⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 22 876
  • 608
  •   6
Отговори
# 555
МОН затяга мерките в детските градини след случая в Каблешково, засега без камери|DarikNews.bg https://share.google/htmtK7ZYnNrrUjhjm

Все още чакам продължението на репортажът на Тина Ивайлова

# 556
  • София
И какви ще са мерките, че нищо не се разбира…?

# 557
И какви ще са мерките, че нищо не се разбира…?
И аз това се чудя 🫣

# 558
Просто са казали на журналята да напишат бърже статия, че въвеждат мерки за да успокоят народа.
Мерки няма иначе.

# 559
За мен след станалото в Каблешково докато не въведат камери няма да се успокоят родителите.

# 560
  • София
Не помня точно как се казваше в статията, но един вид не е нужно за сега 🙄😀 Ще чакаме нещо по-тежко да стане явно ако нали после не си измият пак ръцете, че някой си измисля!

# 561
Незнам дали знаете, но във фейсбук има пусната дата за протест на 11.10 от 10ч. пред Съдебната палата.

# 562
# 563
Моля ви, скрийте снимките, тук четат и бременни жени.
Аз уж не се впечатлявам лесно, но само докато четях статията имах позиви за повръщане, не успях да спя и цяла нощ.

# 564
  • Някъде там
Инфорнация за протеста.
https://facebook.com/events/s/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1% … 1932933827276575/

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 12:17 от daviz

# 565
Дано някоя партия не яхне протеста.

# 566
  • София
Аз се включвам с нещо странно, което забелязах в репортажа и последните скрийншотове са точно по темата. Няма как да не ми направи впечатление, че момиченцето използва мин.неопределено време за описание на нещо, което се е случило на самото него: "биела ме, дърпала ме за косата" и прочие. Децата на 3-4 години, когато говорят за минали събития, обикновено използват минало свършено и несвършено време: (тя ме биеше, удари ме, дърпаше ме) за действия, които са преживели директно. Минало неопределено време се използва за  преразказ (Чух, че... тя ме биела... примерно). При едно съдебно разследване на насилие над дете, лингвистичният анализ на неговия разказ би трябвало да е много важен. Използването на нетипично глаголно време не доказва само по себе си, че разказът е измислен или вложен, но поражда съмнения относно начина, по който детето е било разпитвано или инструктирано да говори преди записа. Поне за мен поражда. А доколкото знам, в тези "сини стаи" въпросите се задават по неутрален начин, за да е сигурно, че показанията на детето са възможно най-достоверни и неповлияни. По-достоверно ще е да чуем психолог, разпитвал детето, а не журналистката.

# 567
Аз предполагам, че психологът или психотерапевтът няма да дават публични изявления, доколкото случаят касае техен пациент.

# 568
  • София
Може и да сте права обаче детето не говори много добре ако добре съм чула във видеото. Масово ми прави впечатление, че те не разграничават минало време и сегашно. Също ми прави впечатление, че доста деца им е трудно с родовете и т.н. Не съм психолог нито логопед. До сега психолог не е излезнал да изкаже мнение нито по статии съм видяла мнение от такъв.
Голямата ми дъщеря все още казва вчера какво се било случило, а то реално се е случило преди месец например...Възможно е и при детето да има някакво объркване.

milittana Със сигурност този, който е по случая няма как да излезне и да каже каквото и да е. Но такъв, който гледа отстрани и е психолог би трябвало да може да каже, но момента не срещам изказвания от такива.

# 569
  • София
И според мен няма да разпространяват такава информация, въпреки че и за мен те са доста по-достоверен източник.

Общи условия

Активация на акаунт