⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 16 869
  • 470
  •   4
Отговори
# 450
Цитат
Замислям се повече за поведението на ‘лелята’. От една страна- ако ваша колежка е набедена в подобно ужасяващо посегателство срещу дете, а вие никога нищо нередно не сте забелязали и нямате никакво съмнение,че се е случило подобно нещо - така ли щяхте да се държите? Нямаше ли да сте по-категорични да я защитите.
От друга страна пък, как може да си свидетел на нещо подобно и да мълчиш или да не противодействаш ? Странно е.

Лелята затова е напуснала- била е свидетел и е знаела- за мен това е логично.. Но тя няма да каже нищо, защото е заплашена.

# 451
  • Варна
И да има камери, не означава, че записите трябва да са достъпни за всеки, а да си има строги правила за употребата им-най-вече при сигнал и съмнение за престъпление.

Че то и сега е така. Има камери в някои ДГ, също и в доста училища. И това съвсем не означава, че всеки, който пожелае има достъп до тях. Напротив, достъпът е труден. Работя във фирма, която се занимава с монтаж на охранителни системи и видеонаблюдение и знам как става. Записи се предоставят по молба на полицията, тогава официално отива наш служител, сваля записите на флашка и ги предоставя на полицаите. Куп народ си мисли, че като има камери, това означава, че всеки родител, учител и служител има достъп до тях. Изобщо не е така и аз лично не разбирам хората, които са против видеонаблюдението.

# 452
Малко е да кажа, че съм потресена от случая!

Ще споделя моят скромен опит с държавна ДГ и учителка в предпенсионна възраст тогава. Никое дете в групата не каза, че момиченце всеки ден е престоявала в тоалетните 4г, когато госпожата е на смяна, за да не пречи, защото е "голямо бебе и плаче за мама".
Дори мимиченцата, с които играе и извън ДГ не са казали нищо на родителите си. Истината излезе, когато станаха първи клас и децата се освободила от страха и взеха да разказват.
Апропо госпожата четеше в Бгмама във варненските наборни теми за да следи какво споделят майките

Не чух да са привикани в следствието леля Иринка, другата учителка в групата и директорката...

В 5 клас синът ми беше тормозен от съученици, оплакал се на класната, отговорът направо ме шокира - Ще свикне и моят син, както съм в училището, така го къпеха съучениците му на чешмата с главата надолу...WTF

# 453
А щом е редно да се къпят, то може и таз даскалка да се хване и да се изкъпе Grinning

# 454
  • София
Неда, в нашата градина имаме камери в общите помещения, както и в коридорите. Държавна е градината, не е частна.
За кой град става въпрос?

# 455
I.R, в София е. Може да е изключение, но се включих заради коментара, че в БГ градините няма камери. Явно тук-там има и градини с камери

# 456
  • София
Коя е градината ако нямате против да споделите? Обикновено няма камери, да. То и климатици нямаше до преди няколко години ама им сложиха.

# 457
В нашата държавна градина също има камери на двора, от септември сложиха и в стаите на яслата, по настояване на родителите от нашата група. Ние нямаме достъп до тях, ще се предоставят записи при евентуален инцидент (дано няма такива).

# 458
Не е заради голи снимки. По бански си е жената, когато беше скандала. Заради жалби от родители за неподходящо облекло и поведение в детската градина в Кошарица.

Скрит текст:
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 03.07.2018 г.
Мариета Герова   прекратено правоотношение от 08.06.2019 г.

Успокоили са се нещата и пак са и намерили работа.

Това е портфолиото и https://dg-detskisvqt.idwebbg.com/clients/197/files/files/marieta_gergova.pdf
Хубава мисия и цели.

Bernnarda, точно. Огромен червен флаг.
Значи директорката най нагло излъга. Каза, че герова не е била уволнявана никога, винаги сама е напускала.
Според мен директорката излъга няколко пъти. Включително и за това, че видите ли в групата винаги имало по четири човека персонал. Всеки, който е имал досег с детска градина знае, че това са първа и втора смяна и винаги са възпитател и леличка (в случая тази, дето нищо не е видяла, колко удобно). Потресена съм. И не, не обвинявам някого заради очите му, а заради начина, по който се реагира на сигнала на родителите. Впрочем не разбирам те каква полза имат да преекспонират случая - много искат да си преобърнат живота и да останат без къща, за да търсят място за децата си другаде? И чух детето....това не  фантазия.

# 459
Ако нещо не се е променило, лелките са по една на смяна за две групи

# 460
Ако нещо не се е променило, лелките са по една на смяна за две групи
В малките населени места където децата са по малко не е така. Имат си две учителки, съответно първа и втора смяна, и една лелка.

Аз друго се питам. Герова е малтретирала това дете, колежката и как е стояла и не е направила нищо. Вероятно и тя със страх да не остане без работа, не знам не чух не видях. А със сигурност е видяла счупените нокти...

# 461
За мен е странно да не освидетелстват Герова до този момент. Ако е вършила нещата, които разказва детето, тази жена определено е болна и не бива да бъде допускана близо до деца, а да се лекува. Останалите участници в "мълчанието на агнетата" как ще си оставят децата всеки ден при такава жена не знам. Ама нещо не прочетох и пламенна защита на "педагожката" както обичайно става при несправедливо набедена учителка в нашите ДГ.

# 462
Колежката за мен е съучастник.
Сори, но да гледаш как се малтретира дете и да не си мръднеш пръста си е съучастие в престъпление.
Тоест тази е същата като Герова.
Аз ако съм, ще и скоча на секундата.
Имам една леля е била детска учителка. Старата генерация си обичат да си посягат и наказват.
Обаче се е случило пред нея нещо такова и скочила зверски на колежката си. Прекратила е простотията, дръпнала я настрани и такова конско и е теглила, че не е истина. Никой повече поне докато леля ми е била там не е посмял да пипне дете с пръст. Така се прави.
Иначе не им е лесно. Да се работи с деца не е лесно и ако не ставаш - изчезвай и си избирай друга професия.
Имам и позната, която работи в дг. Лудница е. Малко персонал са. А отговаря за много деца. Но тя обича децата, свикнала е. Но пак си казва, че и е тежко. И отпуска не ги пускат. Имат да чистят, но няма кой да работи и не ги пускат.

# 463
Колежката за мен е съучастник.
Сори, но да гледаш как се малтретира дете и да не си мръднеш пръста си е съучастие в престъпление.
Тоест тази е същата като Герова.
Аз ако съм, ще и скоча на секундата.
Имам една леля е била детска учителка. Старата генерация си обичат да си посягат и наказват.
Обаче се е случило пред нея нещо такова и скочила зверски на колежката си. Прекратила е простотията, дръпнала я настрани и такова конско и е теглила, че не е истина. Никой повече поне докато леля ми е била там не е посмял да пипне дете с пръст. Така се прави.
Иначе не им е лесно. Да се работи с деца не е лесно и ако не ставаш - изчезвай и си избирай друга професия.
Имам и позната, която работи в дг. Лудница е. Малко персонал са. А отговаря за много деца. Но тя обича децата, свикнала е. Но пак си казва, че и е тежко. И отпуска не ги пускат. Имат да чистят, но няма кой да работи и не ги пускат.
Не знам дали всички са на такъв режим с отпуските. Редовно при моето дете юли и август не работеше ДГ, или бяха в сборни групи. Аз не знам някой обикновен труженик да отсъства два летни месеца без проблем. И виждам, че и тази Герова си има доволно отпуск, за да я няма от осем месеца в градината. И тежко може и да им е в определени моменти, но тази от втора смяна реално слага децата да спят и вече в четири след следобедната закуска гледа часовника ако детето не е прибрано. В пет и трийсет вече беше прекалено късно, намирах го облечен и срещах укорителни погледи, макар че са до седем и половина.

# 464
От градина до градина има разлика.
Едни работят, други не.
Много градини работят и лятото. Аз работя с дг, та си знам. Има доста спират, но не всички.
Даже тази позната ме питаше миналата година дали познавам някой работел с деца да го назначат, защото нямат хора и са го закъсали. И пенсионер ако трябва ми вика ,не е проблем. Ама не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт