⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 22 410
  • 599
  •   7
Отговори
# 585
Моето дете също е много загубено в родове, времена и окончания. В чужбина сме, но учи български он лайн, и прекарарва лета в БГ.
Също казва "била съм спинкала", "ядели сме сладолед" и т.н.

# 586
За чужбина ясно, за другите деца съм изумена, че в градинска възраст е често явление да се бъркат глаголните времена. Отдавна мина градинският период, но едно дете не познавам, което да говори така. Беден речник при някои да, да не казват р/л, да, но да бъркат глаголни времена ми е изключително странно.

Както и да е, това не е най-съществено за конкретниия случай.

# 587
Единият каза със сигурност физическо насилие, но другият потвърди и за двете. Дано истината излезне.

# 588
Е, очевидно и Тодоров е подкрепил случая:

https://youtu.be/3V9IMSKHq30?si=8n3iC3RKpATYG6zo

# 589
  • София
Ако всеки си вършеше работата в тая държава всичко щеше да е приключило вече. Кратко точно и ясно да се излезне с изявление и да се каже каквото има или пък не.

# 590
  • София
Ако всеки си вършеше работата в тая държава всичко щеше да е приключило вече.
Скрит текст:
Кратко точно и ясно да се излезне с изявление и да се каже каквото има или пък не.
При противоречиви мед. документи не би трябвало толкова бързо да приключи, освен ако не си претупат работата. Но при това положение на виновните, които и да са те, може да им се размине. За мен е по-важно качеството, а не скоростта.

# 591
  • София
Ако всеки си вършеше работата в тая държава всичко щеше да е приключило вече.
Скрит текст:
Кратко точно и ясно да се излезне с изявление и да се каже каквото има или пък не.
При противоречиви мед. документи не би трябвало толкова бързо да приключи, освен ако не си претупат работата. Но при това положение на виновните, които и да са те, може да им се размине. За мен е по-важно качеството, а не скоростта.
Така е, права си. Но общо взето за всяко нещо в тая държава е така - или няма наказан или се точи с години докато не се забрави в един момент.

# 592
Отново се разревах от клипа. Толкова ми е мъчно за това детенце, което не разбира и не знае какво му се е случило и какво се случва с него сега.
И пак се обръщам към пишещите: с какво Ви става по - леко на душата да се нападате така? В ежедневието си проявявайте доблест и защитавайте по - слабите.

# 593
Естествено, че е психопатия да не се приемат сериозно думите на едно дете за сексуално насилие. В темата няма място за ирония, смях, шеги и прочие. Не е нормално кметът яростно да защитава директорката и учителката и да ни се кара от екрана, вместо да запази неутралитет. Не е нормално учителката да се води в болничен толкова време и да няма проверка дали това е така. Не е нормално директор на детска градина да се опитва да потули случая, вместо да съдейства на родителите и на властите.

Цялата ненормалност на света е събрана в тази история и аз като гражданин не се чувствам длъжна да си мълча, защото някой си се обижда от думата "психопат".

# 594
  • Някъде там
Това дете един път не го чух да спомене, че го е страх от градината като цяло, от  другите деца, от сестра си или нещо друго подобно, което да подсказва, че му е внушено кой е извършителя. Един път не се обърка да каже, лелята ме би, сестра ми ме би, или който и да е било друг. Дори възрастните се объркват и оплитат в лъжите си и забравят какво са лъгали, а това малко дете, така добре да е манипулирано и научено, че нито веднъж, да не се обърка кой го е насилвал. Много ме съмнява.
Дано се задейства системата най-накрая, за да не тормозят това дете още и още, връщайки го към случилото се, независимо кой е извършителя.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 10:00 от daviz

# 595
  • София
Нека не забравяме, че детето е на 4 и случаят действително трябва да се провери, а не да се издават присъди въз основа на думите на 4-годишно дете. Тази Герова е изключително противна, но показанията на детето не са достатъчни сами по себе си за присъда. Децата на 4 години могат да разказват за случки, които са преживели, но могат и лесно да смесват фантазия с реалност, или да бъдат подведени чрез внушение от родители или разпитващи. Освен това, доколкото разбирам, имало противоречие и в медицинските документи. Затова и са назначили нова експертиза. Аз разбирам, че първосигнално на всички ни се иска да "линчуваме" тази госпожа, но все пак трябва да се провери дали действително това се е случило или дали действително точно тя е насилникът.

# 596
Ничии думи не са достатъчни,сами по себе си...трябват доказателства.
Иначе,становището е ,престъпление има,няма доказателства уличаващи извършител...

# 597
  • София
Думите само, не са достатъчни. Трябва следствие, доказателства, експертизи.
Проблемът е, че следствието и прокуратурата, че и съдът са силно компрометирани не без основание.

# 598
  • Някъде там
Разбира се, че не е достатъчно. Точно затова е разследването.
Проблемът е че за пореден път се бави, протака и тн и не е само, защото имало несъответствия.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:54 от daviz

# 599
Закона определя срокове,но човешкия фактор няма как да неутрализира...

Общи условия

Активация на акаунт