиняем има право да се защити,както намери и прецени за добре,дори да изрече лъжи...закона му го позволява..

# 267
  • Пловдив
Съдебната лекарка няма как да познае датата, а ако тя е преди повече от ден-два пък - хич, и нищо не изисква да се пише дата, на която нещо се предполага, че изобщо да е пропуск.
Съдебният лекар констатира увреждане, описва го, посочва приблизителната му давност и оценява дали отговаря на начина, по който прегледаният му е съобщил, че е получено.

Цитат
Нищо такова явно не виждам. Мога да предположа, че е представено съдебномедицинско удостоверение или повече от едно, а след тях е назначена експертиза, тоест действие вече в рамките на разследването, което изобщо не е задължително да се дължи на пропуск или на това, че нещо не удовлетворявало някого си. Най-нормалното нещо е да се изслуша експертиза, когато има физическо увреждане, независимо колко документа са представени отпреди това. Ако става дума за дете, би следвало да се избегнат по възможност многократните прегледи, но в края на краищата те дават най-точната информация. Експертиза само по писмени данни се прави, ако не може или няма смисъл да се извърши преглед.

Поне аз така съм чувала, иначе гледам, че много народ уверено обяснява как и какво било станало във всеки аспект.

# 268
А ти как демонстрираш емпатия, Елора?
Като сипеш обиди по адрес на учителката? Или квалификации по адрес на потребители, които нямат твоя изказ и твоемо мислене, така да се изразя, и затова очевидно не са достатъчно емпатични?

Ами ако чисто хипотетично не е тази учителка, а някоя друга? Някой друг от персонала? Ако се окаже, че наистилникът дори не е в детската градина, а някой извън нея? Тогава какво?

Съвсем резонни въпроси задава Магдена, въпреки че по доста въпроси (несвързани с този случай) не съм съгласна с нейното мнение, което съм срещала по темите. Не смятам, че законите ни са перфе, че институциите ни действат безупречно и всичко е шест. Даже напротив. Смятам, че държавата не си е на мястото изначално. Трудно ми е да вярвам на институциите. И какво от това?
Колкото и да е трудно, би било хубаво да се погледне малко извън емоциите, малко по-рационално. Не защото се оневинява някой, а точно, за да се разбере кой е виновен.

# 269
"Прекратено правоотношение" не значи непременно уволнение (=прекратяване от работодателя), още по-малко - дисциплинарно. За кое точно е излъгала директорката, че и най-нагло?
С това, че нямало проблем с герова и за това я е назначила на работа. Проблем видяхме, че е имало. Премахната е за непристойно поведение.
Малко ли е?

Общи условия

Активация на акаунт