След раздялата - анкета

• 2 074
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
Спазвайте добра хигиена и няма да ви се налага да наричате една връзка (била тя и кратка) "нехигиенична".

# 31
Не наричайте връзка, нещо което не е такова.

# 32
Двойката си "преценя" кое как да нарича.

# 33
Каква двойка 😂 приятелче, което може да се среща с още няколко приятелчета през това време. Както и да се нарича си е нехигиенично. Разбира се, всеки ' сам си преценя', дават се различни съвети, тя ще реши кое й е приложимо. Аз бих отишла на терапевт, защото емоционалното здраве е доста неглижирано също у нас. Жената не звучи излизаща от връзка, която е искала да приключи, и страда по него.

# 34
И аз бях голяма моралистка с две огромни връзки за целия си живот. Всичко друго ми се струваше нечистоплътно едв али не.
Айде няма нужда.
След разтуряне на цирка, установих, че връзка можеш да имаш и с токсични, и с преминаващи мъже.
Човек като не е повърхностен, може и за 3 месеца да има отношения с някого, и пак ще са отношения. Защото такъв човек и да иска, не влага само секс.
Та е добре човек да пробва и да установи за себе си.
Нехигиеничните моменти се случват точно в застояли връзки.
//
Таня, вие смятате, че хората не се къпят и не ходят на лекар ли? И спят само с по 1 партньор за цял живот? Simple Smile) Не е сериозно това да са доводи да не се срещаш с хора. Личната хигиена е базово условие за всеки човек.

# 35
Виж, Таня - нехигиенично е за теб, примерно защото ти може би не се отнасяш достатъчно хигиенично.
Твоя собствен мъж (ако си във връзка) също винаги можем да допуснем, че се "среща с още няколко приятелчета" през това време. И защо не - човек не знае винаги всичко.

Страданието след раздяла е нормално и преодолимо, говорим конкретно обаче КОГА да имаме връзки след раздяла. Да нямаш такива, очаквайки голяма любов и супернова взрив е нормално, но за известен период от време, а когато се отвори възможност (ако си привлекателна жена винаги се отваря; тъгата на една хубава жена няма да спре никой мъж да се пробва) и на човек му е приятно - трябва да се престраши.

Един добър терапевт между другото, също би насърчил това.

И ако ще лепим епитети кое какво било, аз бих нарекла отношението на Т. В. селско. Не живеем в общност от 200 човека, с патриархални нрави и страх (че всяка връзка трябва да се обърне в брак), че да говорим за сексуалната близост като за нещо мръсно, простете - нехигиенично.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 14:10 от .Hazel.

# 36
То когато си идеализирал бившия и все още те заливат моменти и спомени ,всичко друго ти се вижда незначително.

# 37
Е, пострадай си тогава. Не си приела раздялата.
Страдание и самосъжаление помагат. Стига да не се вкопчиш и залепнеш за тях перманентно.

# 38
За мен единственото нехигиенично е, да се изневерява докато човек е в брак или сериозна връзка.
Когато е свободен, има пълното право да управлява интимния си живот както намери за добре, и да нарича отношенията си както прецени.

Ние така или иначе нямаме думи в езика и за one-night-stand, и за fuck-buddy, и за friends-with-benefits, и за bedmate, и за boy-toy. Нищо нередно не виждам да се употребява "връзка" дори за кратки отношения, независимо дали само за секс или с някаква дълбочина.

Временните резултати от анкетата са:

Гласували: 102

16 / (6.8%) С клин клин избива - бърза нова връзка
    28 / (11.9%) С излизане и забавления с приятели, без търсене на нов партньор
    16 / (6.8%) С излизане и забавления с приятели, с търсене на нов партньор
    55 / (23.3%) С обръщане към себе си, спорт, хобита, индивидуални занимания
    10 / (4.2%) С обръщане към семейство и приятели, с цел ежедневно споделяне
    10 / (4.2%) С обръщане към семейство и приятели, без особено споделяне
    22 / (9.3%) С пълна отдаденост на работата и ангажиментите, за да няма време за самосъжаление
    27 / (11.4%) С размисъл, самоанализ, промени в нагласите и поведението
    8 / (3.4%) С посещение на психолог или психотерапевт
    26 / (11%) Няма какво да се лекува, животът продължава (активно отношение)
    18 / (7.6%) Никак, времето е най-добрия лечител (пасивно отношение)

# 39
Аз изобщо не приемам секс за една вечер, секс бъдита, временни връзки и т.н. за нехигиенични. Естествено всяка връзка започва малко или много несериозно. Но предпочитам да съм влюбена в мъжа, да има страст, да искам нещо повече.
Бих приела по-добре качествен мъж да ме зареже, отколкото да си запълвам самотата с полуотношения. Правила съм го и е много неудовлетворяващо. Нито ме е страх от нараняване, нито целя да се правя на порядъчна жена. Просто го приемам за губене на време и енергия.
И грам не лекува - правя едно несъзнателно сравняване на мъж, в който съм била влюбена, с мъж, с който губя време - няма как да победи и да се чувствам добре.

# 40
Mandy, по-добре не бих могла да го кажа.

# 41
Mandy Bo , наистина много много добре и мъдро казано .

# 42
Kaчествен мъж да те зареже... и това да го предпочиташ - как пък не.  Ама хич не си го представям даже. Хубавите връзки са докато не стигнем до зарязването. Тогава стават бивши и връзките, и мъжете, и рядко някой ги хвали май Simple Smile

# 43
Ако сте имали хубави отношения и сте се разделили без да се наранявате с грозни думи/постъпки, разбира се, че ще имам добро мнение за човека. Кое му е чудното?

# 44
Дай Боже все такива раздели на всички Simple Smile Реалността понякога е различна.

Общи условия

Активация на акаунт