Отговори
# 705
Донси, на пътя трябва да има място за всеки, който спазва правилата и се превозва безопасно от т.А до т.Б.

# 706
Твърдо съм за автоматик, при все, че над 10 години карам само ръчна. Най-малко при автоматика ти отпадат няколко постоянни движения, които отнемат от вниманието, докато се шофира - двете ръце могат да са нон стоп на волана и работиш само с единия крак.
Има много "ръчни" шофьори, които за нищо не стават.

# 707
  • София
Нали казах, че трябва да продам "бабчето" и мъх ми беше направил обяви по западен модел "single OLD lady driver" щях да го убия, макар че си е факт 🤣🤣🤣.

# 708
Аз не съм чула за шофьор, който се е родил с рефлексите и опита.
И за да разбереш, че от теб не става шофьор, трябва все пак да покараш малко, нали?

А тия, дето не стават за шофьори, не са тия, дето се замислят и спазват правилата.

# 709
  • тук и там
Аз си спазвам правилата,имам шоф.книжка,карам разумно и си преценям правилно възможностите...Ами, за какво разковниче иде реч? Да съм несигурна на пътя,да се разсейватм и да правя грешки,ама да съм с ръчка?Напълни се с шофьори,които са агресивни,твърде уверени,обичащи високите скорости и неразумни.Пък и целта на всяко превозно средство е да те закара от точка А до точка В все пак,не е за кеф..Истината е,че "старите" шофьори,много бързо забравят времената,когато са били пресни и как те са се справяли на пътя..Ами не,няма родени научени хора , а всичко се учи с опит..

# 710
О, Ре, съвсем не са само младите неадекватни. Неадекватни има на всякакви възрасти. Моята лична класация се оглавява от колега на МУ на 50+.
Съгласна съм, че не от всеки става шофьор. Не визирам никого конкретно, говоря по принцип. Себе си слагам някъде на границата на категорията “не става”.
А тук положението е ужасно направо, същинска джунгла.

Правих картофена крем супа за обяд. Чакам мъх да отиде на пазар и да пусна прахосмукачка. После засядам пред компа да манифестирам.

# 711
  • sf
И аз не визирам никого конкретно. Говоря по принцип.

Дайте идея какво да правя с един куп жълти стотинки. Машините за монети при някои супермаркети май са махнати.
Колко време след 1ви януари ще се ползва и лева?

# 712
Донси , ще се ползва до юни. След това БНБ ще обменя без срок. Аз моите жълти стотинки ръчно ги сортирах в пликчета, по 10 лв. от вид. По 1 ст, по 2 и по 5 ст. В кварталния магазин много им се зарадваха. За две седмици ги разкарах всички. Сега гледам да не ги натрупвам.
Друг начин е да плащаш с тях на касите за самообслужване (където се плаща в брой) в Кауфланд и Лидл. Макар, че във втория при нас ги закриха почти навсякъде. И за касите  на самообслужване в дюнерджийниците стават.

# 713
  • USA
Няма никакво значение дали караш ръчна или автоматична за това колко добър шофьор си.
Аз преди 30 г. се качих на атоматик и бях "Обожемой, ма то можело да е песен!" Иначе имам книжка взета на крехки години в БГ от първия път. Сега тук не карам и не бих, но то повече заради проблема с намирането къде да паркираш. Децата ми карат и на ръчни скорости, но е защото са фенове на конкретни спортни коли и имат такива и двамата. Първо са се учили на автоматик и така изкараха книжки. В Америка се явяваш на изпит с твойта си кола, каквато и да е тя.

Ох, какъв вкусен боб си спретнах и как се нагрухах като прасе. Но първо закусих с тирамису.
Добре, че нямам кантар.

В банките не са ли длъжни да приемат стотинките?

# 714
  • тук и там
Аз не го приемам лично.Шофирам си и ме кефи.Просто,според мен,не бива да обезкуражаваме хората,решили да опитат.Аз още помня как тук бях окуражена от вас .Ре каза,че няма нищо по-лесно на света от това да шофираш.Благодарна съм!
Дорчи,не се отказвай!Щом  дори аз мога, значи всеки може! Grinning Намери си твоят начин и  смело давай напред!

# 715
  • София
Аз не го приемам лично.Шофирам си и ме кефи.Просто,според мен,не бива да обезкуражаваме хората,решили да опитат.Аз още помня как тук бях окуражена от вас .Ре каза,че няма нищо по-лесно на света от това да шофираш.Благодарна съм!
Дорчи,не се отказвай!Щом  дори аз мога, значи всеки може! Grinning
Аз и за магистралата ти казах същото, така че действай.

# 716
Аз като Тринидадето,  ръчка и туй то. Пробвах веднъж автоматик, не е моето. А неадекватници много - млади, стари, всякакви.

Дорче, не се отказвай!

Мьос, и аз харесвам Мария.

Направихме шляй пазара с малчо . Обясни на баща си, че сме му направили картата на щайга 😂
Да ви кажа, чудно намаление на спалното бельо от памучен сатен в Юск.

# 717
Разказвала съм за перипетиите си с опитването да стана шофьор. Три инструктора в две държави. Единия ме пращаше на хипнотерапевт да преборя притеснението си, другия ме пляскане през ръцете и крешеше като изтърван. Право в очите ми каза, че аз за шофьор не ставам. Настрана ужасното му отношение - прав е. Не ставам. Знам го. Нямам рефлекси, концентрация и спокойствие да шофирам. Затова и се отказах, защото ще бъда една от неадекватниците по пътя. Тегаво е обаче без книжка.Много тегаво.

# 718
Привет от мен недоспалата и изпила кофа кафе.
Честито на рождениците, да са живи и здрави!
Болничките да оздравяват! Ренко, стискам палци да мине бързо, леко и безболезнено! Бърдче, стискам и за теб!
Аз в чужбина не бих могла да вирея, така си мисля. Няма място само с плюсове, винаги има и минуси, отделно навън си оставаш чужденец, колкото и да си добър.
Сис, докато пиша за фраера и ти вече си поръчала. Приемат ли младежа да учи, ще му сложа в багажа моето косори дуал блейз (с два реотана е) и ще си купя двуетажния, долната част е дуал блейз, горната е турбо блейз. С три реотана е общо. Първо се изкушавах от двойният - туин, но отзивите за него не са добри.

Каня се карам колата на младежа, но ми е по-лесно да ме вози насам-натам.
Сутринта ме събуди дъждът, слава богу спря и веднага пуснах корейката да пере.
Бутер банички за закуска правих. За обяд ядене има, но ще готвя шкембе чорба, и скумрия съм купила за печене.

# 719
  • Mediterraneo
От 6 часа съм се разшетала, изпращахме гаджето, чаках щерката да се прибере, че плющеше дъжд. Кюфтета, картофена салата и винен кебап, да има и за утре. Изкъпах се и се метнах да резервирам влакове. Довечера съм на работа.
Ръчка карам, карала съм и автоматик, изобщо не става дума за свикване, качвам се и карам. Дизел, бензин, хибрид, електричка, всичко съм карала, до бус за 15 пътници( вярно, натоварен със стока, не с хора). За мен изобщо не стои въпросът автоматик или ръчна- вземаш книжка на ръчка, на автоматика се свиква за минути. И аз като 13 съм като инвалид на автоматика, искам аз да командвам колата, аз да вземам решенията, чувствам се по- сигурна.
Имам приятелка, която се отказа, реши, че не става шофьор от нея и толкова. Други имам, множество, които с пот на челото изкараха книжки, имат златни талони, ама то е защото никога не са шофирали. Шофьори ли са? Ами не! Дъщеря ми я късаха 3 пъти на практиката, отлага изпити, взема допълнителни часове, смени инструктора. Но книжка взе. Вече година и половина не слиза от колата, трошляк на нейните години, ожулен и окаян Хюндай без никакви екстри, даже хидравликата на волана е само на теория. Като се качи на моята й е трудно, въпреки че колата е на 6 години и има всякакви екстри Simple Smile Всеки с дерта си.

Общи условия

Активация на акаунт