⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 850
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 410
Тоест тези неща не са се случили? Майката ги внушава на детето?
Вие добре ли сте?

Този ужас и страх, което изпитва детето конкретно към Герова, няма как да бъде внушен.

Майката може да внушава такива извратении, само ако тя има някакви психични отклонения. Обаче и в трите репортажа ми изглежда напълно нормална - да, притеснена и разтревожена, но психически нормална.

# 1 411
Аз се мятам в двете крайности. Хем от казаното от бившата приятелка на Герова, че е комарджийка, допускам, че госпожата може и да не е чиста проба педофил, а да е заснимала и пласирала за пари извращенията. Хем една част от мен не иска да повярва, че една жена и майка може да е толкова жестока и че всичко е плод на детска фантазия. Да, чух какво казват психолозите, но като гледам как моето дете от нещо чуто или видяно може да те вкара във филм, не изключвам и тази възможност. В градината на сина ми, покрай историята с избягалите деца от ДГ, която се коментираше по новините, няколко деца, включително и той, си изфантазираха бягство с какви ли не странни подробности. Днес например ми казва: "еди кой си ми бръкна в окото онзи ден и ходих при мед сестрата. Тя каза, че имам температура." От което на мен ми става ясно, че ако беше така, сестрата веднага щеше да ми се обади. А не на него чак след няколко дни да му хрумне, че е имало инцидент.
Не се знае какво се коментира или гледа пред момиченцето вкъщи. Преди месеци по телевизията се рекламираше изключително жесток филм на ужасите с насилие над деца. Редовно се обсъждаха онези изроди с мъченията над животни. Дори и да не е седяло да гледа, ами да е подочуло нещо, пак е достатъчно да му направи впечатление. Децата, дори когато уж не слушат, попиват информация. А учителката, ако и без това е строга и сприхава, може да стане основно действащо лице във фантазиите. Има един много показателен шведски филм по темата с набеждаването от дете. "Ловът" се казва. Препоръчвам, на който му е любопитна другата гледна точка.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 23:01 от Novariel

# 1 412
Нали има подадени сигнали и от други родители, все пак? Това само по себе си също изключва вероятността детето да си измисля всичко.

# 1 413
Какви са тези предположения пък сега, че Герова снимала детето?
Откъде дойдоха?

# 1 414
Да, така е Birdflower - за съжаление най-вероятно е ставало нещо крайно неприемливо в тази градина. И понеже и в нашата група има една майка с много притеснителни оплаквания, на която обаче никой не вярва, аз си правя някакви паралели с този случай. И сега си мисля, ами ако и тя не си внушава, значи ли това, че трябва с притеснение и изострено внимание да си пращаме децата на градина.
Елора, имаше по-назад в темата и такива предположения. Когато се спомена комарджийството.

# 1 415
  • Другата България
Това, дето евентуално се гледа вкъщи по ТВ, целенасочено се гледа само пред малкото дете ли?
Само пред него се говори?
Защото в семейството има още едно дете, също момиче.

Датски.
Датски е филма, само че там Клара /детето/ имаше симпатии към учителя, и едва ли не за отмъщение го обвини, след като той реагира съвсем професионално. Наистина е показателен, и аз го препоръчвам.
Тук обаче не мисля, че обвиненията са несправедливи. Не относно педофилските наклонности на Герова, прекалено много и прекалено различни са историите, разказани от детето. То трябва 24/7 в това семейство да се въртят филми на ужасите, за да може да има такава конкретика в тях.

# 1 416
Значи, за съжаление.
Дори и да няма такива бруталности, пак често има недобро отношение, щипане, плясване, наказания, психически тормоз. Включително и тук се разказаха подобни истории.

От известно време пред очите ми се развива случай на дете, върху което се упражнява психически тормоз от директорка, учителки и други майки. Няма физическо насилие, но пак е отвратително. Та да, колкото и страшно да звучи,  явно е нужно изострено внимание.

# 1 417

Елора, имаше по-назад в темата и такива предположения. Когато се спомена комарджийството.

Оф, дано не е вярно.
Ама е възможно и това. То се разкри покрай изродите от Перник, че и това също се прави.

# 1 418
Е, психолозите нали това им е работата, да могат да различат истината от фантазията. Възрастен би могъл да заблуди, но дете - силно се съмнявам.

И понеже и в нашата група има една майка с много притеснителни оплаквания, на която обаче никой не вярва, аз си правя някакви паралели с този случай. И сега си мисля, ами ако и тя не си внушава, значи ли това, че трябва с притеснение и изострено внимание да си пращаме децата на градина.
Не е нужно да сме параноични, но изострено внимание винаги трябва да има, особено когато става въпрос за малки деца.  

Аз бях в такова положение миналата година, защото моят син беше от най-големите деца в яслата и единствения говорещ. Като започна да ми споделя за лошо отношение към децата, никой не ми повярва, защото детето е малко и всеки по-необичаен инцидент беше оправдаван по някакъв начин. Мина половин година докато всичко излезе наяве и стана ясно, че детето не си измисля. Пратиха проблемния човек да работи в друг филиал на градината и от познати разбрах, че няма и две седмици след това при тях са започнали същите инциденти.

# 1 419
  • София /Абсурдистан
Има много начини да се разбере истината. Всеки психолог може да се справи.

# 1 420
Тина Ивайлова с постове във фейсбук за случая.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 17:30 от mamimi

# 1 421
Пародия след пародия.. Дано скоро от варненската прокуратура излезе някаква информация по случая!

# 1 422
  • Някъде там
Тина Ивайлова с постове във фейсбук за случая.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww … xt=true&width=500"
Не се отваря линка.
https://www.facebook.com/share/1KjNdVGWm7/
Този кмет сериозно ли ?
Осъзнава ли, че тези родители нямат избора да се махнат докато тече разследване ?
Силно се надявам, да се разбере всичко час по скоро. Явно му е запарило нещо под задника щом отново излиза  да хапе..

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 17:27 от daviz

# 1 423
Един цитат от там ме втрещи:

"
Подозиран нещо по-страшно и, че и кметът е замесен: педофилска мрежа. Взаимовръзките: мъжът на Герова(агентът, осъждан), извратените снимки на Герова побликувани преди време, методите ѝ на нараняване на детето (връзване с връзки за обувки), вероятно снимане на детето… побликуване в мрежата???. Изявлението на кмета оповестявайки името на детето??? Бързо трийте снимките???? Може би е само МОЯ ПАРАНОЯ???"

Дано не е истина!!!

# 1 424
Това би било повече от ужасно...

Общи условия

Активация на акаунт