След раздялата - анкета

• 1 913
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
Е, не казвам, че всичките ми раздели са били такива.

# 46
Буквално мога да се похваля, че мен са ме зарязвали само готини и качествени мъже. Grinning

Когато слушам за поредната токсична връзка и грозна раздяла, това много ме успокоява.

# 47
Идеалната връзка - качествен мъж те зарязва любезно. Simple Smile Не ми се вижда добре на мен.

# 48
За да се разделите има причини! Радвайте се на това от което сте се отървали успешно и гледайте позитивите от тази раздяла, поне аз така направих, а и един "клин" ми помогна доста успешно Simple Smile

# 49
Идеалната връзка - качествен мъж те зарязва любезно. Simple Smile Не ми се вижда добре на мен.
По-идеалното е да те зареже травмиращо?

Габриел Гарсия Маркес пише:"Не плачи, че вече е свършило. Усмихни се, за това че е било." Това обаче важи само, ако си бил във връзка с качествен мъж.

# 50
И най-любезното зарязване си остава зарязване. Не виждам защо трябва да се промотира като нещо желано и предпочитано. Колко пък да е велик един мъж, че да се зарадвам как мило ме е зарязал, с някоя балада.

# 51
Излишен литературен анализ.
Зрелите хора се срещат знаейки, че съществува риск да се разделят. Влизат в отношения с тази неяснота наум (защото е и детинско и излишно тревожно да се търси предварителна сигурност, декларации и обещания).

Като мине време и на практика се очертае несъвместимост, разделят се. Единия вероятно ще страда малко повече, преодолява се. Ако са емоц. зрели не търсят вина, а си дават сметка какво не е работило.

Ние сме си давали сметка какво не работи и за това съм оставала приятел с бивш. Младежките страсти не винаги завършват така, много ясно, но от едни години нататък е незряло при липса на вина да се караме.

# 52
Всякакви такива мъдри и уравновесени прозрения идват с времето.
В момента на зарязването болката от отхвърлянето си е болка, независимо колко е качествен мъжа. А и какво значи "качествен" - щом е бил партньор, значи жената го намира за такъв. Поне към текущия етап на живота и.

# 53
За това е важно една жена да си нареди живота така, че да е някой (пък било то и само в собствените си очи). Трагична е била [раздялата] когато жената не е имала собствени средства, дом, приход, работа, реализация.

Всъщност и днес е така за хората преди да стигнат някаква житейска зрялост - като гледам около мен кой е страдал истински от раздяла, това винаги са жени, за които мъжът е запълвал сериозна нужда, пък била тя и само нужда от любов. Ма любов има между роднини, близки, приятели; любов има към нещата които правиш и обичаш, не може да се занемариш дотам, че един мъж да ти прави живота хубав или лош

# 54
С малки деца винаги има много предизвикателства. За мен (конкретно за мен) раздяла без деца не бих я и мислила. Страдала съм за гадже сигурно едно време, но бързо ми е минавало. Когато обаче имате деца, самия начин на отглеждането им после и много други неща ти отнемат вечната усмивка от милата раздяла. Освен във форума, тук и  с дете да те зарежат, излиза, че е повод за вечен празник и благодарност към този качествен мъж Simple Smile

# 55
Добре де, аз ако нямам нужда от мъж, защо да му правя място в живота си? И разбира се, че мъжът може да ми направи живота по-хубав или по-лош, но това има общо с какъв човек съм избрала, а не със "занемаряване".
ПП - пиша горното от позицията на жена способна да бъде независима, но нежелаеща. Продължавам да смятам, че любовта е това, за което си струва човек да живее.
ПП2 - не разглеждам случая с деца, не съм разбрала така темата.

# 56
Толкова готино съм се държал като са ме зарязали, че двата случая ( да, две жени са ме зарязвали след по сериозни отношения) са искали да се върнат след време. На едната и се получи и успя да ме зареже още един два пъти докато аз накрая сложа край на тая игра със раздели и събирания.

# 57
Всяка раздяла минава. Но на мен при много веселите раздели ми се вижда, че не е имало и силни чувства. Поне аз при такива връзки много ясно, че не съм и страдала. То няма за какво.

# 58
Толкова е просто - най-хубаво е да си с човек, защото го обичаш. Ако го няма, няма да увиснеш в нищото, но ще ти липсва да го обичаш (не да ТЕ обича, ти да го обичаш). За мен това е критерия, смятам, че съм го достигнала. Без ММ ще се оправя някак, но той самия ще ми липсва. Да ми е жив и здрав...

# 59
Имагинерните раздели са винаги някак по-различни от реалните Simple Smile Иначе всеки може да се справи сам, то е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт