Отговори
# 480
Прити, гуш.
Филче, силно стиснати палци.
Узо и Фиона са като от конкурс за мистър и мис Simple Smile
Мистева е дала обзор на метеорологичната обстановка - ма какъв е този вятър пък сега, ааа?!
Злате, много гуш.

Получих много вълнуващо служебно предложение, дано успеем да говорим срокове и да го подхвана. Ще бъде предизвикателство, включително и емоционално, но го искам.

Нещо ми е смотано, не ми се говори с никой. Мъх го приема лично, а не е. Просто ми е криво.

# 481
Аз съм на чаено парти.
Аууу, Фиона е лейди!
   Лейла, гадно е , ама трябва.

# 482
Баба Фиона да не е роднина на Тъпчото? Я как сърдито гледа.

Стиснала съм палците за всички Flowers Four Leaf Clover

Бърд, дано ти се получи! Много е хубаво, като се занимаваш с нещо, което ти харесва.

У нас ще е агнешка курбан чорба.

# 483
Получи се май, пу-пу, чакам договор.

# 484
Бърдее, ух че вълнуващо! Бравос!
Винен кебап дойде точно по поръчка като идея. Без да искам се озовах с около 10 кг свинска плешка и трябва да умувам сега как ще я префаоснирам. Поне 2-3 кг ще направя на заготовка за супа топчета, каймичка иии да има за манджорно. Уикенда правих и зеленчукови заготовки за супа и отделно за готвене. Искам да си улесня готвенето, а и сега има хубави зеленчуци. Аз започнах пак режима и сега правим разни проучвания да запишем баткото на някакъв спорт след детска, хем да изразходва енергия, хем да го водя и докато чакам да ходя на фитнес. Дано намерим нещо, което да го грабне.
Иии ми се върти в главата едно ново начинание, ще споделя тук като го реализирам, че вие доста ме мотивирахте, да знаете 🥹

# 485
Азал, ако имаш месомелачка, сподели моля.

# 486
Имаме електрическа, да.

# 487
  • София
У нас ще е агнешка курбан чорба.

Дай рецепта, Сири. Не че имам много агнешко, но една агнешка главичка стои във фризера и се чудя какво да я правя.

# 488
Азал, мерси.

Арте, няма точно количество, според мръвката преценяваш.
Слагам месото да се вари /ако има и кокал още по - добре/ с дафинов лист, бахар и черен пипер в кукъра на бавно готвене. Когато месото аха е готово, режа зеленчуци на по - едро - лук стар, пресен лук, моркови, червени, зелени чушки, домати. Леко ги задушавам /без доматите/ и ги слагам при месото. Слагам сол и ориз. Трябва им около час на бавното готвене. Като е готов, курбанът застройвам само с яйце, което се пресича, слагам джоджен и пресен магданоз. Това е. Задушаването може да се пропусне, но на мен ми е по - вкусно. Понякога запържвам малко масло с червен пипер накрая. То от главата няма много месо да излезе, можеш спокойно едно пилешко бутче да добавиш. Ако нямаш кукър, по същата технология на котлона обаче.

# 489
  • София
Интересна рецепта. По моя край курбанът е основно варено месо, почти без зеленчуци. Ще пробвам твоята рецепта, предполагам става със всякакво месо.
Аз днес правих супа, която се доближава до северняшкия курбан. Сварено пилешко месо, сол, мазнина, варих и щедро количество микс сушени подправки. Накрая, за да си угодя, метнах и половин бурканче мариновани халапеньо от Лидл.

# 490
  • София
Кошиядемто днес е прясно зеле с джолан в гювеча.

Приготвям се да ходя да вися за прегледа. По път или след това ще диря противогрипна ваксина. У нас само аз искам да се ваксинирам, ама никак не ми се боледува. И ковидна бих си пляснала, и всякаква, но не ми се ходи в РЗИ.

Тръстиката се самоопределя като оризище и днес пак е под вода. Омммм.

Бърди, браво!

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 14:59 от бъръльо-бъръльо

# 491
Арте, става с всякакво. Тази чорба в моя край я готвят на празника на църквата. Слагат месо каквото са донесли хората. Независимо от комбинацията.
Иначе тук на къра, готвят курбана само от овнешко месо, черен пипер и дафинов лист.

# 492
У нас няма да е зеле, а наденици , за Мъх с пърж картофи.За мен салата зеле.
   Успех , Азал!
Бърди, радвам се!
   Умирам да си легна под одеялото.Но Графинята пожела да спи в нашата спалня, но още не е заспала.Карс въздушно колело в момента и си пее.

# 493
Мерси, момичета!

Пф, вали едно никакво и духа. Прибрах се мокра кокошка, косата ми без това не прилича на нищо, та съвсем чудна картинка бях. Утре най-сетне съм на подстригване и боя.
Купих си кестени Animal Pig презаредих карфиол и взех зелка. За вечеря пилешки филенца с картофено пюре по нашенски, т.е. с кисело мляко и салата от карфиол.

# 494
  • София
Да се поФаля, кистите са намалели и като брой, и някои от тях като размер. След 6 месеца пак ще ги гледаме. По път на обратно даже успех от втората аптека да си купя ваксина, а четох, че няма е се записват хората по аптеките.

Бърди, я кажи за поюрето с кисело мляко, моля те.

Общи условия

Активация на акаунт